Türk Dil Kurumunun resmi internet sitesinde de yer alan kullanımına göre teşekkür doğru yazılışı iki k harfi kullanılarak olmalıdır. Aksi takdirde yazım hatası yapılmış olur. Teşekür olarak yazıldığı zaman yazım yanlışı yapılmış olan bu kelime yazılırken iki k harfi kullanılmalıdır.
[1] Yapılan bir iyiliğe veya herhangi bir harekete karşı duyulan mutluluğu ve gönül borcunu anlatma.
Teşekkür ederim yazımı ayrı olması gereken bir ifadedir. Ayrıca bu ifadenin kısaca teşekkürler şeklinde kullanılması yazım yanlışı kabul edilir. Çünkü Türkçe dilinde teşekkürler ifadesi bulunmaz. Doğru ifade teşekkür ederim şeklinde olmalıdır.
teşekkür ederim; durumdan hoşnut ve memnun olduğunu belirtmek için kullanılan nezaket sözüdür. ve; yapılan bir iyiliğe karşı duyulan gönül borcunu sözle anlatmaktır. "teşekkürler" de hemen hemen aynı anlamda kullanılır. ancak daha az samimi ve en önemlisi de türkçe dil kurallarına uygun değildir.
Palyaço kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre palyaço şeklinde yazılması gereken bir kelimedir. Palyaço kelimesinin palyanço şeklinde yazılması ise bir yazım yanlışı olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılışı "palyaço" şeklinde olmalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
TDK verilerine göre sarımsak kelimesinin doğru yazımı sarımsak şeklindedir. Sarmısak şeklindeki yazımı ise yanlış olarak değerlendiriliyor. Ezilmiş sarımsak yoğurda lezzet verir.
You're welcome - Rica ederim
Birisi sana "teşekkür ederim" dedikten sonra kullanman gereken yanıt budur.
Arapça şkr kökünden gelen taşakkur تشكّر “şükretme” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Arapça şakara شكر “şükretti” fiilinin tafaˁˁul vezninde V. masdarıdır.
TDK'ya göre eşofman kelimesinin doğru yazılışı "eşofman"dır.
TDK'ye göre "bende" kelimesi ayrı yazılmaktadır. Yani bu kelimenin doğru yazılımı BEN DE şeklinde olmalıdır. Bu kelimedeki gibi dahi anlamını taşıyan de ekinin doğru yazılımı ayrı yazılmasıdır.
Ben de kelimesinin TDK verilerine göre doğru yazım şekli ben de şeklindedir. Ayrı olarak yazılması gerekiyor. Birleşik olarak yazılan kelime yanlış olarak kabul ediliyor. Bende şeklindeki yazımı yanlış olarak biliniyor.
Thank you interj
teşekkür ederim, sağol, sağolun ünl.
Yargıdaki öznenin 1. tekil kişi ve kullanımın edimselliği bakımından asıl teşekkür kalıbı teşekkür ederim'dir. Diğer yaygın bir kullanım olan sağol[un]'da yargıdaki tasarı 3. tekil kişi veya 3. çoğul kişiye yöneltilir.
Müteşekkir kelimesi, 'teşekkür etme durumunda olan kişi ya da kimse' anlamı üzerinden ifade edilmektedir. Bu anlamı ile beraber özellikle herhangi bir iyilik karşısında, yine karşılık olarak verilen müteşekkir anlamı taşıyor. ''Bu konuda gerçekten müteşekkirim.''
Rica ederim kelime gruba aslına bakılırsa farklı anlamlar üzerinden ele alınır ve kullanılır. En yaygın kullanılan kısmı ise teşekkür etmek eylemine karşılık vermek üzerine söylenen cümledir. Biri karşı tarafa teşekkür ettiği vakit, o teşekküre karşılık olarak dile getirilir ve kibarlık yapılır.
Önemli değil: Birisi size Teşekkür ederim dediğinde Önemli değil, Bir şey değil ya da Sorun değil gibi bir cevap vermelisiniz.
I'm good, thanks. İyiyim, sağol.
{k} Çok teşekkür!/Çok mersi!
How's it going? (Nasıl gidiyor?) What's going on? (Ne oluyor?) What's up? (Naber?)
TDK'ya göre şoför kelimesinin doğru yazılışı "şoför"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
TDK'ya göre meyve kelimesinin doğru yazılışı "meyve"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.
Aşçı kelimesi doğru yazılışı aşçı şeklinde olmaktadır. Ahçı şeklinde kullanım ise yazım yanlışı olarak kabul edilmektedir. Türk Dil kurumuna göre aşçı kelimesinin doğru yazımı aşçı şeklinde olmaktadır. Aş pişiren kişi anlamına gelen yani yemek yapan kişi anlamına gelen bir kelimedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri