Termosu lavabonun içerisine alın ve üzerine yarım çay bardağı karbonat ekleyin. Yavaş yavaş üzerine kaynar su dökmeye başlayın. Karbonat köpürmeye başlayacak ve su termosun içinin temizlenmesini sağlayacaktır. İşlem bittikten sonra termosu durulayarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Termosun içine sıcak su doldurun ve içerisinde bir kaşık toz bulaşık deterjanı ekleyin. Biraz beklettikten sonra termosu iyice durulayın. Bir bardak çay fincanının dörtte biri kadar sodayı termosa dökün. Geri kalan kısmını su ile doldurun ve 1 gece boyunca bu şekilde bekletin.
Sıcak suyun içine 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanını ekle ve termosu biraz çalkala. Bulaşık deterjanı sıcak suyun içinde çözünüp dağıldıktan sonra termosu birkaç dakika dinlendir. Bu aşamada deterjan termosun tüm iç yüzeyine dağılacaktır. Lekelerin yumuşaması için birkaç dakika bekle.
Kokunun yoğun olduğu bölgenin merkezine yerleştirilen un veya kahve kısa sürede kötü kokuları emer. Aynı şekilde özellikle eski otomobillerde önemli bir sorun olan araç içi rutubete karşı ihtiyacınız olan tek şey pirinç. Zengin bir karbonhidrat kaynağı olan pirinç rutubeti tutar.
Paslanmaz çelik termosunuza gazoz, maden suyu veya diğer gazlı içecekleri koyabilirsiniz. Bu içecekler termosunuzun paslanmaz çelik yapısına hiçbir şekilde zarar veremez. Ancak zarar verebilecekleri şey vakum sağlayan kapağın conta bölümüdür.
İlgili 29 soru bulundu
Süt tozu ilaveli bir kahveyi ise termosunuzun içerisine her zaman koyabilirsiniz. Dilediğiniz kadar kahvenizi bekletebilirsiniz. Süt tozu uzun süre bekleyebilen ve termosa zarar vermeyen bir ürün olmasına karşın biz süt tozu kullanımı çok da önermiyoruz.
Termoslarınızın içinde gazlı içecekler ile kuru buz, sütlü ürünler gibi koymamaya çalışın. Bu tarz ürünler termos içi basıncı artırarak kapak ve conta kısmının bozulmasına sebep olabilir. Aynı şekilde içinde uzun süre bozuk kalan gıdalar da gaz oluşturacak ve basıncı artıracaktır.
Karanfilli Su
Bir tencereye bol miktarda su ve yarım avuç karanfil koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra termosun içerisine aktarın ve kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Ertesi gün karanfilli suyu dökün ve termosu bulaşık deterjanıyla güzelce temizleyin.
- Limon tuzu, karbonat ve sirkeyi karıştırıp kabın içerisinde yaklaşık bir saat beklettikten sonra yıkayınız. - Nemli ya da kuru kahve telvesini kaba doldurup kokuyu tamamen çekene kadar bekletin. - Saklama kaplarınızı güneşte havalandırıp güneşin kötü kokularla mücadele gücünden faydalanın.
Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar; kahve çekirdeği çiğnemenin ya da sade kahve içmenin kokuya karşı etkili olduğunu göstermiştir. Çünkü kahvenin içeriği, sülfür kokusunu yok etmektedir. Yemek sonrası özellikle Türk kahvesi içmek, ağız kokusunu gidermede etkilidir.
Termoslar çok sağlam ürünler olsa da temizlik aşamasında asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Çamaşır suyu gibi sert kimyasallar, termosunuza ciddi manada zarar verebilir. Bu da ısı kaybı, sızdırma gibi problemlerin ortaya çıkmasını sağlar.
Termosta bulunan kahve genelde çekilmiş kahve olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı belirli bir zaman içerisinde bozulabilir. Ortalama 1 gün boyunca kapalı bir ortamda çekilmiş kahve saklanmaktadır. Bunun dışında termosta da olsa kahve bir günden sonra bozulma durumu gösterecektir.
Çok basit. Termosun içine yarım tatlı kaşığı kadar karbonatı dökün ve ardından üzerine biraz da ılık su ekleyin. Biraz beklettikten sonra dipteki lekelerin çıktığını görecekseniz. Eğer dibe ulaşıp fırçayla ovalama şansınız varsa bu da yine hızlı bir çözüm olarak uygulanabilir.
Kahve insanı olmak zor: Termos bardaklar
Zira termos bardakların iç ve dış tabakası arasında yer alan hava dolu bölüm, yani içeceğinizin sıcak kalmasını sağlayan bölge, bulaşık makinesinin zarar verebileceği bir yapıya sahip.
Termosun içine sıcak su doldurun ve içerisinde bir kaşık toz bulaşık deterjanı ekleyin. Biraz beklettikten sonra termosu iyice durulayın. Bir bardak çay fincanının dörtte biri kadar sodayı termosa dökün. Geri kalan kısmını su ile doldurun ve 1 gece boyunca bu şekilde bekletin.
Kamp yapınca, doğa yürüyüşünde ya da piknikte sürekli kullandığımız termosların ortalama ömürleri beş yıl olmaktadır. Ancak kaliteli termosların kullanımına bağlı olarak bu ömrü uzatmak elbetteki mümkündür. Termosların uzun ömürlü ve aynı kalitede kullanmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
- Plastik kabın içerisine soğuk su koyunuz içerisine hardal katınız ve kabı çalkalayıp yaklaşık bir saat beklemeye bırakınız. - Kabın içerisine üzeri kapanacak kadar beyaz veya elma sirkesi sıkınız. Sirkenin kokuları yok etme özelliği sayesinde kokular kaybolacaktır.
Bir çay fincanı sirkenin su dolu termosa atıldığı bu teknikte 1 gece boyunca beklendikten sonra ertesi gün termosun ılık su ile yıkanması ve sonrasında açık bir alanda kendi kendine kurumaya bırakılması yeterli olmaktadır.
Çok fazla kahve içilmesi de idrarın kokmasına sebep olabilen bir durumdur. Kahve sindirimden geçtiği zaman içindeki maddelerden dolayı kokusu kalır ve idrar çıkışı sırasında da kokuya sebep olur. Çok fazla soğan ya da sarımsak tüketmiş olmak, kuşkonmaz yemek ve diyabetin olması da idrar kokusu yapabilir.
Önce bir fincan karbonatı, ardından iki fincan sirkeyi lavaboya dökün. Köpürdüğünü göreceksiniz. Bu şekilde birkaç dakika bekleyin ve üzerine sıcak su dökerek giderden borulara ulaşmasını sağlayın.
Bunun için, limonları geniş bir tencereye koyun ve üzerine su doldurun, sonra ocakta yarım saat kadar kısık ateşte kaynatın. Bu çöpe gidecek bir malzemeyle elde edilebilecek fazlasıyla iyi bir koku! Kahve yaptığınızda evin her tarafına nasıl da güzel kokuların yayıldığını çok iyi bilirsiniz.
Termosunuzu sıcak için kullanacaksanız, içeceğinizi koymadan önce sıcak su koyarak iç bölmeyi ısıtabilirsiniz Aynı şekilde soğuk kullanım için soğuk su koyarak termosun iç haznesini önceden soğutabilirsiniz. Bu sayede içecekleriniz daha uzun süre sıcak/soğuk kalabilir.
Termos İçine Kaynar Su Koymak Zarar Verir mi? Termosun içerisine sıcak içecek koyduğunuzda bunun herhangi bir zararı olmuyor.
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir.
Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir. Kahve veya çay gibi sıcak tutulması veya süt gibi soğuk tutulması gereken içecekler için de termos kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri