Daha önce yol süresi verilmemiş ise terhis mahiyetinde izne gönderilenlere sadece gidiş yol süresi verilir.
Memleket iznine gidişler için gidiş ve dönüş için ayrı ayrı bir defa, terhis mahiyetinde izne ayrılışlarında ise daha önce yol izni kullanmamış ise sadece gidiş için verilir. Daha önce yol izni kullanmışsa terhisinde yol izni verilmez. Kanuni izinlerde yol izni bir defa olacak şekilde verilmektedir.
“Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
yemin törenine kadar çarşı izni olmaz acemi birliğinde. yemin töreninden sonra, acemi birliğinden usta birliğine teslim olana kadar gidilecek yerlere göre 1-3 gün arası izin verilir. ben mesela manisada yemin edip, 3 gün sonra kıbrıs'a gitmiştim usta birliğine. o 3 gün istanbuldaydım.
3) 15 günlük yıllık mazeret izni bir veya bir kaç defada verilebilir. 4) Yıllık planlı izinlerini kullanan personelin gidiş ve dönüşlerinde yolda geçen müddetlerin bir defasına yol izni verilir.
İlgili 32 soru bulundu
Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.
İşverenin vereceği yol izni ücretsiz bir izin. İşçi bu izin karşılığında işine döndüğünde telafi çalışması yapmak zorunda değil. Yıllık ücretli iznini işyerinin bulunduğu il dışında geçirecek işçiler işverenden yol izni istediklerinde işveren bu izni vermek zorunda. İşçinin de bu durumu belgelendirmesi gerekiyor.
Ancak evci izni askere yemin törenine kadar verilmez. Yemin töreninden sonra asker ilk evci iznini kullanır. Ancak yemin töreninden sonra eğer acemilik devam edecekse acemilik müddetince yine evci izni yoktur. Bir sonraki evci izin hakkı için usta birliğe teslim olması gerekmektedir.
Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
Bu son derece kısa olan zaman dilimi içerisinde askerlere hafta sonları da izin veriliyor mu acaba diye sürekli sorulmaktadır. Bedelli askerlik, acemi birliği olarak bakılan ve bu şekilde değerlendirilen bir askerlik dönemidir. Bu sebepten dolayı da hafta sonu askerler için çarşı izni verilmez.
Madde 53 – (Değişik: 11/2/2014 - 6519/4 md.) Terhis edilen yükümlüler için birlik komutanlığı veya kurum amirliğince terhis belgesi tanzim edilerek yükümlüye verilir ve kayıtlı olduğu askerlik şubesine gönderilir.
2024 Yılında Zorunlu Askerlik Kaç Ay Olacak
Bu süre yedek subay ve astsubaylar için 12 ay olarak uygulanmaktadır. Bu nedenle, 2024 yılında zorunlu askerlik süresi 6 ay olacaktır.
Bedelli askerlik yapmayan askerler için ise askerlik süresi 6 aydır ve bu sürenin ilk bir ayı acemi birliği, sonraki beş ayı ise uzmanlık dönemini kapsar. Normal erler, 28 günlük acemi sürelerini tamamladıktan sonra yemin etmektedirler.
terhis mahiyetinde izin için sadece gidişte, izin süreniz bittiğinde hala askerlik yapacaksanız hem gidiş hem dönüş için, kullanabileceğiniz izindir. normal izininizde kullanırsanız terhis mahiyetinde izinde kullanamazsınız bu izini tek seferlik bir izindir yani.
Ancak, bir takvim yılında hiç kullanılmadığı ya da toplam 4 günden az kullanıldığı gerekçesiyle, yol izinlerinin izleyen yıla devredileceğinden söz edilemez. Öte yandan, yıllık izin süresinin bir kısmının veya tamamının izleyen yıla devredilmiş olup olmamasının da yol izni kullanımına herhangi bir etkisi olmaz.
Askeralma Yönetmeliği'nin 102'nci maddesine göre Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ücretler, hesaplara yatırılacak. Askerlik yol ücreti, yükümlüler yola çıkmadan hesaplara aktarılmaktadır. Yani sevke ilişkin yol masrafı sevk evrakı alındıktan sonra 3 iş günü içerisinde hesaba aktarılmaktadır.
Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Askerlik hizmet sürelerini, ihtiyaca göre bir katına kadar artırmaya veya yarısına kadar azaltmaya Cumhurbaşkanınca karar verilebilecek. Bu şekilde belirlenen hizmet süresi 6 aydan az olamayacak.
Acemi birliklerinde yürüyüş yerleri, dönüş kuralları, komutanlarla konuşma tarzı, silah eğitimleri gibi tüm temel eğitimler öğretilmektedir. Acemi birliklerinde askerlerin ihtiyacı olan tüm ekipmanlar askerlere iletilmektedir.
Çarşı izninin süresi askeri birliğe ve bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak sabah 09.00 ile akşam 17.00 arası verilen çarşı izni bazı bölgelerde sabah 08.00 ile akşam 18.00 olarak tatbik edilebilmektedir. Genel olarak bakıldığında izin saat süresi 8 – 10 saat olarak verilmektedir.
Askerin hakkı olan Çarşı izni verilmiyorsa bunu şafağından düşürmelidirler.
Askerlik döneminde erlerin birlik dışına çıkarak eksiklerini gidermesine ve hava değişikliği yaşamalarına imkan tanıyan çarşı izni, komutanların belirlediği ve takdim ettiği izin kağıdıyla sağlanıyor.
Şu anki sisteme göre normal erler 28 günlük acemi süresinin ardından yemin etmekteler. Buna halk arasında 4 hafta da denmektedir. 4 haftalık bir deneyim birikimi sonrası dağıtımlar başlanır ve tüm acemi erler görevli olacakları komutanlıklara gönderilirler. Yedek Subay ve Ast Subayların askerlik süreleri ise 12 aydır.
Dilerseniz ALO 199 çağrı merkezini arayarak veya e-devlet üzerinden seyahat izin belgenizi oluşturabilirsiniz. Alo 199 çağrı merkezini aradığınızda; Neden Seyahat İzin Belgesi almak istediğiniz sorulacaktır. Hangi şehirden hangi şehre gideceğiniz ve kaç gün konaklayacağınız bilgisi istenecektir.
Yıllık iznin işyerinin bulunduğu yerden başka bir yerde geçirilmesi durumunda, bu durumun belgelendirilmesi koşuluyla yol izni talep edilmesi halinde, işveren işçiye 4 güne kadar yol izni vermek zorundadır. Ancak bu izin süresi ücretsiz olacağı için, işverenin ücret ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Seyahat izin belgesi almak için Alo 199 Vefa Sosyal Destek hattına ulaşabilir, bu alandan başvurunuzu yapabilirsiniz. E devlet şifreniz varsa e devlet internet sitesi üzerinden de izin belgesini temin edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri