Diyarbakır'da Ne Yenir? Diyarbakır'a geldiğinizde deneyebileceğiniz yöresel lezzetler arasında, kaburga dolması, mumbar, nardanaşı, ayvalı kavurma, meftune, duvaklı pilav, patlıcan dizme, cartlak kebabı (ciğer kebabı), habenisk, mahlepli Diyarbakır çöreği gibi lezzetler var. Finalde de burma kadayıf ve tabii ki karpuz.
Organik ve köy ürünlerinin yoğun olarak yer aldığı Diyarbakır kahvaltısı, ülkenin pek çok noktasında bilinir ve sevinir. Sıcacık hazırlanan pideler, yöresel peynir ve reçeller, demlenmiş çay ve sıcak servisler Diyarbakır kahvaltısını şekillendiren lezzetlerdir.
Ergani ve çevresinde daha çok koyun ve keçi eti tüketilir. En makul sayılan et ise kuzu etidir. Sonbahar ve kış mevsiminde taze etten çok kavurma yenir. Bütün sulu yemek çeşitlerinde tutun da çorba ve bulgura kadar hemen hemen her yemeğe et veya kavurma konur.
İlgili 38 soru bulundu
Diyarbakır'ın en ünlü yemekler arasında:Meftune, Pıçık, Duvaklı Pilav, Nardanaşı, Mahlepli Diyarbakır Çöreği, Ayvalı Kavurma, Mumbar Dolması, Patlıcan Dizme, Cartlak Kebabı, Kaburga Dolması, Gevre, Ciğer Kebabı, Serbizer Çorbası, Bostana Salatası, Acılı Ezme ve Elma Düzmesi bulunmaktadır.
Diyarbakır'da Ne Yenir? Diyarbakır'a geldiğinizde deneyebileceğiniz yöresel lezzetler arasında, kaburga dolması, mumbar, nardanaşı, ayvalı kavurma, meftune, duvaklı pilav, patlıcan dizme, cartlak kebabı (ciğer kebabı), habenisk, mahlepli Diyarbakır çöreği gibi lezzetler var. Finalde de burma kadayıf ve tabii ki karpuz.
Diyarbakır'ın en lezzetli yemeklerinden olan ciğer kebabı sabah kahvaltılarının, öğle ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez bir öğesidir. Kuzu ciğerinden yapılan ciğer kebabının lezzetine doyum olmaz. Diyarbakır'ın en bilinen lezzetlerinden bir tanesidir.
İşte Diyarbakır'ın meşhur burma kadayıfı!
Yıllardır fıstıklı, cevizli, kaymaklı ve peynirli olarak hazırlanan kadayıf çeşitleri ramazan ayında da sofralarında yer alıyor.
MEŞHUR CİĞERCİ: Dağkapı Ciğercisi, Diyarbakır, Türkiye - Tripadvisor.
Dicle Nehri'nin iki yakasını birbirine bağlayan ve Diyarbakır'ın simgelerinden biri olan On Gözlü Köprü, Diyarbakır'ın gezilecek yerleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dicle'nin güzelliği, köprünün otantik görünümüyle birleştiğinde burada geçirilen zaman keyfiyle hafızalara kazınıyor.
Böylece bölge mutfağının tanıtılması amaçlanıyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, "9 yemeğimiz coğrafik işaret aldı. 54 yemek de sırada.
Diyarbakır'da havaların ısınmasıyla birlikte meyan şerbeti satıcıları tezgahlarını açtı. Diyarbakır'ın hemen her köşesinde rastlanabilen ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen meyan şerbeti sıcakların gelmesiyle vatandaşların en çok tercih ettiği içecekler arasında yerini aldı.
Citrullus lanatus türüne ait olan ve irilikleri itibariyle dünyaca meşhur olan Diyarbakır Karpuzları yuvarlak-oval şekilli, alacalı karpuzlar sınıfına girmektedir.
Diyarbakır nesi meşhur hediyelik olarak; el sanatları ile geçmişten günümüze gelen ve yaygın olarak yapılan hediyeliklerden cam objeler, çini tabaklar, kaseler, kupalar, bakır eşyalar, süs eşyaları, gaz lambası gibi şık özgün hediyelikler, yöresel takı hediyelikler, ayna çeşitleri, anahtarlıklar, şal, eşarp, fular, ...
Adana, Kahramanmaraş özellikle de Osmaniye ve Andırın / Kahramanmaraş'ta yapılır. Halk arasında "Andırın Doktoru" olarak da bilinir. kışın çok sık yapılan bir çorba çeşididir. Aslen Gavur Dağı'na özgü bir yemektir.
Meftunenin en önemli özelliği 1'e 2 kuralı olması. "Nedir bu?" diyecekseniz eğer; bir kg patlıcan kullanıyorsanız iki kg domates ekliyorsunuz. Yemeğin ekstra suya ihtiyacı yok, tamamen domatesin kendi suyu ile pişiyor. Hiçbir malzeme ön pişirme yapılmadan çiğden tencereye ekleniyor ve bu şekilde pişiriliyor.
Simge Reklam | Diyarbakır. Kaşe Nedir ? Özel ve resmi işlerde kullanılan, üzerinde iş yeri ve kurum bilgileri bulunan ve bu bilgileri kağıda baskı yaparak tekrar tekrar yazılmasını kolaylaştıran çeşitli biçimlerde lastik ve kauçuk üzerine yazılmış, tutamaklı gereç, mühür, damga.
Kaburga Dolması, Şam Böreği, Mumbar Dolması, Perde Pilavı, Tandır Ekmeği, Batman Usulü Kütülk, Kışlık Dolma, Tırşık, Yoğurtlu Leben, Yayla Çorbası, Ayran Çorbası, Havdel ve Bayram Tatlısı bu mutfağın en özel lezzetlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri