Termosun içine buz parçaları ve tuz ilave edip çalkalama Termosun dibinde ya da içinde kalan lekeler, kötü kokuların oluşmasının ana nedenlerinden. Bu yüzden onlardan olabildiğince kurtulmak önemli. İşte bu noktada da devreye buz parçaları giriyor.
Tuz gücü!
Tuz bildiğiniz üzere kötü kokuları çeker. Termosumuzda oluşan kötü kokuyu gidermek için 1 çay bardağı ila yarım çay bardağı arasındaki tuzu termosa boşaltıp, kapağını hafif bir şekilde kapatıyoruz. Sabah uyandığımızda termosu duruluyor, kötü kokulara veda ediyoruz.
Bir miktar tuzu termos içerisine dökerek kapağını kapatabilir ve bir süre bekledikten sonra termos kokusunun gittiğini fark edebilirsiniz. Termos kokusunu gidermede en etkili yöntemlerden biri de sirke olacaktır. Sirkeli su ile hem termosun temizliğini yapmak hem de oluşan içinde oluşan kokuyu gidermek mümkündür.
Termosu lavabonun içerisine alın ve üzerine yarım çay bardağı karbonat ekleyin. Yavaş yavaş üzerine kaynar su dökmeye başlayın. Karbonat köpürmeye başlayacak ve su termosun içinin temizlenmesini sağlayacaktır. İşlem bittikten sonra termosu durulayarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bir kere kaynama noktasıan yakın sıcak suyu hangi plastiğe temas ettirirsen ettir orada bir koku oluşur. Fakat 3-4 saat sonra kullandığınızda böyle bir sorun yaşamazsınız, hem içerideki sıcak kahve biraz daha içilebilir sıcaklığa düşmüş olur.
İlgili 16 soru bulundu
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
İlk olarak termosunuzun içine biraz bulaşık deterjanı dökün. Daha sonra bebek biberonu temizleme fırçası ile iç kısmı temizlemeye başlayın. İyice duruladıktan sonra termosunuz yeni kullanımlara hazır.
Su ısıtıcısından ya da çeşmeden bir miktar sıcak su alıp ve termosun içini sıcak suyla doldurmaya başla. Sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanını ekle ve termosu biraz çalkala. Bulaşık deterjanı sıcak suyun içinde çözünüp dağıldıktan sonra termosu birkaç dakika dinlendir.
Termosun içine sıcak su doldurun ve içerisinde bir kaşık toz bulaşık deterjanı ekleyin. Biraz beklettikten sonra termosu iyice durulayın. Bir bardak çay fincanının dörtte biri kadar sodayı termosa dökün. Geri kalan kısmını su ile doldurun ve 1 gece boyunca bu şekilde bekletin.
Termosun içerisinde alkollü içecekler, soğuk çay, buzlu kahveler koyacaksanız gönül rahatlığı ile buz koyabilirsiniz. Ekstra koyacağınız buz sayesinde termosunuzun soğutma süresi birkaç güne kadar çıkacak.
Peki termos çamaşır suyu ile temizlenir mi? Termoslar çok sağlam ürünler olsa da temizlik aşamasında asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Arızalanan termosunuzu tamir ettirmek istiyorsanız küçük ev aletleri tamiri yapan bir işletmeye gidebilirsiniz. Tamirci, termosun hava alan bölümünü tespit edecek, tamirat ya da parça değişimi yoluna gidecektir.
Bunun için 1 litre suya ¼ bardak çamaşır deterjanı ve 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin. Bu karışmı bulaşık makinenizin içerisini ovmak için kullanın. Contalardan raflara her noktayı temizlemeyi ihmal etmeyin. Ardından en yüksek sıcaklıkta makinenizi boş şekilde çalıştırın.
Termosifonunuzda şebeke suyu yerine kuyu, dere ya da depoda bekletilmiş su kullanıyorsanız koku yapabilir. Şebeke suyu kullanmanıza rağmen koku yapıyorsa 0850 210 0 888 numaralı telefon ile Arçelik çağrı merkezimizden veya +90 544 444 08 88 numaralı telefon ile Arçelik Destek WhatsApp hesabımızdan destek alabilirsiniz.
Termoslar, içeceklerinizi uzun süre sıcak veya soğuk tutmak için tasarlanmış kullanışlı kaplardır. Ancak, bilinçsizce yapılan termos temizliği, birçok kişi için sorun olabilir. Peki, termoslar bulaşık makinesinde yıkanabilir mi? Bu sorunun cevabı, ne yazık ki hayır.
Sirkeyi ve peroksiti termosun dibine dökün. Kabartma tozu ekleyin. Termosun geri kalanını sıcak (ne kadar sıcak olursa o kadar iyi olur) suyla doldurun. Şimdi birkaç saat bekleme vakti.
Kahve insanı olmak zor: Termos bardaklar
Zira termos bardakların iç ve dış tabakası arasında yer alan hava dolu bölüm, yani içeceğinizin sıcak kalmasını sağlayan bölge, bulaşık makinesinin zarar verebileceği bir yapıya sahip.
Stanley termos elde yıkama önerileri
Ürünün içine sıcak su ve çok az miktarda bulaşık deterjanı koyun. Beş dakika bekletin. Yumuşak bir sünger veya bezle yıkama işlemini gerçekleştirin. Ardından ılık suyla durulayın.
Vakum, ısının kaçmasını ve soğuğun içeri girmesini önlemek için vardır.
Termosun içine 1 çay bardağı sirke ilave edin. Üzerine de ağzına kadar oda sıcaklığında su ilave edip kapağını kapatın ve güzelce çalkalayın. Ardından akan suyun altında termosu güzelce yıkayın. Sirke, termosun içindeki kötü kokuların gitmesini sağlayacaktır.
Termosuma ne koymalıyım? Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir.
Matarada oluşan leke ve kokulardan kurtulmak için; tuz ya da karbonattan yararlanabilirsiniz. Tuz; kokuları absorbe edebilmesi açısından ideal iken, karbonat; leke temizliğinde etkili oluyor. Çelik matara temizliği için maden suyu ve sirke de kullanabilirsiniz.
Termosun içerisine sıcak içecek koyduğunuzda bunun herhangi bir zararı olmuyor. Ancak kaynar su koyduğunuzda durumlar biraz değişebiliyor. İç haznesi paslanmaz çelik ve cam yapılı olan iki çeşit termoslar bulunuyor. Paslanmaz çelik termoslara kaynar su koyduğunuzda kötü bir durum yaşanmıyor.
Cam Termos mu Çelik Termos mu? Cam termoslar genellikle daha iyi bir ısı yalıtımı sağlar ancak daha kırılgandırlar. Çelik termoslar ise daha dayanıklıdır ancak ısı yalıtım özellikleri cam termoslardan biraz daha düşük olabilir.
Stanley ürünleri satın alındığı anda kullanıma hazırdır fakat ilk kullanımdan önce bütün parçalarını yıkamanız tavsiye edilmektedir. Böylece ürünün raf veya depoda durduğu süre boyunca üzerinde oluşan toz veya kirler temizlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri