İçeceklerinizin daha uzun süre sıcak tutulması için içeceğinizi koymadan önce termosunuzun içerisini sıcak su ile çalkalamayı deneyebilirsiniz. Böylece termosun içerisine koyduğunuz içeceğin daha uzun süre ile sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Termosun içerisindeki kaynar suyu, içeceğinizi koyacağınız zamana kadar bekletiyorsunuz. İçeceğinizi koymadan hemen önce içindeki suyu boşalttığınızda termosunuz ısı kaybetmemiş oluyor. Böylece içeceğiniz normalden daha uzun süre sıcak kalıyor.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Bir termos soğuk şeyleri de aynı şekilde soğuk tutar. Bir çeşit soğutma cihazı içermez. Sıcak şeyleri sıcak tutan vakum, birebir aynı şekilde soğuk şeyleri soğuk tutar. Termosun soğuk muhtevasına aktarabilecek olan ısının, termos duvarları arasındaki vakum nedeniyle ona ulaşması önlenir.
Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir. Kahve veya çay gibi sıcak tutulması veya süt gibi soğuk tutulması gereken içecekler için de termos kullanabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Dilediğiniz içecek veya yiyecek için termosun içerisine buz koyabilirsiniz. Termosun içerisinde alkollü içecekler, soğuk çay, buzlu kahveler koyacaksanız gönül rahatlığı ile buz koyabilirsiniz.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Kamp yapınca, doğa yürüyüşünde ya da piknikte sürekli kullandığımız termosların ortalama ömürleri beş yıl olmaktadır. Ancak kaliteli termosların kullanımına bağlı olarak bu ömrü uzatmak elbetteki mümkündür. Termosların uzun ömürlü ve aynı kalitede kullanmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
Termosun iç ampul denen iç yüzeyini incelerken en çok dikkat etmeniz gereken özellik, hijyen. Plastik iç ampul daha zor temizlenen bir maddeyken, cam ve paslanmaz çelik daha rahat temizlenebiliyor. Çelik iç ampul daha çok sıcak içecekler için kullanılırken, cam ve plastik iç ampuller soğuğu daha iyi koruyor.
Her şey söylendiğinde ve yapıldığında, vakum yalıtımlı bir termosun her bir tasarım öğesi, her türlü ısı transferini önlemek için vardır. Kesin olmak gerekirse, vakum nedeniyle herhangi bir iletim olmamalıdır. Konveksiyon, üstteki vidalı kapak ile önlenir ve yansıtıcı kaplama, radyasyonu iç bölmelerin içinde tutar.
Gazlı içecekler
Bu içecekler termosunuzun paslanmaz çelik yapısına hiçbir şekilde zarar veremez. Ancak zarar verebilecekleri şey vakum sağlayan kapağın conta bölümüdür. Zaman içinde bu kısımda asitli içecekler nedeniyle bozulma meydana gelebileceğinden termos içinde asitli içeceklerin saklanması önerilmiyor.
Mug kullanımı ise bilinenin aksine içecekleri sıcak tutmak için değil daha çok soğuk kalmaları için kullanılan bir materyaldir.
Kolay yıkanabilen ve sağlığa zararlı kimyasal barındırmayan termoslar tercih edilmelidir. Açılıp kapanabilen kapaklı termoslar yerine vidalı kapak sistemine sahip termoslar daha güvenlidir. Kapağın sızdırmaz olduğundan emin olun. Darbeye dayanıklı dış yüzeye sahip termoslara öncelik verin.
Vakumlu bir alanda hava molekülleri olmadığı için ısının iletilmesi de mümkün değil. Yani içeriden dışarıya veya dışarıdan içeriye doğru bir ısı geçişi yok. Bu nedenle termosa doldurulan sıvının ısısı uzun bir süre sabit kalabiliyor.
Yani konveksiyon yoluyla ısı iletimi için temas gerekmez. Termoslarda vakumlu bir boşluk olduğu için konveksiyonla ısı akışı engellenmiş olur. Ayrıca iç duvardaki yansıtıcı materyal sayesinde radyasyon yoluyla ısı iletimi de engellenmiş olur. Böylece iç haznedeki sıvılar mevcut ısılarını koruyabilirler.
Termos bardaklar yapılarında göre 1 saatten 12 saate kadar sıcak tutar. Buz eklendiği takdirde de 24 saate kadar soğuk tutma özelliği vardır.
Stanley Termos Bim tamamen orijinal üründür. Yani Bim de satılan Stanley 1.3 Termos diğer Stanley ürünlerinde olduğu gibi ömür boyu garanti kapsamındadır.
Stanley vakumlu yemek termosu ile sıcak yemeğiniz hep yanınızda.. Çift duvarlı konstrüksiyonu sayesinde sıcak yemeğiniz 15 saat sıcak, soğuk yemeğiniz 15 saat soğuk..
Arızalı olan termoslar içine koyduğunuz ısıyı tamamen dışına verir. Yani içindeki ısı aynı sıcaklığı dışına veriyorsa termos özelliğini kaybetmiş demektir. İlk kullanımı su dışında (Çay,Kahve vb.)ile yapılan termosların iadesi yapılmamaktadır. Çelikler dahil bütün termoslar ısı yalıtımlı çift katmandır.
Termosunuzu içi sıvı doluyken, kesinlikle buzdolabında veya buzlukta saklamayınız. Gazlı veya fermante içecek veya yiyecekler ile kullanmayınız. Maksimum izolasyon sağlaması için, kullanmadan önce 5 dakkika boyunca sıcak su ile doldurunuz ve bu şekilde ısıtmaya tabii tutunuz.
Termosunun içine 1 paket karbonatı dök ve üzerine termos hacmi kadar sıcak su ekle. Birkaç dakika karbonatın sıcak su içinde erimesini bekle. Ardından temizlik fırçasıyla tüm iç yüzeyi iyi şekilde fırçala. Şimdi de musluk suyunun altında karbonatı akıtana kadar termosu yıka.
Önce alüminyum folyo ile, ardından pamuk ile sarıp bantladığınız cam şişeyi, altını ilk aşamada kestiğiniz pet şişenin içine yerleştirin. Pet şişe ile içine yerleştirdiğiniz cam şişe arasında boşluklar kaldıysa, o boşlukları da pamuk yerleştirerek doldurun.
Contigo, ABD asıllı kamp termos ve mugları üreticisidir.
Kendi burs paramdan artırarak bir ton paraya aldığım Starbucks termosum asla sıcak tutmuyor, evden normal bardakla çıksam da değişen bir şey olmaz yani, diğer arkadaşlarımın başka sıradan marka termosları bile 4 5 saat sıcak tutabilirken, Starbucks maksimum yarım saat tutabiliyor.
Penguen 1200B Çift Katlı Çelik Termos 2 Litre Çay Termosu, estetik dış cephesiyle mutfaklarınızda ve yaşam alanlarınızda çarpıcı bir görünüm sergilerken kullanışlı tasarımı sayesinde de hayatınızı kolaylaştırır. 2 litre hacmi sayesinde tek seferde 15 bardağa kadar çay, kahve, su ve meşrubat depolayabilen Penguen termos ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri