Bize düşen de bu habere iman etmektir. İlk üç semavi kitap olan Tevrat, Zebur ve İncil, Kur'an-ı Kerim gibi lafzî ve nazım olarak mu'cize olmamasından, zamanla art niyetli ve dessas adamların eli ile tahrife uğramıştır. Bu yüzden hükümleri, Kur'an'ın gelmesi ile iptal edilmiştir.
Musa, Hz. Dâvud ve Hz. İsa Aleyhimüsselâm'a Tevrat, Zebur ve İncil adını taşıyan İlâhî kitaplar gönderildiğine ve bu kitapların hak ve tevhid dînine aykırı hiçbir hüküm taşımadığına inanırız. Fakat ne var ki, bu kitaplar sonradan muhafaza edilemeyerek asılları kaybolmuştur.
“Allah'ın sözlerinde/ayetlerinde asla bir değişiklik yoktur,” ayetini genel olarak anlasak bile, bu mana İncil ve Tevrat'ın bozulmadığına delalet etmez.
Tevrat'ta geçen ayetlerdeki kelimeleri, başka kelimelerle değiştiriyorlardı. Mesela; Hz. Muhammed'in (asm) sıfatı olan “Reb'a” (orta boylu) kelimesini, “adem-i tavîl” (uzun olmayan) terimiyle değiştirmişlerdir.
Daha önceki peygamberler, belli kavimlere ve belli bir süre için gönderilmişlerdir. Onların kitapları da sadece o kavimler ve belli bir süre için geçerlidir. Onun için Allah onları koruma altına almamıştır.
İlgili 30 soru bulundu
Bize düşen de bu habere iman etmektir. İlk üç semavi kitap olan Tevrat, Zebur ve İncil, Kur'an-ı Kerim gibi lafzî ve nazım olarak mu'cize olmamasından, zamanla art niyetli ve dessas adamların eli ile tahrife uğramıştır. Bu yüzden hükümleri, Kur'an'ın gelmesi ile iptal edilmiştir.
İslam inancına göre değiştirilmiş 3 kitap vardır. Tevrat (Yahudilik tarafından değiştirilmiştir), Zebur (Yahudilik tarafından değiştirilmiştir), İncil (Hristiyanlık tarafından değiştirilmiştir). Değiştirilmeyen tek kitap ise Kur'an'dır.
Sonuç olarak, İncil güvenilir ve bozulmamış bir belgedir. El yazmalarının bolluğu, metin eleştirisinin sonuçları ve metinlerin tarihsel doğruluğu, İncil'in tarih boyunca aktarıldığı özeni gösterir.
Geçmiş peygamberlerde olduğu gibi, Hz. İsa (as)'ın sağlığında da İncil, yazılı kitap hâline getirilmemiştir. Çünkü İsa (a.s)'ın tebliğ süresinin kısa oluşu ve yaşadığı devrin şartları buna elvermiyordu. En erken yazılan İncil, İsa (as)'dan sonra 70'li yıllarda kaleme alınmıştır.
Midraş'a göre, Tora dünyanın yaratılmasından önce yaratılmış ve Yaratılış'ın planı olarak kullanılmıştır. Tevrat sözleri geleneksel olarak, tomar üzerine bir katip (sofer) tarafından İbrani dilinde yazılır.
(bilindiği gibi Muhammed kelimesinin lügat karşılığı da, “tekrar tekrar methedilmiş” şeklindedir.) Bunların dışında, Efendimizin (asm) ismi, Tevrat'ta çoklukla “Ahyed”, İncil'de ise, ”Ahmet” olarak geçmektedir. İlave bilgi için tıklayınız: - Tevrat ve İncil Peygamberimizin Nübüvvetine Delildir.
Milyonlarca hafızların ezberinde de vardır. Tahrifat daha çok, dışarıda fazla nüshaları olmayan ve matbuat dünyasında yer almayan eserler için mümkündür. Tevrat ve İncil'in tahrifi de bu şekilde olmuştur.
Tevrat, İncil ve Zebur tahrif edildiği için, bu kitaplarla amel etmek caiz değildir. Müslümanlar Kur'an-ı Kerim ile amel ederler.
Yüce Allah'ın insanlara değişik zamanlarda gönderdiği kutsal kitapların sayısı dörttür. Sırasıyla Tevrat, Zebur, İncil ve Kur'an-ı Kerim'dir.
Sümer mitolojisinden esinlenerek Tevrat yazıldı, Paganlık'tan esinlenerek Hristiyanlık oluşturuldu, Tevrat'tan kopyala yapıştır yapılarak Kur'an oluşturuldu.
Hemen hemen bütün Kuran çevirilerinde: Kuran hakkında “Tevrat'ı ve İncili tasdik eden” diye çevrildiği görülmektedir. Gerçek de Kuran'da birçok ayette Tevrat ve İncil için musaddıken kelimesi kullanılmıştır. Yani Kuran İncil ve Tevrat için musaddık tır. Tasdik edenidir.
1 Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı. Yer boştu, yeryüzü şekilleri yoktu; engin karanlıklarla kaplıydı. Tanrı'nın Ruhu suların üzerinde hareket ediyordu.
Barnabas İncili'nin yasaklanması 325 yılında gerçekleşmiştir.
Öğrencilerin önderi konumundaki Petrus Roma'da yaşamaktaydı. Onun yakın çalışma arkadaşı Markos büyük olasılıkla Petrus'un anlattıklarını bir araya getirerek İsa'nın yaşamını anlatan en eski incil kitapçığını yazmıştır (M.S. 50-60 yılları).
İçkinin haramlığı meselesine gelince, Tevrat'ta şarap (içki) haram değildir, şarap İncillerde de yasak değildir. İslam'ın ilk dönemlerinde şara- bın haram olmadığı bilinir, hatta şarapta çok zararın yanı sıra, faydanın da olduğunu açıkça ifade eden ayet vardır. (Bakara, 2/219.)
Muhammed'in geleceğini müjdelediği için müslümanlar tarafından sahih kabul edilen Barnaba İncili, kanonik İnciller ve hıristiyan akîdesiyle çeliştiği gerekçesiyle hıristiyanlar tarafından reddedilmekte, uydurma olduğu, hatta XVI. yüzyılda müslüman olmuş bir hıristiyan tarafından yazıldığı ileri sürülmektedir.
Gerçekten de, “Barnabas İncili”nde Muhammed'in son peygamber olduğu açıkça ifade edilmektedir. Dolayısıyla kimi Müslümanlar, bu “incil”in Kur'an'da sözü edilen “gerçek incil” olduğu kanısındadırlar.
Musa'ya indirilen kitabın adı ise Tevrat'tır. Eski metinlerde Tevrat, Eski Ahit, İncil ise Yeni Ahit olarak nitelendirilir.
İsrail, güney Judean Çölü'nde 2 bin yıllık olduğu tespit edilen Tevrat parşömeninin parçalarını bulduğunu açıkladı. Uzmanlar Ölü Deniz Yazmaları'ndan sonra ülkede yapılan en önemli arkeolojik keşif olduğunu ifade ediyor.
Tevrat'ın biri yahudilere, diğeri Sâmirîler'e ait olmak üzere iki versiyonu vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri