Test, bir sistemi manuel veya otomatik yollarla deneyerek veya değerlendirerek, belirlenmiş gereksinimleri karşıladığının doğrulanması veya beklenen ile gözlenen sonuçlar arasındaki farkların belirlenmesi sürecidir.
Test, hata bulma amaçlı planlı bir şekilde gerçekleştirilen eylemler dizisi, bir doğrulama metodudur [5] Bir yazılım öğesinin mevcut ve olması gereken koşullar arasındaki farkın bulunarak analiz edilmesi ve yazılım öğesinin özelliklerini değerlendirilmesi sürecidir [6]
Test kapsamı, yazılım projelerinde sıkça duyulan bir kavramdır. Bu kavram genel anlamda kullanılır. Özele inildiğinde üç çeşit coverage kavramı vardır. Bir sınıfın içerisinde kaç tane metot olursa olsun, herhangi bir metodun olası herhangi durumu test edildiğinde bu sınıf %100 class coverage'a sahiptir denebilir.
Test Seviyeleri
Başlıca dört test seviyesi vardır. Bunlar; birim testi (unit testing), entegrasyon testi (integration testing), sistem testi (system testing) ve kabul testidir (acceptance testing).
İlgili 21 soru bulundu
TEST KAVRAMI
Belirli kurallar dahilinde ilerleyen bir süreçtir. Bu süreç ne kadar iyi yürütülürse, test de o oranda başarılı ve kaliteli olur. Yazılım testi, bir ürün ya da sistemin belirli şartlarda incelenmesi ile elde edilen sonuçlardır diyebiliriz.
Test, bir sistemi manuel veya otomatik yollarla deneyerek veya değerlendirerek, belirlenmiş gereksinimleri karşıladığının doğrulanması veya beklenen ile gözlenen sonuçlar arasındaki farkların belirlenmesi sürecidir.
Test Nedir? Test; İyi tanımlanmış belli bir özellik ve belli bir amaç doğrultusunda, bu özelliğe yönelik gözlemlerde kullanılan sistematik gözlem araçlarıdır. Ölçülecek özelliğin ve ölçmenin amacının tanımlanması, ölçme sürecinin ve test geliştirmenin ilk iki aşamasını oluşturmaktadır.
Test stratejisi, yazılım projeleri içinde olabilecek sorunları ortadan kaldırabilmek adına oluşturulan doğru stratejiler ve testler ile hedeflenen yazılım özellikleri kazandırmak adına yapılan son kontrollerdir.
Test analizinin amacı, test koşullarının temelini oluşturmak için gereksinimleri toplamak ve test hedeflerini tanımlamaktır. Bu nedenle, test temeli (test basis) olarak da adlandırılır. Genel test hedefleri, somut test koşullarına ve test edilecek özelliklere dönüştürülür.
TEST KOŞULU NEDİR? Bir ya da daha çok test senaryosu ile doğrulanabilen yazılımın bir öğesi ya da olayı. Örneğin bir fonksiyon, işlem, özellik, kalite niteliği veya yapısal öğe.
Test geliştirme sürecinin ilk aşaması olan test amacının belirlenmesi süreç için çok önemlidir. Diğer adımlar test amacı doğrultusunda oluşturulacağından dolayı dikkatle belirlenmelidir.
Yazılım testi, bir yazılımın kalitesini ve işlevselliğini doğrulamak amacıyla gerçekleştirilen bir işlem olmakla birlikte, yazılımın hedeflenen gereksinimleri karşıladığını, doğru ve beklenen sonuçları ürettiğini ve istikrarlı bir şekilde çalıştığını belirlemek için yapılan bir dizi aktiviteyi içerir.
Yazılım Test Metodolojisi, Test Edilen Uygulamanın müşteri beklentilerini karşıladığını doğrulamak için kullanılan stratejiler ve test türleri olarak tanımlanır.
Test yönetimi kavramı test sürecinin ve bu süreç içerisinde yer alan ekibin, yönetimini kapsamaktadır. Planlama, tahmin, gözetim ve kontrol gibi test aktivitelerini içeren süreç. Test sürecine test faaliyetleri yönünden bakıldığında iki temel aktör görülür. Bunlar "Test yöneticisi" ve "Test mühendisi"'dir.
Yazılım testi, bir yazılımın, kendisinden beklenen özellikleri karşılayıp karşılayamadığını incelemek amacıyla yapılan işlemlerdir. Bu şekilde yazılımdaki hatalar bulunup düzeltilebilir ve gereksinimlere uygun hale getirilebilir. Test aşaması, yazılımın bütün life-cycle'ı boyunca süren bir çalışma olmalıdır.
Öz. Kavram yanılgılarını tespit etmenin yollarından biri “Üç aşamalı testler”dir. Bu testlerde birinci aşamada öğrenciden doğru olan cevabı seçmesi istenmektedir. İkinci aşamada yaptığı seçimin açıklamasını yani çözümünü yazması istenmektedir.
İki aşamalı testler, adından da anlaşılacağı üzere iki kısımdan oluşan testlerdir. Tablo 1'de görüldüğü gibi bu testlerin çeşitli şekillerine literatürde rastlanmaktadır. Genellikle bu testlerin ilk kısmı bilinen çoktan seçmeli ve sınıflama gerektiren testlerle aynıdır.
Testin uzunluğu, güvenilirlik katsayısının hesaplanmasında kullanılan parametrelerden biridir. Ölçme aracında (testte) yer alan maddelerin sayısı arttıkça güvenilirlik de artar. Test uygulama yönergesi ve maddelerin ifadesi: Açık ve anlaşılır olmayan maddelere verilen cevaplar ölçmeye hata karışmasına neden olacaktır.
TDD , Test Odaklı Geliştirmedir. Bu, belirtilen işlevsellik mevcut olmadığı için başarısız olan bir test yazmak, ardından testi geçebilecek en basit kodu yazmak, ardından çoğaltmayı kaldırmak için yeniden düzenleme yapmak vb. anlamına gelir.
Bunlar hız testleri ve güç testleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri