Aracın trafiğe çıktığı tarih tescil tarihi olarak ifade edilir. Genelde bu durum aracın üretildiği tarih ile karıştırılır. Ancak aracın tüm işlemlerin tamamlanması ile beraber trafiğe çıktığı durum tescil tarihi olarak bilinir. Böylece yapılan işlemler ile beraber araç artık trafiğe çıkmaya hazır hale gelir.
Araç tescil tarihini öğrenmenin bir yolu, araç ruhsatlarını kontrol etmektir. Araç ruhsatları içerisinde direk olarak araç tescil tarihi ibaresi bulunmasa bile aracın çıkış tarihi yazmaktadır. Bu bilgiye bakarak araç tescil tarihini öğrenmek mümkün olmaktadır.
Herhangi bir şeyi resmi olarak kaydetme ve kütüğe geçirme işlemine tescil denir. Tescil kavramı birçok farklı alanda kullanılır olsa da bu kavram en çok marka tescili, gayrimenkul tapu tescili ve trafik tescili olarak karşımıza çıkar.
Bunu mu demek istediniz? tescil tarihi, ikinci el araçlar için noter satış sözleşmesindeki satış tarihi veya araç ruhsatı üzerindeki tarihtir. Yeni araçlar için ise aracın trafiğe çıkış tarihidir.
Bahsettiğiniz konu:TESCİL TARİHİ'dir... Araç,el değiştirdiğinde tescil tarihide değişir.bunun model yılıyla alakası yok... Örneğin:bugün 99 model bir araç aldınız tescil tarihinde 23.03.2009 yazar... Tescil tarihi ile trafiğe çıkış tarihi aynı şeyler değildir.Trafiğe çıkış tarihi aynı ilde satışuı yapıldı ise değişmez.
İlgili 33 soru bulundu
Fatura tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescil işlemi yapılmadığı takdirde Karayolları Trafik Kanunu'nun 20/1-a maddesi gereğince cezai işlem uygulanmaktadır.
Kişinin nüfusa tescil edildiği tarihte veya bu tarihten önce doğduğu ileriye sürülebilir. tescil tarihi aynı zamanda doğum tarihi olarak kabul edilebilir. Fakat tescil edildiği tarihten sonraki bir tarihte doğduğu şeklinde bir küçültme yapılamaz.
Genel olarak araçların ruhsatları içerisinde aracın tescil tarihi yazmaktadır. Daha doğrusu aracın çıkış tarihi bulunur ve bu da paralel olarak tescil tarihi olarak ifade edilir. Ancak yeni araçlarda ise aracın trafiği çıktığı tarih daha çok tescil tarihi olarak öne çıkar.
Kurum kayıtlarına geçen ilk işe giriş bildirgesinde sigortalının ilk işe başlama tarihi yazılı olup, işte bu tarih sigortalı açısından sigortalılık başlangıç tarihi demektir.
Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir. Araç Tescil Belgesi Nedir? Araç tescil belgesi, aracın ve sürücünün bilgilerini içeren belgedir.
Dilekçedeki imza noterlikçe onaylanmışsa, ayrıca kimliğin ispatlanmasına gerek yoktur. 15 gün; yetki çevresi dışında oturanlar için ise 30 gün içinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. (1) Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, tescili isteme süresi onbeş gündür.
Önce SSK'lı sonra devlet memuru olanlar için 4/a tescil başlangıç tarihi ilk kez SSK'lı olunan tarihi ifade etmektedir.
Tescil edilmemiş bir marka, hukuki anlamda koruma altına alınmaz ve markanızın kullanımıyla ilgili yasal süreçlerde zorluklar yaşanabilir. Rekabet Riski ve Karışıklık: Marka tescili olmayan durumda, benzer veya aynı adı taşıyan başka markalar piyasada ortaya çıkabilir.
karar tarihi esas alınır.sizin tescile geç bildirim yapmanız sgk yı ilgilendirmez.
Aracı ilk aldığınız zaman ilk tescil işlemi için notere giderek ruhsat çıkarmanız gerekir. Buradan çıkan ilk ruhsatta aracın muayenesinin ne zamana kadar geçerli olduğu yazacaktır. Söz konusu tarih dikkate alınarak ilk muayene tarihi takip edilmelidir.
Araç ruhsatı, bir araçta bulunması gereken en önemli belge olarak bilinir. Ruhsat, bir diğer adıyla araç tescil belgesi, aracın kimliğidir. Araç çevirmelerinde klasik olarak sorulan “ehliyet ve ruhsat” sözündeki ruhsat, araç tescil belgesi olarak da adlandırılıyor.
Çalışanların e-Devlet üzerinden 'SGK Tescil ve Hizmet Dökümü'hizmetinden faydalanarak ilk kez sigortalı oldukları tarihi gün, ay ve yıl olarak öğrenmeleri çok önemlidir. Bu hizmet üzerinden çalışanlar işe giriş tarihlerini, SSK'lı, Bağ-Kur'lu ve Emekli Sandığı'na tabi çalışmalarını takip edebilirler.
Sigortalılığın başlangıcı, kişinin kurum kayıtlarına geçen ilk işe giriş bildirgesindeki yazılı tarihtir. Kurumlardan herhangi birine ilk defa sigortalı olunan tarih, sigortalılık süresinin başlama tarihidir.
SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan tüm vatandaşların alabileceği, sigorta ve prim bilgilerini barındıran ve 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan belgedir.
SGK 4 (b) bendi kapsamındaki sigortalılar için Kuruma verilen sigortalı işe giriş bildirgelerine göre tescillerini yaparak tescil tarihinden itibaren bir ay içinde, sigortalılık hak ve yükümlülüklerinin başladığını sigortalılara bildirecektir.
Araç Tescil Belgesi nedir? Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aracının trafiğe çıkıp çıkmayacağını belirleyen belgedir. Burs veren kurumlar öğrencinin kendi üzerine veya ailesinin üzerine kayıtlı araç olup olmadığını anlamak için bu belgeyi talep ederler.
Tescil belgesi olarak da bilinen bu resmi evrak araç sahipleri için oldukça önemlidir. Bir nevi kimlik görevi gören ruhsat her zaman araçta taşınması gereken belgeler arasındadır. Trafik kontrolünde ve satış işlemlerinde ihtiyaç duyulan bu belgenin eksikliği durumunda cezai yaptırımlar uygulanır.
Doğum olayı üzerine nüfus müdürlüğüne yapılan bildirimin, doğum tutanağına geçirilmesi, daha sonra nüfus aile kütüklerine tescil edilmesi sonucunda çocuk adına nüfus cüzdanı düzenlenir.
-Nüfus Kayıt Örneği
Nüfus kayıt örneğinin kullanılacağı alanlara göre Bakanlık bu süreyi altı ay süreyle geçerlidir.
Nüfus işlemlerinde vukuattan kasıt doğum, ölüm, evlenme, boşanma, adres bilgisi vb. gibi olayların nüfus kayıt örneği tablosunda gösterilmesidir. Nüfus kayıt örneklerinde kardeş bilgisi gösterilmez. UYARI: Nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri