“15 saat” ilk etapta küçümsenebilir; ancak 15 saat günlere veya haftalara bölündüğünde biraz sabırlı olmanın gerekliliği anlaşılacaktır. Şöyle ki her antrenmanı 1 saat olan sporcu, eğer günaşırı antrenman yapacaksa 1 ayda öğrenecektir. Haftada 3 kez antrenman yapacaksa, 5 hafta gerekmektedir.
Temel vuruşları, kuralları, tenis kortu içinde nerede durmanız gerektiğini 10-12 saatlik eğitim sonunda öğrenmeniz gerekmektedir.
Tenis, sanılanın aksine zor bir spor dalı değildir. Düzenli antrenmanlarla kısa sürede öğrenilebilir. Oynaması eğlencelidir. Tüm kas gruplarını çalıştırır.
Evet, kendi başınıza tenis oynamayı öğrenebilirsiniz, ancak bu süreç genellikle bir antrenörün yardımı ile daha hızlı ve daha verimli olacaktır.
Tenis Kursları
Bir kurumuz haftada 2 saat olup 3 haftada toplam 6 saat olacaktır. Kurlar birbirinin devamı şeklinde düşünülebilir. Örneğin 3 haftalık Yeni Başlangıç dersini aldıktan sonra hocanızın onayını da alarak Geliştirme 1 kuruna geçebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Tenis kursu fiyatları bir ders için 70₺ - 230 ₺ arasında değişiklik gösterir. Bu ücrete ek olarak saatlik kort ücreti ödemekte ders alan kişiye ait bir ödemedir. Tenis kursunun tenis dersinden farkı toplu olarak pratikler yapabilmek ve sosyal bir ortamda materyaller sağlanarak ders işleyebilmektir.
Birseysel derslerin fiyatları antranörden kulube göre değişiklik göstermektedir. Şu an ortalama saati 250-400 TL arasındadır. Grup dersleri ise en az 3 kişi olacak şekilde verilmektedir.
Tenise başlama yaşı her çocuğun fiziksel gelişimine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Zihinsel ve motor becerilerine bakılarak eğitime başlanabilir. Ortalama yaş olarak 5-6 yaşlarında Tenise başlaması uygun olur. Eğitimler tenis altyapısıyla hazırlanmış oyunlar ve basit vuruşlar şeklindedir .
TOPLAM EĞİTİM SÜRESİ: Haftada 2 gün 1 saat, Aylık periyotlar halinde 12 ay devam edecektir.
- Herkes tenis oynayabilir. Kaç yaşında olduğun, ne kadar iyi oynadığın veya ne kadar formda olduğun önemli değildir; herkes tenis oynamaya başlayabilir! - Tenis seni zekileştirir. Tenis, beyninde sinirsel bağlantılar oluşturan hızlı problem çözme becerileri gerektirir.
Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, "Tenis, Türkiye'de hala 'zengin sporu' olarak algılanıyor, biz bu algıyı kırmak istiyoruz" dedi. Uluç, yaptığı açıklamada, tenisin "zengin sporu" olmadığını, bu sporun, düşünülenin aksine fazla masraf gerektirmediğini söyledi.
Gün içerisinde iki saat oynanan tenis ile 1000 kalori yakılmaktadır. Ülkemizde de Ankara başta olmak üzere tüm şehirlerde mutlaka tenis kortu bulabilir ve bu faydalı sporu yaparak sağlıklı bir yaşama kavuşurken aynı zamanda da fazla kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz.
Tenis ekipmanları arasında tenis topu, tenis raketi, tenis gripleri, titreşim önleyici, tenis kordajı, tenis kıyafetleri ve aksesuarları, raket koruyucu çanta ve tenis çantası mevcuttur. Sporcular için her bir tenis ekipmanı ayrı öneme sahiptir.
Tenis için hem kadın hem erkek tarafında spor kıyafetiyle korta çıkmanız yeterli olacaktır. Yaz aylarında t-shirt ve şort/etek, kış aylarında ise eşofman altı ve üstü gibi ürünlerle rahatlıkla tenis oynayabilirsiniz.
Tenis, oynama esnasında oksijen alımınızı ve kalp atışınızı artıırır; kanınızın tüm kaslarınıza oksijen ve besin sağlamasına yardımcı olur. Ayrıca kaslarınız içinde daha fazla kılcal damar gelişimine yardımcı olur. Böylece kaslarınız daha fazla kan temini ve akışına sahip olur.
Duvar yaparak, video izleyerek ve uygulayarak, arkadaşlarınızla oynayarak veya profesyonel eğitim alarak başlayabilirsiniz. Ancak yeni başlayanlar için arkadaşla oynamak, duvar yapmak, kendi kendine öğrenmeye çalışmak hem zor hem de riskli olacaktır çünkü yanlış teknikle başlayabilirsiniz.
Üç sayı alıp 40 puana erişen oyuncu, bir sayı daha kazanırsa, o set içinde 1 oyun kazanmış olur. Toplamda 6 oyun kazanan oyuncu, bir set kazanmış olur. Erkeklerin maçları genellikle 5 set ve kadın maçları 3 set üzerinden oynanır. Setlerin çoğunu kazanan oyuncu, galip gelir.
Tenis maçında oyun bir tarafın servis atması ile başlar. Kazanılan ilk sayının puanı 15 olarak kabul edilir. İkinci sayı 30 ve üçüncü sayı 40 olarak değerlendirilir. Bu şekilde üç sayı alarak 40 puana ulaşan tenisçi bir sayı daha alması durumunda oyunu almış olur.
eleman.net verilerine göre, Tenis Antrenörü 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 31.600 TL maaş alıyor. Tenis Antrenörü, 2024 yılında en düşük 25.300 TL alırken, en yüksek 44.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Tenis Antrenörü, Temmuz 2023 yılında ortalama 23.000 TL maaş alıyordu.
İleride iyi bir sporcu ve iyi bir tenisçi olmak için başlangıç yaşı 6-9 aralığındadır. 5 çok erken değil, 10 çok geç değildir ancak 10'dan sonra başlarsanız ileride başarılı olma oranınız düşer. Bununla doğru orantılı olarak, tenise başlarken yaş ilerledikçe başarı oranı azalır.
Ancak, tenis oynamak beden boyunu uzatmaz. Beden boyu, genetik faktörler ve hormon düzeyleri tarafından belirlenir ve oyunlar sırasında büyüme hormonlarının salınımı artmaz. Hayır, tenis boy uzatmaz.
Konuyu özetleyecek olursak, tenise performans bazında hedef koyabilmek için genel başlama yaşı 4-6 dır. Ünlü tenisçilerin tenise başlama yaşlarını incelerseniz büyük bir ortalama ile bunu görürsünüz. Bunun istisnası ise 12-13 yaştır.
En üst düzeyde oynamak için en en geç 10 yaşında tenise başlamamız gerekiyor. En doğru yaş ise 5-6-7 olabilir. Başarılı bir sporcu olmak için söz konusu spora erken yaşta başlamanız, çok çalışmanız ve doğru yönlendirilmeniz çok önemlidir, bol sporlu ve başarılı bir süreç olmasını dileriz.
Altı oyun kazanan ilk oyuncu/takım “Set”i kazanmış olur. Ama, en az iki oyun farkla kazanılmış olması gerekir. Bu iki fark sağlanana kadar sete devam edilir. Altı oyun kazanan ilk oyuncu/takım “Set”i kazanmış olur.
Tenis maçları 3 setlik veya 5 setlik olarak oynanmaktadır. 3 setlik maçlarda 2 set alan, 5 saatlik maçlarda ise 3 set alan oyuncu maçı kazanır. 1 set almak için 6 oyun oynanır. Oyunlar puan olarak 0-0 olarak başlar ve her sayıda sporcular sırasıyla 15-30-40 puanlarına ulaşarak devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri