3. Tempered Glass Koruyucu Nedir? İsminden de anlaşılacağı üzere bu tür koruyucular, camdan yapılmıştır. Tempering işlemi, camın bir yaprak halini alacak kadar ısıtılmasından ve hızla soğutulmasından oluşur.
Silikon telefon kılıfları son derece yumuşak bir yapıya sahiptir. Silikon kılıfların darbe emici özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle telefonları en iyi şekilde korumaktadır.
Temperli cam, yapısı itibariyle normal camdan daha dayanıklı bir cam türü olarak biliniyor. 700 derecelik sıcaklığa maruz bırakılan cam birden soğutularak bu özel cam elde edilmekte. Temperli cam, darbe aldığı anda normal cama nazaran boncuk boncuk parçalanarak dağılıyor. Yani temperli cam kimseye zarar vermiyor.
Silikon kılıflar esnek yapıya sahip olduklarından telefonun alacağı herhangi bir darbeyi adsorbe edebiliyor. Özellikli telefonlar yere düştüğünde silikon kılıflar esnekliği sayesinde aldığı darbenin dozunu bir miktar da olsa azaltabiliyor. Bu nedenle avantajlı bir kullanım şansı sunuyor.
İlgili 20 soru bulundu
Rubber kılıflar, sert plastik malzemeden üretiliyor ve telefonun yan kenarlarını, arkasını düşme ve çizilmelere karşı koruyor.
Plastik kılıflar, telefonların kısa sürede çok fazla ısınmasına neden olan ürünlerdir. Özellikle de yaz mevsiminde bu tip kılıfların tercih edilmemesi uzmanlar tarafından belirtilmiştir. Sert kılıflar, çabuk ısınan telefonların patlamasına neden olmakta ve bu da insan hayatını tehlikeye atmaktadır.
Belirtebiliriz ki plastik kılıflarda olası bir zarar kanıtlanmış bir kanıdır. Plastik kılıflar özellikle de sıcak hava koşullarında telefona bazı zararlar oluşturabiliyor. Bu nedenle plastik kılıf yerine silikon kılıfların tercih edilmesi çok daha faydalıdır.
Silikon kılıflar, elastik ve esnek yapısı ile telefonlarda kullanılan en iyi aksesuarlardan biridir. Silikon olması, cihaza entegre aşamasında kullanıcısına kolaylık sağlayabiliyor. Elastik olması ise herhangi bir darbe veya düşme esnasında yapısını kullanarak cihazın zarar görmesini engelliyor.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
Temperli camların kalınlığı 4 mm, 5 mm, 6 mm ve 8 mm gibi seçeneklerde üretilebilmektedir. Bu camlar kolay kırılmamakla birlikte olası kırılma durumuna karşı da hayati bir tehlike oluşturmazlar. Çünkü kırıldıkları zaman buz misali 3 – 4 mm gibi çok küçük parçacıklara ayrılır ve insana hayati bir zarar vermezler.
Temperli cam, ısıya ve darbelere çok dayanıklı bir cam çeşididir. Aynı kalınlıkta olduğu normal bir camdan 5 kat daha dayanıklı olan temperli cam, gökdelenlerin dış yüzeyinde de sıkça kullanılır. Hem güzel görüntüsü hem de dayanıklı yapısı ile pek çok farklı alanda kullanılıyor.
Tablet cihazlarınızı darbelere, çizilmelere ve düşmelere karşı korumak için tasarlanmış dayanıklı ve sağlam zırhlı tablet kılıfları sizlere sunulmaktadır. Bu kılıflar genellikle yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış ve tabletinizi çeşitli dış etkenlere karşı koruyabilme özelliğine sahiptir.
Mobil telefon kullanıcıları, cep telefonlarını korumak için genellikle kılıf ya da kapak kullanıyor. Bu kılıfların içerisinde eğer metal bir malzeme kullanılmışsa, bu metal malzemeler telefonun sinyal gücünü azaltabilir.
PREMIUM TELEFON KILIFLARIMIZ;
Essential telefon kılıflara kıyasla daha kalın olması sayesinde telefonunuzu darbelere karşı korur. Kılıfın iç yüzeyi kadife dokuludur. Bu sayede telefonunuzun arka yüzeyini çizilmelere karşı koruma sağlar.
Bu malzeme, akrilik ve silikon UV ışığına maruz kaldığında tetiklenen bir oksidasyon reaksiyonu nedeniyle sararmaya başlıyor. Buna benzer bir reaksiyon ter ve yağ ile de meydana geliyor.
Aslında, şeffaf telefon kılıfları zamanla sararmazlar - zaten kılıf yapımında kullanılan malzeme (TPU) sarıdır. Üreticiler bu sarılığı gidermek ve şeffaf görünümü sağlamak için ürünü maviye boyarlar. Bu sayede kılıflar renksiz bir forma dönüşür.
Kilifsiz koruyucusuz kullanmayi herkes ister ama kilif da ekran koruyucu da sart. Cunku darbe/vuruk sadece cihazin ikinci el degerini dusurmuyor, ayni zamanda garanti disi kalmasina, pil degisim programi gibi kuresel onarimlardan bile haric tutulmasina neden oluyor.
Kılıflarda kullanılan magnetlerin kuvveti 10^-9 Gauss civarındadır. Bu seviyelerde zarar vermez. Fakat orijinal olmayan kılıflarda yüksek çekimli manyetik mıknatıs kullanılabiliyor. Telefonların depolama birimlerine ve hoparlör sistemine zarar verebileceği yönünde.
Kasa bölümünü yumuşak bir yüzey korumalı ve çizilmesini önlemelidir. Sert yapılı kılıflar telefonun kısa sürede ısınmasını sağlar ve çabuk soğutmaz. Hava alamayan telefonların kullanım ömrü de aynı oranda kısalmaktadır. Bundan dolayı özellikle yaz aylarında sert yapılı telefon kılıfları tercih edilmemelidir.
Yumuşak silikon malzedemen üretien bu telefon kılıfları, telefon arka kasasını ve kenarlarını gözleyerek koruma sağlıyor. Yumuşak yapıları darbeyi içine çektiği için düşme durumlarında güçlü koruma sağlıyor.
1-) Karbonat, Sirke ve Limon
Bu karışımı diş fırçası yardımıyla sararan telefon kılıfı üzerine sürün ve güzelce ovalayın. Bir süre beklettikten sonra kılıfı yıkayın. Beyazladığını göreceksiniz. Sirke yönteminde ise elma sirkesi veya beyaz sirke kullanmanız daha etkilidir.
Telefon kılıfını en iyi şekilde deterjanlı ılık su temizliyor. 1 ya da 2 damla bulaşık deterjanını bir su bardağı ılık suyun içine döküyoruz. Bulaşık deterjanının suyun içinde iyice çözülmesi gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için deterjanlı su hafifçe köpürene kadar karıştırıyoruz.
Cihazınızın her köşesini kavrayarak koruma altına alır.Böylelikle cihazının hiçbir kenarı açıkta kalmaz ve full koruma sağlar. Mat görünümü ve ultra inceliği sayesinde cihazınızda bir kılıf olduğunu unutturur Öncelikle cihazı arka kısıma oturtup, daha sonra alt ve üst kısımı takarak kullanabiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri