İşte uçağa alınması yasak olan yiyecekler şunlardır: Salça, yoğurt, reçel, bal, pekmez, peynir. Tereyağı, dondurma.
Önemli Hatırlatma! El bagajlarında 1 litrelik ağzı kilitli torba içinde her biri en fazla 100 ml'lik kaplarda sıvı, jel ve aerosol taşıyabilirsiniz. 100 ml'den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri yiyecek ve içecekleri uçak altı bagaja vermelisiniz.
Ayrıca, içindeki sıvı miktarı 100 ml. ' den az bile olsa 100 ml. ' den büyük kaplardaki sıvılar uçağa alınmaz. El bagajında kısıtlamaya tabi sıvılara; su, şurup, alkollü ve alkolsüz içecekler, jeller, aerosol, her türlü yağ, maskara, likit ruj, şampuan gibi diğer sıvılar da dahildir.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz.
Uçak yolculuklarında hem el valizi, hem de uçak altı bagajları denetlenir. Normal yiyecek ve içeceklerin valizde taşınmasında herhangi bir sorun yok. Ancak bu durum, her istediğimizi yanımızda götürebileceğimiz anlamına da gelmiyor. Özellikle yasaklanmadığı süre, katı, sıvı ve yarı sıvı besinler uçakta taşınabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Yiyecek ve içecekler dışarı
El bagajında taşımamanız gereken diğer bir şey ise yiyecek ve içecekler. Özellikle taze meyve ve sebze ile peynir gibi gıdaları bagajınıza alarak güvenlik kontrolünde sorun yaşayabilirsiniz.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir.
Özellikle yasaklanmadığı sürece uçak bagajında katı, sıvı, yarı sıvı olarak adlandırılan herhangi bir yiyecek veya içecek taşıyabilirsiniz.
Şişe içerisinde yer alan ”zeytinyağı, pekmez, bal ve diğer sıvı gıdılar” kayıtlı bagaj bölümünde taşınabilir. Fakat bunun için uçağın belirli bir yerinde taşınması gerekir.(bildirmeniz önemlidir.) Yolcu başına maksimum uçakta zeytinyağı taşıma(ya da türevleri) sınırı 5 litredir.
Uçağa binerken yanımıza alacağımız kabin bagajının içindeki sıvıların 100 mililitreyi aşmaması gerekir. Ağzı kilitli bir torbanın içinde her biri 100 ml aşmayacak şekilde sıvı, jel, aerosol vb. ürünler taşıyabilirsiniz.
Uzun soluklu seyahatlerde ülkemizin eşsiz tatlarından mahrum olmak istemeyen çoğu yolcu, havaalanında bazı sürprizlerle karşılaşabilir. İşte uçağa alınması yasak olan yiyecekler şunlardır: Salça, yoğurt, reçel, bal, pekmez, peynir. Tereyağı, dondurma.
Zeytinyağı, bal ve pekmez taşıma kuralları
Maksimum sınır yolcu başına 5 litre olarak belirleniyor. Sızıntı olmaması için her bir şişede yüzde 5'lik bir boş alan bırakılması gerekiyor. Bagaj hakkı aşılıyorsa ekstra bagaj hakkı satın alınması gerekiyor.
Uçakaltı bagajında sıvı kısıtlaması yoktur ancak; tehlikeli maddeler sınıfına giren sıvılarda havayolu işletmesinin politikasına uyulmalıdır. Yolcu olarak seyahat eden uçuş ekibi/personel sıvı kısıtlamasına tabidir.
Uçak altına verilebilen koliler ise tek parça halinde, dağılmayacak şekilde ve 15 kilogramı geçmeyecek halde hazırlanmasının önemli olduğunu vurgulamak gerek. Bagajlarda bal, pekmez, turşu, reçel, salça, sulu peynir gibi akıcı, yanıcı ve kırılabilecek materyaller uçağa alınmıyor.
Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz. Kabin bagajı taşıma hakkınızı aştığınız durumlarda ekstra bagaj ücreti talep edileceğini belirtelim.
Türk Hava Yolları'nda ekstra bagaj hakkı hem Business uçuşlar için hem de ekonomi uçuşları için 23 kg'lık bir valiz kabul ediliyor. 1 parça ek bagaj için 80 USD tahsil ediliyor. Anadolu Jet'te direkt uçuşlarda ek bagaj hakkı kilogram başına 16 TL iken, aktarmalı uçuşlarda ise 24 TL.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Para ve mücevherler. Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Ayrıca 100'er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz. Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz.
İlaçlar, bebek sütü ve bebek maması ve özel beslenme ihtiyaçları için yiyecekler, şeffaf plastik torbaya konmadan uçağa taşınabilir.
Sıvı maddeler, seyahat bagajında hiçbir kısıtlama olmadan taşınabilmektedir.
El bagajı olarak, 55x40x20 cm'ye kadar boyutlarda ve 8 kg ağırlığa sahip bir parçanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz bir ek kişisel eşya (dizüstü bilgisayar, kamera, sırt çantası, evrak çantası, şemsiye) alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri