Yazılım Test Metodolojisi, Test Edilen Uygulamanın müşteri beklentilerini karşıladığını doğrulamak için kullanılan stratejiler ve test türleri olarak tanımlanır. Test Metodolojileri, AUT'yi doğrulamak için işlevsel ve işlevsel olmayan testleri içerir.
Test stratejisi, bir yazılım projesinde, test hedeflerine nasıl ulaşılacağını ve bu hedeflere ulaşmak için geliştirilecek olan yazılımın özelliğine göre hangi testlerin hangi seviyede icra edileceğinin tanımlanmasıdır.
Başlıca dört test seviyesi vardır. Bunlar; birim testi (unit testing), entegrasyon testi (integration testing), sistem testi (system testing) ve kabul testidir (acceptance testing).
Test prosedürleri yapılması ve önceliklendirilmesi
Test prosedürleri geliştirilirken; test ortamı oluşturulması, testlerin manuel ya da otomatik koşturulması, sonuçların raporlanması ve değerlendirilmesi için stratejiler belirlenmesi, test durumları ve test planları oluşturulması işlemleri yapılır.
İlgili 29 soru bulundu
Fonksiyonel Test
Amaç kodun gereksinimlere uygun bir şekilde çalıştığını test etmektir. Fonksiyonel test kara kutu testini içerir ve uygulamanın kaynak koduyla ilgilenmez. Testler manuel veya otomasyon ile yapılabilir. Testleri uygulamak için; Selenium, JUnit, SoapUI vb. kullanılabilir.
STD 10 PCR Testi Nedir? Laboratuvar yönteminin adı “Multipleks PCR testi” olan STD 10 TESTİ, cinsel yolla bulaşan hastalıkların erken tanısında uygulanan en elverişli test yöntemidir. Bunun sebebi; STD 10 PCR Testinin kısa sürede sonuç vermesi ve aynı anda 10 farklı cinsel yolla bulaşan hastalık etkenine bakmasıdır.
Test Odaklı Geliştirme, yazılımcıların problemleri daha derinlemesine anlamalarını ve daha etkili çözüm yolları tasarlamalarını sağlar. Testleri önceden yazmak, geliştiricilerin ne yapmak istediklerine dair net bir anlayış geliştirmelerini gerektirir, bu da daha iyi tasarım kararlarına yol açar.
Test Analizi Yazılım testinde, test koşullarını veya test senaryolarını temel almak için test eserlerini kontrol etme ve analiz etme sürecidir. Test analizinin amacı, gereksinimleri toplamak ve test koşullarının temelini oluşturmak için test hedeflerini tanımlamaktır. Bu nedenle buna Test Esası da denir.
Test geliştirmenin ilk aşaması test puanlarının hangi amaçla kullanılacağına karar verilmesidir.
5) Test Otomasyon Piramidi:
Test otomasyon piramidi, testleri dört seviyeye ayırır. Alt katman, en sık gerçekleştirmemiz gereken testleri temsil eder. Piramidin tepesine yaklaştıkça seviyeler küçülür, bu da daha az sıklıkla yapmanız gereken testleri temsil eder.
“TEST İÇİN TASARIM”, adından da anlaşılacağı gibi, ürün geliştirmenin üretim aşamasında uygulanmadan önce belirli tasarım eylemlerinin yapılmasını gerektirir. Bu genellikle, doğrudan belirleme için ilgilenilen parametrelerin hesaplanabileceği veya ölçülebileceği şekilde panoya test noktaları eklemek anlamına gelir.
Black Box penetrasyon testi, işletmelerin sistemlerini siber saldırılara karşı daha güvenli hale getirmek için kullanılan bir güvenlik değerlendirme yöntemidir. Bu test, saldırganların sisteminize hiçbir iç bilgiye sahip olmadan saldırmalarını taklit ederek gerçek bir saldırı senaryosunu simüle eder.
Yazılım test uzmanı, oyun sistemleri veya mobil uygulamalar gibi yeni yazılım ürünlerinin problemlerini tespit etmekle sorumludur. Yazılım üzerinde çeşitli testler yapar. Sorunları tanımlar ve gerektiğinde hata ayıklama programları çalıştırır.
Paylaşılan en düşük Yazılım Test Uzmanı maaşı 28.300 TL iken, en yüksek ise 95.000 TL'dir.
Test senaryosu (İngilizce: Test case), özellikle yazılım mühendisliğinde, bir test (deneme) yapmak için başlangıçta kurulduğu gibi yapılan bir uygulama, yazılım sistemi ya da özelliklerinden biri çalışıp çalışmadığını belirlemek için belirli şartlar altında yapılan bir dizidir.
Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
Statik testi, teste daha teorik bir yaklaşım olarak düşünebilirsiniz. Ürün gereksinimlerini ve kullanım senaryolarını uyumlu hale getirmeyi ve yazılım gereksinimleri, kusurlar, test senaryoları vb. ile ilgili sorunlar da dahil olmak üzere erken sorunları yakalamak için kodu ve diğer belgeleri gözden geçirmeyi içerir.
Bunlar hız testleri ve güç testleridir.
İki aşamalı testler, adından da anlaşılacağı üzere iki kısımdan oluşan testlerdir. Tablo 1'de görüldüğü gibi bu testlerin çeşitli şekillerine literatürde rastlanmaktadır. Genellikle bu testlerin ilk kısmı bilinen çoktan seçmeli ve sınıflama gerektiren testlerle aynıdır.
Test uyarlama, “şu anda testleri koşmak için gerekli şeylere sahip miyiz?” sorusuna cevap arar. Test ortamının oluşturulması, test verilerinin hazırlanması ve test ortamına düzgün şekilde yüklenmesinin sağlanması bu aşamada yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri