3. TERRAMYCIN® nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz / uygulama sıklığı için talimatlar: Doktorunuz tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde cildinizi özenli bir şekilde temizledikten sonra steril bir gazlı bez üzerine konulan merhemi hasta bölgeye günde en az 2-3 kez uygulayınız.
Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: TERRAMYCIN®, ufak miktarlarda (yaklaşık 1 cm.), alt göz kapağının konjonktiva kıvrımı içine, enfeksiyon tamamen geçene kadar günde 4-6 defa uygulanmalıdır. Bu, enfeksiyonun tabiatı veya şiddetine göre bir günden birkaç haftaya kadar sürebilir.
Doktorunuz tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde TERRAMYCIN®'i ufak miktarlarda (yaklaşık 1 cm.), alt göz kapağınızın iç kısmını kaplayan zar tabakasının (konjunktiva) kıvrımı içine, enfeksiyon tamamen geçip iyileşme sağlayana kadar günde 4- 6 defa uygulayınız.
Yara steril bir spançla örtülmelidir. Gereğinde hastaya oral amoksisilin-klavunat ve yaraya sürmek için TERRAMYCİN DERİ MERHEMİ (antibakteiryel) yazılabilir.
1) Pulpitis'li kök kanallarında antiseptik olarak kullanılan terramycin'- in materyel alınırken absorbent point'le besiyerine taşınma ihtimali tetkik edilmiştir. Kök kanalına terramycin tatbikinden 48 saat sonra kanal, dört tane ab- sorbent point'le silinmiştir.
İlgili 36 soru bulundu
Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız. Deri merhemi. Yumuşak, sarı homojen merhemdir. TERRAMYCIN® duyarlı mikroorganizmaların oluşturduğu piyoderma, püstüler dermatit gibi lokal cilt enfeksiyonlarının ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların profilaksi ve lokal tedavisinde endikedir.
Tüpün kapağını kapatıp kaldırın. Göz merheminin kontamine olmaması için 4 haftadan fazla kullanmayınız.
TERRAMYCIN® lokal cilt enfeksiyonlarının (özellikle iltihaplı enfeksiyonlar) ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların koruma ve lokal tedavisinde kullanılır.
Yaranın deri ile kaplı etrafı silinir. Açık yaranın içi kesinlikle antiseptik ile temizlenmez. Yara içi, enjektöre çekilen ve basınçlı püskürtülen serum fizyolojik ile yıkanır ya da serumla ıslatılmış steril gazlı bezle çok yumuşak bir şekilde silinir. Temiz yaralarda bu işleme gerek yoktur.
Temas ettiği yüzeydeki bütün canlı hücreleri yani iyi ve kötü tüm bakterileri öldüren bir sıvıdır. Bu sebeple yaranın sağlıklı deri kısmına iyot içeren sıvı, yara içerisine ise sadece antibiyotikli merhemler uygulanır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra temiz kuru bir pansuman bezini yaraya kapatarak yapıştırırız.
Lezyon asla sıkılmaz. Topikal antibiyotikler hordeolumun iyileşme süresini kısaltır ve yayılmasını önler. Ciddi ve gerilemeyen olgularda cerrahi drenaj gerekebilir. Eritromisin (Terramycin) oftalmik merhem gibi bir makrolid antibiyotik merhem sıklıkla reçete edilir.
Kullanım Şekli ve Dozu:
Kas içi enjeksiyonlar büyük kaslara (boyun,sağrı) derin kas içi yolla uygulanmalıdır. Büyük hacimlerin bir hayvana uygulanması sözkonusu olduğunda, toplam hacim 10 ml'lik hacimler şeklinde bölünerek farklı bölgelere uygulanmalıdır.
Kedi ve köpeklerde; operasyon yaralarında ve dış kulak ve göz enfeksiyonlarında kullanılır. Terramycin deri merhemi sadece deri üzerine topikal olarak uygulanır. Uygulama öncesi yara kuru ve steril bir pamukla dikkatlice temizlenir.
Şişe açılıp kullanmaya başlanıldığında şişe serin bir yerde ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Bu şekilde kullanıldığında şişelerin açıldıktan sonra 4 hafta süreyle kullanılması mümkündür.
Duyarlı bakterilerin oluşturduğu; solunum yolu enfeksiyonları, ayak enfeksiyonları ve keratokonjonktivit durumlarında kullanılır. 1 ml'de; Oksitetrasiklin 30 mg, Lidokain HCI 20 mg içerir. Sadece hayvan sağlığında kullanılır.
THİOCİLLİNE, derideki bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisi (kıl folikülü iltihabı, dolama, egzema vb) ile dış kulak yolu hastalıkları, yaralar ve diğer cilt travmaları, meme başı çatlakları ve yanıkların tedavisinde kullanılır.
Enfeksiyon Kapan Yara Nasıl Anlaşılır? Yara enfeksiyonu, yaranın enfekte olması durumudur. Enfekte olmuş bir yara kızarık, şiş ve iltihaplı görünebilir. Ayrıca yara çevresinde ağrı, sızı ve kötü koku da oluşabilir.
Yaranın yetersiz beslenmesi, oksijenlenmesi ve enfeksiyonu gibi lokal faktörlerin yanısıra ileri yaş, beslenme sorunları, diyabet gibi eşlik eden ko-morbid durumlar, stres, çeşitli ilaçlar, alkol ve sigara alışkanlığı, radyasyon gibi etkenler de yara iyileşmesini olumsuz etkileyen pekçok önemli faktörlerdendir.
Gerekli pansuman malzemeleri kullanılarak tecrübeli sağlık personeli tarafından her gün veya 2 günde bir pansuman yapılmalıdır. Dikiş Pansumanı: Dikişlerin kalma süresi bölgesine göre değişmekle beraber ortalama 10 gündür. Dikiş atıldıktan alınana kadar her iki günde bir pansuman yapılmalıdır.
BepanJel®, ayrıca yara çevresinde düşük pH sağlayarak yaranın mikro ortamının düzenlenmesine yardımcı olur. BepanJel®'in oluşturduğu jel tabaka, enfeksiyonların önlenmesine de yardımcı olur. Jel dokusu cilde uygulanmasını kolaylaştırır.
Terramycin preparatları- nın diğerlerinde herhangi bir yan tesir görülmediği için kullanılabi- lir. Bununla beraber Terramycin tabltleri çeşitli ağız infeksiyon- larında ve ona benzer vak'alarda kullanılarak hergün için tercih edilen bir tedavi şeklidir.
biraz buz gezdirin etrafında uyuşsun küpeyi geri takın takmak istiyorsanız. küpenin sivri tarafını terramycin ya da bepantene batırın öyle takın.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi, tedaviye bakteriyel yanıt uygun bir şekilde gözlenmelidir. Tedavi süresi genellikle 7-10 gündür. Gün içinde kullanılan tobramisin ile birlikte, gece yatmadan önce OFTAMYCİN % 0,3 göz merhemi.
Uygulama şekli: Alt göz kapağı aşağıya çekilerek konjunktivaya bir miktar sıkılır. Topikal kullanım ile ilgili olarak, karaciğer ya da böbrek yetmezliği olan hastalar için herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri