Saç ekiminde zor bölge olan tepe bölgesi; işlem sonrasında hassas davranılması gerekir. İyileşme sürecinde saç kökleri tepe bölgesinde daha zor tutunurlar. Bu yüzden de tepe bölgesine uygulanan saç ekimi işlemlerinde başarısız olabilme riski daha fazla olur.
Evet, tepe bölgesine yapılan saç ekimleri başarılı sonuçlar verir ve tutar. Saç ekimi tepe bölgesindeki saç dökülmelerinde oldukça etkili bir çözümdür. Operasyon sürecinde, sağlıkl saç greftleri donör bölgeden alınır ve seyrekleşen tepe bölgesine nakledilir.
Genellikle bu gibi bir durumda saç ön çizgisine 1500-2000 greft gerekirken tepe bölgesi için 500-1000 adet greft yeterli olabilmektedir.
Kemoterapi nedeniyle saç kaybı yaşayanlarda saç ekimi yapmak mümkün değildir. Kalın saçlı deri izleri olan kişilerin saç ekimi yaptırmaları uygun olmayabilir çünkü bu durum greftlerin ekimini zorlaştırabilir. Artık saç çıkmayan veya uyuyan saç kökleri olan kişiler için de saç ekimi uygulaması yapılmamaktadır.
Temel olarak saç ekimi kadın veya erkek farketmeksizin hem saçsız bölgeye hem de seyrek saçların yer aldığı bölgeye rahatlıkla yapılabilir. Seyrek saçlar için yapılan saç ekimi işlemlerine genellikle kadınlar daha fazla başvurmaktadır. Bununla birlikte erkekler için de seyrek saçlara saç ekimi yapılabilmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Murat Boz, seyrelen saçlarını gürleştirmek için yurt dışında saç ektirdi. Şarkıcı, son halini sosyal medya hesabından paylaştı.
Teknik olarak donör bölgenizde yeterli sayıda greftiniz olduğu sürece alabileceğiniz saç ekimi sayısında bir sınır yoktur. Yani 2 kez saç ekimi yapılabilir. Her ne kadar saç ekimi operasyonu sayısında bir sınır olmasa da 3'ten fazla saç ekimi yaptırmak kesinlikle önerilmez.
Tepe bölgesinde saç çıkışı, ön taraflara göre biraz daha gecikebilir ve 3,5-4 ayı bulabilir.
Genetik yatkınlığı olan kişilerde erkeklik hormonu olan androjenlerin etkisiyle gelişen saç dökülmesi yani androgenetik alopesi erkeklerde görülen saç dökulmesinin en sık nedenidir. Erkeklik hormonlarından olan dehidrotestesterona genetik olarak duyarlı olan alın ve tepe bölgesindeki saçların kaybıyla gelişir.
Şok dökülme denilen geçici dökülme hastadan hastaya farklılık gösterir. 2. aydan sonra ise bu süreç biter. Saç ekimi sonrası 4. ayda saç telleri uzamaya ve artık saç belli bir şekil almaya başlar. 6. ve 7. aylardan itibaren ise ekilen saçların %45 ile % 80 arasında çıkması beklenir ve çıkar.
1 greft 1 ile 6 adet saç teli içerebilir. Kişilerin genetiğine bağlı olarak ise bir saç greftinde ortalama 1.8 ile 2.2 saç teli eder. Ortalama olarak bakıldığında bir saç grefti 2 saç teli içerirken 3000 greft kişinin saç tipine bağlı olarak 5400 ile 6000 arası saç teli içermektedir.
Yetişkin bir insanda ortalama olarak 40.000 greft bulunur, bu da yaklaşık 100.000-120.000 saç teline tekabül etmektedir.
Ense ve kulak arkasında bulunan kıl kökleri kullanılacak greftler için oldukça uygun olan bölgedir. Özel cihazlar yardımı ile greftler çıkarılır ve ekim yapılacak bölge için uygun hale getirilerek anestezi altında işlem yapılmaktadır. Saç ekimi yaptıran kişiler, işlem sonrası iyileşme süreci hakkında şüphe duymaktadır.
Tıraşsız saç ekiminde, bugün tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan, oldukça başarılı ve doğal sonuçlar alınmasını sağlayan güncel bir teknoloji olan safir FUE saç ekimi kullanılıyor. Safir FUE saç ekimi tekniğinde donör (ense bölgesi) bölgedeki saç kökleri FUE tekniği ile toplanıyor.
Evet, saç ekimi öncesinde saçların tamamının tıraş edilmeden, özellikle DHI tekniği ile, yapılması mümkündür.
Traşsız saç ekimi, saçların ön çizgisi, tepe bölgesi ve kafanın çeşitli noktalarında kısmi dökülmeler veya genel seyreklik durumlarında tercih edilen bir yöntemdir. Donör bölge, saç ekimi yöntemi Micro-Fue veya DHI olsa dahi tıraş edilir. Ekim yapılacak alandaki saçlar genellikle traş edilmez.
Seni hiç merakta bırakmadan açıklayalım. Evet, dökülen saç yeniden çıkabilir.
Hepimizin saçı her gün dökülür ve normalde dökülen saçın aynısından, aynı kalınlıkta yeni saç yerine geri gelir. Normal bir insanın ömrü boyunca ortalama 20 kez saçı dökülür ve yerlerine yenileri çıkar ve buna saçın büyüme döngüsü denir.
Genetik sebeplere bağlı saçları dökülen kadınlarda dökülmüş saçlar kalıcı olarak döküldüğünden yeniden çıkmayacaktır. Saç dökülmesine bağlı açıklığı belirgin olan kadınlarda saç ekimi alternatif olabilir. Erken dönemde doğru tanı konulması önemlidir.
Ön saç çizgisi tasarımına bağlı kalınmadığı veya ön saç çizgisi tasarımı yapılmadığı için alın çizgisinin olması gerekenden geride veya ileride olması bir saç ekimi hatasıdır. Donör bölgeden fazla miktarda saç kökü alarak, bu bölgenin seyrek kalması saç ekimi hatalarından biridir.
Ameliyattan sonra
Tepe bölgesine saç ekimi yapıldıktan sonra bölgenin güneş, darbe gibi dış etkenlerden özenle korunması gerekir. Ekilen saçlar sağlıklı bir şekilde 3 ay içerisinde büyümeye başlar. Ekim sürecinden 1 sene sonra tamamen doğal bir görünüm kazanır.
2023 yılında Türkiye'de saç ekimi için ortalama fiyat 15.000 ile 35.000 TL arasında değişecektir.
Genellikle, etkili saç ekimi sonuçları elde etmek için minimum yaş, 25 olarak kabul edilir. Bununla birlikte, bazı durumlar için minimum saç ekimi yaşı 21 olarak değerlendirilir.
Dolgu Saç Görünümü
Kötü yapılmış saç nakli sonucu oyuncak bebek saçı gibi görünen bazı resimler görmüş olabilirsiniz. Fakat bu durum, her zaman doktorun kötü olduğu anlamına gelmez – ekilen saçların etrafındaki doğal saçlar dökülmeye devam edebilir ve bu tarz seyrek saç görünümü ortaya çıkabilir.
Saçların genetik olarak dökülmeyen bölgesinden alınan greftler sayesinde ekilen saçlar bir ömür kalıcıdır. Prosedür doğru bir cerrah tarafından uygulanır ve uygun postoperatif bakım gerçekleştirilirse saç ekimi işlemi ömürlük bir işlemdir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri