Ten rengi güneş, yapay ultraviyole ışığı ve melanin takviyesi ile koyulaşabiliyor; yani onun çaresi var. Ancak ten rengi açmak diye bir şey yok. Lazer uygulamaları ve doğal reçeteler ciltteki koyu lekeleri açabiliyor ama doğuştan gelen ten rengini tamamen açmak mümkün değil.
İnsanlar arasındaki bu deri rengi (veya ten rengi) farklılığının yakın nedeni genetik faktörler ve/veya Güneş'e maruziyettir; ancak yaş, cinsiyet, hastalıklar, hormonlar, duygudurum gibi diğer faktörler de deri rengini kalıcı veya geçici olarak etkileyebilmektedir.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Dermabrazyon Sonrası
Dermabrazyon mekanik cilt soyma ameliyatı sonrası ağrı ya da kanama oluşmaz. Alttan açık pembe renginde, taze, yenilenmiş bir cilt çıkacaktır. Bu pembelik zamanla azalır ve 1 hafta sonra cildiniz normal rengine kavuşmaktadır.
Ten rengi, her ne kadar modifikasyonla kararabilse de, uzun vadede adaptasyon yoluyla da genetik biçimde değişebilir. Yani Güneş ışınlarının yüzeye dik açıyla, fazlaca düştüğü yerlerde insanlar, Güneş ışınlarına daha fazla maruz kalacağı için tenleri daha koyu olur.
İlgili 17 soru bulundu
Ciltte yer alan melanin pigmentinin fazla üretilmesi nedeniyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, cilt renginin açık, koyu olmasını sağlayan bir pigmenttir. Bu pigmentin fazla üretilmesi yani cilt kararması durumu farklı yaşlarda görülebilir. Cinsiyete ya da yaşa bağlı olmaksızın ortaya çıkabilecek bir cilt problemidir.
Melanin pigmentinin deride iki türü bulunur. Bu pigmentlerden eumelanin cilde kahverengi-siyah, pheomelanin ise sarı-kırmızı renk verir. Tenleri koyu renk olan insanların cildinde eumelanin üretimi daha fazlayken, pheomelanin üretiminin fazla olduğu kişilerin tenleri açık renklerdedir.
En çok tercih edilen cilt beyazlatma yöntemi lazer uygulamasıdır. Bu yöntemde lazerin, cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliğinden yararlanılır. Böylece cilt tonu açılmakta ve cilt lekeleri giderilmektedir.
Lazer ile vajina beyazlatma işlemi yapılan bölgedeki cilt dokusu daha canlı, dolgun ve sağlıklı olacaktır. Vajina beyazlatma işlemi için genellikle 1 seans yeterli olmaktadır. Fakat koyu tene sahip olan kadınlarda veya hormonal bozukluğu bulunan kişilerde işlemin 2-3 seans yapılması gerekmektedir.
Lazerle yapılan genital bölge beyazlatma sonuçları genellikle kalıcıdır. Lazer, melanin pigmentlerini hedef alarak onları yok eder ve cilt renginde kalıcı bir açılma sağlar. Ancak, bu kalıcılık kişinin cilt tipine, yaşına, cilt bakımına ve güneşe maruz kalma düzeyine bağlı olarak değişebilir.
Beyaz turp ten rengini açmakta iyidir. Dilimlenmiş beyaz turpu direk yüzünüze sürebilir yada suyunu ayrıştırarak suyunu pamuk kullanarak yüzünüze sürebilirsiniz. 30 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Patates cilt rengini açmada oldukça etkilidir.
Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir. Bu karışımı gözler hariç tüm yüzünüze uygulayabilirsiniz. Karışım, 15 dakika bekletildikten sonra ılık suyla yıkanabilir. Bu yöntem aynı zamanda cildi beyazlatma özelliğine de sahiptir.
Cildinizde güneş lekesi ya da kararmalar meydana geldiyse, bir de patatesin bu konudaki etkisini inceleyin: Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır.
Buğday ten rengi, açık ten ile esmer arasındaki ten rengine verilen isimdir. Buğday tenliler için orta ten rengi denilebilir. Buğday tenliler genellikle sarı alt tona sahip olurlar. Hafif sarımsı olan buğday ten rengi ülkemizdeki en yaygın ten rengidir.
Kumral ten rengine sahip olmak aslında buğday tonlarında bir ten rengine sahip olmak demektir. Beyaz ten ile esmer ten rengi arasında olan kişilere kumral denir. Bu ten çok fazla sivilce ya da kızarıklık gibi hassasiyet problemleri de yaşamaz.
Cilt rengi, poligenik bir kalıtımdır. Siyah ten karakteristiği baskın gen kaynaklıdır. Bu yüzden siyah tenli bir baba ile beyaz tenli bir annenin çocuğu da yüksek ihtimalle koyu ten ile doğacaktır. Ancak koyu ten ile açık ten allellerinin sayısı birbirini dengeliyorsa doğacak çocuklar, melez ten rengi ile doğarlar.
İşlem öncesi genital bölgede lokal anestezik etkili krem kullanılması oluşabilecek ağrı hissinin ortadan kalkmasına sebep olacaktır. Lazerle vajina beyazlatma işlemlerinde genel anesteziye gerek görülmemektedir. Genital bölge beyazlatma işlemi ağrısız ve acısızdır.
1.Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 750 TL den başlamaktadır. 2.Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 2.000 TL den başlamaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 2.000 TL 'dir.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Evet, açılır. Insanın deri sethinin sahesi 2m²-dır. Yani bu hem zayif hem de kilolu insan için gecerlidir. Insan zayif oldukda deri yığılıyor ve bu nedenle ten rengi koyu oluyor.
Merhabalar, lazer epilasyon FDA onayına sahip güvenli cihazlarla, uygun dozlarda uygulandığında ciltte renk değişimine neden olmaz ve kararma yapmaz.
Beyaz, genellikle Avrupa asıllı kişileri belirtmek için kullanılan, ten rengi veya ırk ile ilişkili bir sınıflandırma.
Normal deri rengi fildişi renginden, koyu kahverengi, kırmızımsı pembe ya da açık pembeye kadar değişik tonlarda olabilir.
Bebeğinizin gerçek ten rengi, bir sene içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Bebeklerin yüzde 30 ila 40'ı, yüzlerinde milia ya da moğol lekeleri adı verilen ve küçük sivilceleri andıran beyaz ya da sarı yumrularla doğar. Bunlar genellikle özel bir tedavş gerektirmeden üç ila dört hafta içinde kaybolurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri