Yürürken ya da koşarken birbirinden farklı oranlarda çalışan kaslar bel, karın ve kalça kaslarıdır. Bacak bölgesindeki alt vücut kasları olan Calf,
Düzenli yürüyüş sindirim sistemini düzeltir. Kabızlığa iyi gelir ve sindirim sistemi hastalıklarının sıklığını azaltır. Yürüyüş büyük kas gruplarını çalıştırır ve böylece hızlı bir şekilde yağ yakılmasını sağlar. Kişiden kişiye değişim olsa da orta tempolu bir yürüyüşte saatte ortalama 300 kalori yakılabilir.
Karın bölgesindeki yağ yakımını arttırmaya başlamak için nabzınızı hızlandıracak tempolu bir yürüyüş yakalamalısınız. Ayrıca yakaladığınız bu tempoyu da uzun bir süre devam ettirmelisiniz. Etkili bir yürüyüş ile harika karın kaslarına sahip olmak için 45-60 dakika arasında yürüyüş yapmalısınız.
Özetle yürüyüş esnasında kollarınızı hızlıca hareket ettirmeniz daha fazla enerji harcamanızı, kalori yakmanızı ve karın bölgenizdeki yağları daha hızlı yakmanıza yardımcı olur.
En iyi egzersiz türü hiç şüphesiz yürüyüştür. Yürüme, bacaklardaki kasları güçlendirir, böylece kan akışını artırır.
İlgili 30 soru bulundu
Yürüyüş önemli bir egzersiz öyle ki, 45 dakika süren tempolu yürüyüşün olumlu etkisi 48 saat sürüyor.” Günde 45 dakika yürüyen kişilerin insülin direncine karşı önemli bir avantaj elde ettiğini belirten Dr. Arıkan, yürüyüş yapmak için sağlık sorunu olmaması gerektiğini vurguluyor.
Yürüyüş temposu da harcanılan kalori miktarını etkiler. Saatte 3 kilometrelik bir hızla yapılan yürüyüş hafif tempolu, saatte 4 kilometre hızla yapılan yürüyüş orta tempolu ve saate 5 kilometre ve üstünde bir hızla yapılan yürüyüş ise hızlı tempolu yürüyüş olarak tanımlanır.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Yürüyüş yapmak kan basıncını düşürür; bu da kalp hastalıkları, felç geçirme gibi riskleri belirgin şekilde azaltmak demektir. Ayrıca düzenli yürüyüş yapmak bağışıklık sistemi sağlığını destekleyici bir davranıştır. Bu nedenle hastalıklardan daha iyi korunmak için siz de her gün düzenli yürüyüş yapmayı deneyebilirsiniz.
Yürüyüş, kilo kontrolü için mükemmel bir egzersiz türüdür. Düzenli olarak yürüyüş yapmak metabolizmayı dinç tutarak yağ yakımını artırır; fazla kalorilerin yakılmasını sağlar. Günde 30 dakika yürüyüş ile bacaklar sıkılaşır ve güçlenir.
Yürüyüş, bacaklarınızı güçlendirebilir ve şekillendirebilir ve kalça kaslarınızı kaldırabilir.
Yani aynı sürede yapılan düşük şiddetteki egzersiz ile harcanan yağ, oran olarak yüksek şiddetteki egzersizden fazladır. Ancak egzersiz sonunda yağdan harcanan enerjiye baktığında koşunun yürüyüşten daha fazla yağ yaktığını görebilirsin.
Günlük yürüme süresi 30-60 dakika arasında olmalı. Haftada en az 3 gün, ideali 5 gün yürümeniz. Uzun süreli ve dinlenme periyodu yetersiz yürüyüşlerde vücudunuzun zarar görme ve yaralanma riskinin olduğunu unutmayın.
Yürüyüş yapmanın faydalardan biri de cildin daha genç kalmasıdır. Düzenli olarak yapılan yürüyüş akneleri azaltmakta, yaşlılık belirtilerin ortaya çıkmasını da geciktirmektedir. Yürüyüş sırasında kan dolaşımı artmaktadır. Aynı zamanda besinlerin deri hücrelerine daha iyi dağıtılmaktadır.
Yürüyüşten sonra, kaslarınızı desteklemek için karbonhidrat ve protein almanız önemlidir. Egzersiz sonrasında kaslarınızın toparlanması ve azalan enerjinizin yerine gelmesi için yarım saat içinde bir ara öğün tüketebilirsiniz. Meyve ve süt veya yağlı tohumlar en iyi alternatiflerden.
Sabah: Sabah erken saatler, birçok insan için yürüyüş yapmak için tercih edilen bir zamandır. Sabahları yürüyüş yapmak enerji verir, zihni canlandırır ve günün geri kalanında daha aktif olmanızı sağlar. Ek olarak sabah havası genellikle daha serindir ve hava kirliliği daha az olabilir.
Özellikle sıcak havalarda yeterli su içmeden egzersiz yapmak, vücut ısısının çok yükselmesine, kan basıncının ve kaslara kan akışının azalmasına sebep olur7. Spor yaparken su tüketimi ise bu riskleri azaltır.
Düzenli olarak yapılan 30 dakikalık yürüyüş işe kişinin kardiyovasküler zindeliği artar, vücuttaki yağlanma azalır, kas gücü artar ve kemik sağlığı güçlenir. Bunun yanında tip 2 diyabet, osteoporoz, kalp hastalığı ve bazı kanser türlerinin yaşanma riski de azaltılır.
Yapılan araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların, yürüyüş yapmayanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır. Kalbinizi ve akciğerlerinizi korur. Kısa ve hızlı yürüyüşler yapmak kalp ve akciğer sağlığınızı korumanız için en iyi yoldur. Her gün 20-25 dakika yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin.
Gün içerisinde en az 3-3.5 litre su içmek, göbek eritme yolunda oldukça faydalı olacaktır.
En az 3 aylık bir süre tanımalısınız ki, vücudunuz da bu değişimi gösterebilsin. 1 aylık ya da 2 haftalık bir sürede bu değişim gerçekleşmez. Genellikle, göbek yağlarının gitmemesinin nedeni kilo veremediğinizi düşünmenizdir. Ancak, vücudunuzdaki gerçek değişim için en az 12 hafta, yani 3 ay zaman tanımanız gerekiyor.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30'dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür.
Yürüyüş yaparak kilo vermek için yapılan yürüyüşün tempolu olması gerekmektedir. Yavaş veya temposuz bir şekilde yapılan yürüyüşün ise kilo vermek için bir etkisi olmadığı söylenebilir. Yürüyüşün açık havada yapılması sağlık açısından oldukça faydalıdır.
70 kilogram ağırlığında ve yavaş tempoda yürüyen bir kişi için 2 saatlik yürüyüş kalori hesabı yapılması gerektiğinde 2,5x2x70 formülü uygulanır. Çıkan sonuç ise 350 kaloridir. Aynı sürede orta tempoda yüründüğünde ise yakılan kalori 525'e yükselir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri