Yöresel Yemekler
Kebap yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, lokanta usulü mercimek çorbası, ev usulü fırında urfa kebap, salçalı bulgur pilavı ve lokanta usulü cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Tepsi kebabını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Pişen tepsi kebabını fırından çıkartın. Dilimleyip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Rosto Köfte Tarifi ve Yanına Çok Yakışan Patates Püresi.
Yöresel Yemekler
İslim Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, hamursuz arabaşı çorbası, islim kebabı, sarımsaklı pilav ve saray muhallebisi son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Tepsi kebabı bir gün önceden hazırlanabilir mi? Esasen köfte hamurları daha önceden hazırlanıp dinlendirilirse daha lezzetli olur. Misafir geleceği zaman akşamdan hazırlanıp hava almayacak şekilde kapatılarak pişirmeden dolapta bekletilebilir.
Az yağlı dana kıyması, sarımsak, çarliston, kapya biber, domates ve maydanoz ilavesiyle hazırlanan tepsi kebabı, Antakya'ya gitme sebebiniz olabilir. Makbul olanı pide ya da lavaşla elle yenilmesidir, lahmisini ya da sini kebabı olarak da bilinir.
Bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun. Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin.
Tane tane dağılan şehriyeli pirinç pilavı ise patlıcan musakkanın yanına çok yakışır. Kalabalık davetlerde doyurucu bir tabak sunmak isterseniz şehriyeli pirinç pilavını deneyip tüm beğenileri üzerinize toplayabilirsiniz.
Patlıcanın en iyi tamamlayıcısıı mutlaka sade pirinç pilavıdır. Patlıcan yemeğinizin yanında ya da pilavın üzerinde servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı tercih etmek istemeyenler patlıcan yemeğinin yanında bulgur pilavını deneyebilir.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 1 saate yakın pişiriyoruz. Yemeğin pişip pişmediğini patlıcanları kontrol ederek anlayabilirsiniz.
Sadece kuzu eti, kuzu kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır. Mevsiminde ise pul biber elde edilen ve yörede kök biber denilen kırmızı biber, taze olarak minik küpler halinde doğranıp eklenir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır.
Pates püresi lezzetli ve pratik bir ana yemek yancısıdır. Kolayca hazırlanabilen patates püresini sultan kebabı yanında servis edebilirsiniz. Pilav yerine makarna türevleri ile servis etmek isterseniz mantarlı ve kremalı makarnayı tercih edebilirsiniz. Sultan kebabı ile mükemmel bir uyum sağlayacaklardır.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. Afiyet olsun…
Patatesleri ince ve yarım ay şeklinde doğrayıp tepsinin kenarlarına diziyoruz. Biber ve domateste yerleştirdikten sonra, bir kasede salça ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Pişmeye hazır olan yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Zırh ve odun ateşinden çıkan lezzet: Tepsi kebabı
UNESCO tarafından 2017 yılında dünyanın 26'ıncı gastronomi şehri seçilen Hatay'da yörenin en meşhur yemeği tepsi kebabı yöre halkı tarafından Lahm-ı Sini olarak adlandırılıyor.
Adana, tavuk şiş, kuzu şiş, döner, fındık lahmacundan oluşan ortaya karışık bir ürünümüzdür.
Fırında patlıcan kebabı yapabilmek için malzemeler dışında pişirme süresi de oldukça önemlidir. Yaklaşık 30 dakikada hazırlanan bu yemek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilmelidir. Fırında patlıcan kebabı 200 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika da pişecektir.
Fırın kebabında sadece ön kol ve kaburga etleri kullanılır. Belli bir aşamadan geçen etler büyük bir bakır leğene alınır. Taş fırın içinde meşe odunu ateşinde pişer. Pişirme süresi 5-6 saat arasında değişir.
İlk olarak vazgeçilmez pirinç pilavını islim kebabınızın yanında tercih edebilirsiniz. İslim kebabınızın yanına patates püresi de yapabilirsiniz. Sebzeli bulgur pilavı da köfteli islim kebabınızın yanında güzel olacaktır.
Patatesler ince uzun dilimlenip kızartılır. Daha sonra ayrı bir tavada kıyma kavrulur sırasıyla soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve domates eklenip pişirilir. En son tereyağı ve baharatlar da eklenip ocaktan alınır.
İslim kebabı, Gaziantep'in meşhur yemekleri arasında olmakla birlikte hemen hemen her bölgede severek yapılan ve sunulan bir yemektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri