Tesla Türkiye'de hangi modelleri satacak? Tesla Model Y Türkiye fiyatı ne kadar? Detaylı haber için: https://shiftdelete.net/tesla-model-y... Tesla Model Y, SUV sınıfı bir elektrikli otomobil olup, giriş seviyesinde 204 beygir güç üretiyor.
Model Y tamamen elektriklidir; bu nedenle bir daha asla benzin istasyonunu ziyaret etmeniz gerekmez. Evde gece boyunca şarj ederseniz, her sabah dolu bir batarya ile uyanabilirsiniz. Yolculuk yaparken, yol boyunca herhangi bir genel istasyonda veya Tesla şarj ağında kolayca şarj edebilirsiniz.
Model S, 2022'de 5 yıldızlı Euro NCAP güvenlik derecelendirmesi elde etti ve Yönetici ve Tamamen Elektrikli Araç kategorisinde Sınıfının En İyisi ödülünü kazandı. Güvenlik, her Tesla'nın en önemli parçasıdır.
Tesla Model 3 Türkiye'de satışa çıkmaya hazırlanıyor olabilir. Türkiye sitesinde Model 3 listelenmeye başladı. Tesla, geçtiğimiz gün Model 3'ün yeni versiyonunu görücüye çıkardı. Çok daha sert çizgilere sahip olan elektrikli otomobil, yeniden tüm gözleri Tesla'ya çevirdi.
İlgili 39 soru bulundu
Tesla Model 3 Performance: 504 km
Tesla Model 3'ün Performance paketi, yüksek performansına rağmen yüksek de bir batarya kapasitesine sahip olduğu için iyi bir menzil değeri de sunabiliyor. 0-100 km/s hızlanması da 3.1 saniye ile süper otomobilleri aratmıyor.
Örnek: Tesla Model 3'ü Evde Şarj Etmenin Maliyeti
60,0 kWh pil kapasiteli bir Tesla Model 3'ünüz olduğunu varsayalım. Halka açık DC hızlı şarj cihazlarıyla sıfırdan tam şarj etmek (Ortalama 9 ₺/kWh üzerinden) yaklaşık 540₺'ye mal olur (şarj kaybını unutmayın).
İstasyonlarda 1 kWh şarj ücreti Tesla modelleri için 6,9 ile 7,7 TL arasında diğer marka elektrikli araçların şarj ücreti ise 8,6 TL olacak.
En uzun mesafeli elektrikli otomobillerden biri, tek bir şarjla 515 km kadar çıkabilen Tesla Model S'dir. Nissan Leaf 208 km kadar yol alabilmektedir. Tesla Model 3, 220 mile kadar çıkabiliyor. Halen üretimde olan en uzun mesafeli elektrikli otomobil, tek bir şarjla 238 km kadar yol alabilen Chevy Bolt EV'dir.
Elon Musk da yaptığı açıklamayla doğru lastiklerle 100D ile 1000 kilometre üzeri yol alınabileceğini doğruladı. 1078 kilometrelik rekor esnasında aracın 98.4 kilowatt saat (kWh) enerji tükettiği ifade ediliyor; bu da saatte 91 watt/km (144 WH/mil) sarfiyatına denk geliyor.
Kurulum Kaynakları Kurulumdan sonra Tesla evde şarjın tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. Wall Connector ve Wi-Fi bağlantısı ile, Tesla olmayan elektrikli araçlar için bile şarj işlemini Tesla uygulaması üzerinden kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz.
Tesla Fiyatları Hakkında SSS
En uygun fiyatlı Tesla modeli olan Model 3, ortalama 1.000.000-1.250.000 TL arasında bir fiyatla satışa sunulmaktadır. Model S, Model X ve Model Y gibi diğer modeller ise, genellikle 1.500.000-1.700.000 TL arasında bir fiyat etiketine sahiptir.
Evde daha hızlı şarj etmek için 240 voltluk bir prize ihtiyacınız olacak. Bunlar saatte yaklaşık 40 kilometre menzil veya 8-10 saatte tam şarj sağlayabilir. Tesla, pili doldurmak ve %90'a kadar şarj etmek için otomobilinizi uyurken gece boyunca fişe takmanızı öneriyor.
Tesla hariç hemen hemen bütün elektrikli araçlar, bataryalarını AC şarj istasyonları aracılığıyla doldurabiliyor. Tesla ise şarj işlemini Supercharger şarj istasyonları ile DC olarak gerçekleştiriyor.
Elektrik araçlar bir rotor vasıtasıyla hareket eder. Elektrik motorunun içinde yer alan ve dönerek hareket halinde olan rotor adlı parça sayesinde elektrikli araç çalışır.
Tesla, lüks araç segmentin de yer alan araçları satın alan kullanıcılarına ek paket olarak Supercharge istasyonlarından araçlarını ömür boyu ücretsiz şarj edebilme imkanı sunuyordu. Yeni planlamaya göre ise artık bu durum son buluyor. Kullanıcılar araçlarını şarj edebilmek için ücretlerini ödemek zorunda kalacak.
Tesla Süper Şarj Cihazları; Yaklaşık 40 Dakikada Tam Şarj
Bu başarının bir kısmı, en son modellerini yaklaşık 40 dakikada tam şarj edebilen özel Tesla Supercharger ağı oldu.
Togg'un 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip (523 km menzil) uzun menzilli diğer versiyonu ise evden 195,5 TL'ye, işyerlerinden 334,5 TL'ye ve hızlı şarj istasyonu Trugo'dan 707,1 TL'ye tamamen deposunu dolduruyor.
Comments193. Biz TOGG'u evden şarj ediyoruz. Full şarj 160-170 TL'ye geliyor ve yaklaşık 420 km gidebiliyoruz.
Batarya kapasitesi 52,4 kWh olan 314 kilometre kısa menzilli Togg'un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.
16,9 kWh/100km
Bazı çalışmalarda ise benzin cinsinden; 1,8L/100 Km olarak değerlendirilebileceği söyleniyor.
Ortalama olarak 300 kilometrelik bir menzili prize takılı şarj kablosuyla 24 saatte, duvara monte şarj istasyonunda 3 ila 6 saatte, yüksek performanslı DC şarj istasyonunda ise 30 dakikadan kısa bir sürede elde edebilirsiniz.
Şirketten alınan bilgilere göre, Togg her 100 kilometrede 16.7 kwh elektrik tüketiyor. Togg ile 1.000 kilometrelik yol gidildiği varsayıldığında, evden bataryayı doldurup çıkarsanız, ilk 500 kilometreyi 142 TL'ye gidersiniz. İkinci 500 kilometrelik yol için ise Trugo istasyonunda hızlı şarjla 667 TL ödersiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri