Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Bileğinizin iç kısmında yer alan damarları gün ışığında daha net bir şekilde görebilirsiniz. Damarlarınız mavi ise soğuk, yeşil ise sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Hem yeşil hem mavi görünüyorsa cilt alt tonunuz nötrdür.
Soğuk Cilt Tonu:
Cilt Tonu: Mavi, mor ve pembe alt tonlarına sahip. Göz Makyajı: Mavi, mor veya pembe tonlar soğuk cilt tonlarına harika uyum sağlar. Gri ve gümüş farlar da tercih edilebilir. Dudaklar: Kırmızı, pembe veya vişne gibi canlı renkler soğuk tonlu ciltlerle mükemmel uyum sağlar.
Sıcak cilt alt tonu / Sıcak ten rengi
Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri sarıdır. Bu yüzden sarı alt tonlu cilt olarak da tanımlanmaktadır. Bu tip kişilere turuncu, turuncuya çalan kırmızı, yeşil tonları ve canlı, sıcak renkler çok yakışır.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
İlgili 37 soru bulundu
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Sarı alt tonlu muyum pembe mi? Eğer ten rengin pembe tonlarında görünüyorsa soğuk alt tonlusun, sarı görünüyorsa sıcak alt tonlusun demektir. Editörün önerisi: Cildin kuruysa istediğin rengi net olarak göremezsin. Kuru ciltler daha mat ve solgun görünme eğiliminde olabilirler.
Buğday ten rengi, açık ten ile esmer arasındaki ten rengine verilen isimdir. Buğday tenliler için orta ten rengi denilebilir. Buğday tenliler genellikle sarı alt tona sahip olurlar. Hafif sarımsı olan buğday ten rengi ülkemizdeki en yaygın ten rengidir.
Kumral ten rengine sahip olmak aslında buğday tonlarında bir ten rengine sahip olmak demektir. Beyaz ten ile esmer ten rengi arasında olan kişilere kumral denir. Bu ten çok fazla sivilce ya da kızarıklık gibi hassasiyet problemleri de yaşamaz.
Sıcak alt tona sahip insanlar saç rengi olarak kesinlikle şarap kızılı, platin sarı, mavimsi siyah gibi saç renklerinden uzak durmalı. Küllü kumral, çikolata kahve, ışıltılı kahve, patlıcan moru, kuzguni siyah, karamel ve kestane tonları sıcak alt tonlu kişilerde harika duracaktır.
Sıcak alt tona yakışan renkler
Eğer sen de sıcak alt tonuna sahipsen fondötenlerinde sarı alt tonunu tercih etmelisin. Sarı alt tonlu fondötenlerin renk isimlerinde geçen "Dore", "Golden", "Warm" gibi kelimeler geçer.
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Bu kişilere makyajda mavi, lacivert, kobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş ve pembenin tüm tonları yakışır. Fondöten: Genel olarak soğuk alt tona sahip kişiler alt tonunda pembe tona sahip fondötenler tercih etmelidirler.
İnsanlar sarıdan kızıla, beyazdan siyaha farklı ten renklerine sahip olabiliyor. Ten rengini belirleyen ise deride bulunan melanin pigmentinin türü ve miktarı.
Deri rengi açısından ise açık deri rengi koyu, mavi-yeşil renge göre daha çekçi gelmektedir. Kırmızı renk pozitif ancak çekicilikte değil. Bazı görüşlere göre ise kırmızı yüz kişilere canlı, kanlı ve çekici gelmekte.
Açık ten rengine sahip kişiler genellikle "beyaz" renke sahiptirler. D vitamini tükenmesine karşı hareket eden evrimsel bir seçim olarak açık ten pigmentasyonu bulunur. Beyaz, sarı, yüksek sarı, portakal renklerine sahiptirler.
Beyaz, genellikle Avrupa asıllı kişileri belirtmek için kullanılan, ten rengi veya ırk ile ilişkili bir sınıflandırma.
Kumral kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında iki anlamla karşılaşılmaktadır. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk karşılığı koyu sarı veya açık kestane rengi olarak verilmiştir. Kumral kelimesinin TDK sözlüğündeki ikinci karşılığı teni ve saçları sarıya çalan açık buğday rengi olan kimse olarak verilmiştir.
"Sarışın rengi" kendi başına beyazımsı olmayan bununla birlikte içinde kırmızı, altın rengi ve kahverengi izler olmayan saç rengini ifade eder. Bu renk sıklıkla "soluk sarı" olarak tanımlanır. sarı – sarı sarışın rengi ("sarı" aynı zamanda boyalı sarı saçı ifade etmektede kullanılabilir).
Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır. Esmer tenin biraz daha açığı buğday ten olarak anlatılmaktadır.
İnsanların ten rengi, yaşla birlikte soluklaşır. İnsanlar 30 yaşı aştıklarında, melanositlere dönüşebilen kök hücreler yavaş yavaş ölmeye başlar ve bu nedenle melanin üretebilen melanosit hücreleri her 10 yılda bir, yaklaşık %10 ila %20 arasında azalır.
Kahverengi saç (bazen kestane renkli saç da denir), siyah saçtan sonra en yaygın 2. saç rengi türüdür. Açık kahverengiden neredeyse siyaha kadar değişir. Kumral saç da kahverengi saçın alt türüdür.
Soğuk alt tonlu cilt: Bileğin iç kısmındaki damarlar mavi, mor tonlarındaysa cilt alt tonu soğuk olarak tanımlanır. Genellikle açık ve hafif pembeye kaçan beyaz tenlilerin cilt alt tonu soğuk olur. Bu cilt tonuna en uygun saç boyası ise küllü tonlar.
Sarılık: Ciltte sarılık, çeşitli nedenlerle safra kesesinden safra akışı engellendiğinde ya da mıkroplara bağlı olarak karaciğerin zarar gördüğü durumlarda görülebiliyor. Cilt, kanda artan bilirubin maddesi nedeniyle sarı renk alıyor.
Sıcak cilt alt tonu
Bu kişilere turuncu, turuncuya yakın kırmızı ve yeşil tonları daha fazla yakışır. Sıcak cilt alt tonlu biriyseniz yakut, zümrüt gibi takı malzemelerinin kullanıldığı takılar size oldukça yakışacaktır. Ayrıca altın ve bakır renkli tasarımlar da bu kişiler için doğru seçim olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri