Tereyağlı ve sarımsaklı karides güvecin yanına, börülce salatası veya zeytinyağlı enginar hazırlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz.
Karides tavanın tam lezzetinde bir tarifi ve balık sofralarına çok yakışan bir ara sıcak diyebiliriz. Tarifi için balık dışında karides tavanın yanında ne yenir? diye araştıranlara makarna, sarımsaklı ekmek ve süzme mercimek çorbası önerebiliriz.
bol kaşarlı, domatesli... yanında beyaz şarabımız yada rakımız da olacak.
İlgili 20 soru bulundu
Eğer karides güveci, karides kızartma, karides tava, karides sote, karides tempura, karidesli börek ve çorba gibi yemekler yaparsanız önce kabuklarını soyup sonra haşlamanız gerekir.
Hemen karides güveç yapımına geçiyorum. Buyrun karides güveç tarifi; Kaç kişilik: 4-6 Hazırlık:20 dak. Pişirme:20 dak.
Tereyağlı ve sarımsaklı karides güvecin yanına, börülce salatası veya zeytinyağlı enginar hazırlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz.
Bir tavaya karidesleri alın. Üzerine doğranmış sarımsak, biber, tereyağı ve tuzu ekleyip, yağ eriyip kızana kadar karıştırın. Yağ fokurdamaya başlayınca, 1 dakika tutun ve servise alabilirsiniz. İşte bu kadar basit.
Tereyağını eritiyoruz karidesleri ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine mantar, biber, soğan, domatesleri doğrayıp karıştırmaya devam ediyoruz. Sarımsağı ilave ediyoruz, baharatları ilave edip tekrar karıştırıyoruz sotelenen yemeğimizi güveç kaplarına alıyoruz. 5-10 dakika kadar fırında pişiriyoruz.
İster jumbo karides, ister ufak boy çimçim karides olsun tavada tereyağı, limon ve sarımsak aroması ile pişince harika bir lezzet ortaya çıkıyor.
Sebzeler güvece yerleştirilir.
Güvecin en altına soğan, domatesin yarısı, çok az tuz, fasulye, sarımsak, patlıcan, biber ve domatesin geri kalanı koyulur. Üzerinden sıvı yağ gezdirilir. Baharatlar eklenir. Bir çay bardağı kadar salçalı su yapılır.
Tavaya yağ, limon suyu, sarımsak, tuz ve çeşitli baharatlar ekleyin. Ardından tavadaki yağın kızgın bir hale gelmesini bekleyin. Hazır hale gelen tavanın içerisine karidesleri atın ve kızartın. 5-6 dakika içerisinde karidesler pişmiş olacaktır.
Karideslerin rengi pembeye döndüğü anda yemeğiniz pişmiş demektir.
Öncelikle karidesleri bütün bir halde kaynar suya atın ve 2-3 dakika pişirin. Suda bekletme süresi çimçim karideslerde 2-3 dakika, jumbo karideslerde ise 4-5 dakikadır. Karideslerin kabukları pembe renk alana kadar pişirmeye devam edin.
Karides Tüketmek Neye İyi Gelir? Karidesin içeriğinde omega-3 yağ asitleri bulunurken, iyot, çinko, fosfor, D vitamini ve Selenyum da bulunur. Bu içeriği ile kemik ve diş sağlığına iyi geldiği gibi zihinsel fonksiyonların da daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
Genelde limon sıkıp servis edildiğinden limonlu tavuk gibi bir tadı olur. Ama çiğnerken dişlerde gıcırdar ve oldukça yumuşaktır.
Az zeytinyağı ve tereyağını yapışmaz tavada eritip içine kıyılmış sarımsak ekleyin. Ayıklanmış karidesleri tavaya atın ve yüksek ateşte hızla karıştırarak pişirin. Karidesleri pembeleşince tavadan alın. Kekik, tuz ve pul biber de çok yakışacaktır.
Tuz, karabiber ve pul biber katın, karıştırın. Karides karışımını güveç kaplarına paylaştırın.
Güveç yapmak için kullanılan toprak kapların yemeklerinize toprak kokusu vermemesi için kullanmadan önce kabı ısıtın. İçine bir bardak sirke dökün. Her tarafına temas etmesini sağlayın. Sirke soğuyana kadar bekletin ve dökün.
Karidesten ya da herhangi bir deniz ürününden sonra süt ya da süt içeren ürünleri tüketmenin bir zararı yoktur.
Fırında ısınan toprak güveçte bir parça tereyağı eritin. Eriyen tereyağına bolca pul biber ekleyip renk vermesi için karıştırın. Hemen ardından kavrulmuş karidesleri güvecin içine boca edin ve güveci tekrar fırına yerleştirin. 4-5 dakika daha fırında pişirdikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve küçük kareler şeklinde kestiğiniz biberleri karideslere katın. Tuz, karabiber ve suyu ekleyerek 5 dakika kaynatın. Kullanacağınız kaba koyup üzerini kaşar peyniri rendesiyle kaplayın. Fırında üzeri hafif kızarana pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri