VOLTAREN nedir ve ne için kullanılır? Her tablet 25 mg etkin madde (diklofenak sodyum) içerir. VOLTAREN, ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan “steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar” (NSAİİ'ler) isimli bir ilaç grubuna dahildir. 30 ve 60 tabletlik ambalaj miktarlarında bulunmaktadır.
Voltaren Emulgel − Romatizmal hastalıklar, ezilme ve burkulma gibi yumuşak doku travmaları, ağrı, inflamasyon ve kas gerginliği ile kendini gösteren kas-iskelet sistemi hastalıklarının lokal tedavisinde kullanılır.
Sırt ağrısını hızla gidermeye yardımcı olur ve inflamasyonla savaşır. Osteoartrit, romatoid artrit, juvenil romatoid artrit ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti, akut kas-iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.
Erişkinlerde: Tavsiye edilen başlangıç günlük dozu 100 -150 mg' dır. Daha hafif vakalarda ve uzun süreli tedavide günde 1 tablet Voltaren Retard 100 verilmesi genellikle yeterlidir. Günde 150 mg'ı aşmayınız. tercihen akşamları alınmalıdır.
Doktor tarafından farklı bir kullanım önerilmediği durumda, 14 günden fazla kullanmayınız. Uygulama yolu ve metodu: Derinin ağrıyan ya da şişen bölgesine yavaşça ovmak suretiyle uygulayınız. Ovma sırasında hafif serinletici bir etki hissedebilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
1. VOLTAREN SR nedir ve ne için kullanılır? Her tablet 75 mg etkin madde (diklofenak sodyum) içerir. VOLTAREN SR, ağrı ve iltihap tedavisinde kullanılan “steroidal olmayan iltihap giderici ilaçlar” (NSAİİ'ler) isimli bir ilaç grubuna dahildir.
Voltaren Emulgel Forte %2,32 – sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulandığında eklem ağrısı ve enflamasyonununda 12 saat rahatlama sağlar. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa uygulandığında ağrıda 12 saat rahatlama sağlar.
Bu ajanlardan süksinilkolinin insanlarda 1,5 mg/kg dozunda kullanıldığında, etki başlama süresi 0,5-1 dakika, etki süresi ise 5-10 dakikadır (5). Pankuronyum ise 0,1 mg/kg dozunda kullanıldığında etki başlama süresinin 3, etki süresinin 45-60 dakika olduğu bildirilmektedir (5).
Toplumda ağrı kesici olarak bilinen Voltaren, Naprosyn, Majezik ve Etol gibi ilaçlar da kortizona benzer, ama daha zayıf anti-enflamatuar etki gösterirler. Kortizon olmadıklarını vurgulamak için bu grup ilaçlar non-steroid antienflamatuar ilaçlar olarak bilinir.
Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçların kullanım süresi genellikle en fazla 10 gün olarak belirlenir. Bu sürenin ne kadar olacağına doktor karar verir. İlaçların etki edebilmesi için su ile birlikte ve tok karnına alınması gerekir. Ağrı kesici ve benzer ilaçlarla alkol tüketilmemelidir.
Antispazmodik Kas Gevşetici İlaçlar
Klorzoksazon, tizanidin, siklobenzaprin gibi moleküller bu gruptaki ilaçlar arasındadır. Tizanidin aynı zamanda kas spastisitesi tedavisinde de kullanılır. Tizanidin hem omurilik hem de beyin kaynaklı spastisite tedavisinde tercih edilebilmektedir.
Nefes almada ve yutmada güçlük, deri döküntüsü, kaşıntı, kurdeşen, baş dönmesi (aşırı duyarlılık, anafilaktik ve anafilaktoid reaksiyonlar), Yüzün, dudakların, ağzın, dilin ya da boğazın şişmesiyle ortaya çıkan alerjik reaksiyon (buna çoğunlukla döküntü ve kaşıntı eşlik eder).
Klasik NSAİİ'lara örnek olarak diklofenak (Voltaren, Dikloron, Cataflam ve eşdeğerleri), naproksen (Apranaks, Naprosyn ve eşdeğerleri), indomethacine (Endol), etodolac (Etol ve eşdeğerleri), flurbiprofen (Majezik ve eşdeğerleri), ibuprofen (Brufen ve eşdeğerleri) verilebilir.
Gerekirse ağrıyı azaltmak için ağrı kesici alın. Nazik masaj, yürüme, bisiklete binme veya yüzme gibi düzenli ancak hafif egzersizler, yoga yaparak veya çarkıfelek özü alarak azaltılmış stres seviyeleri, yeterli miktarda uyku da ağrının geçmesini sağlar.
Dolorex, ağrıyı hafifletmek için kullanılan bir analjezik ilaçtır. İçerisindeki aktif madde, Parasetamol'dür. Parasetamol, beyinde bulunan ağrı merkezine etki ederek ağrıyı azaltır.
BENGAY haricen kullanılan bir ağrı kesici ve iltihap gidericidir. Ağrılı bölgelere uygulandığında bu bölgelerdeki damarları genişleterek serinlik hissi verir ve ağrıyı azaltır. Sinir ve kasların gevşemesini sağlar.
VOLTAREN EMULGEL Cilt üzerine uygulanır. Etkin madde: Her 1 g jel 10 mg Diklofenak sodyuma eşdeğer Diklofenak dietilamonyum içerir.
Diklofenak (ticari adları ile Dolorex, Voltaren, Diclomec, Elfenor, Dikloron, Dicloflam, Cataflam gibi...) enflamasyonu azaltmak ve ağrıyı dindirmek için artrit ve akut sakatlanmalarda kullanılan bir non steroidal antiinflamatuar ilaçtır. Âdet sancısı ve ağrılı âdet görmede de kullanılır.
İLAÇ firması Novartis, üretimini yaptığı Voltaren adlı ağrı kesici ilacın ampul formunun bir serisini piyasadan çekti.
Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.
PARAFLEX®, iskelet kasınm ağrılı durumlarmda kullanılan merkezi sinir sistemi üzerinden etki gösteren kas gevşetici bir ajandır. PARAFLEX®, karton kutuda, 20 tabletten oluşan bİister ambalajlarda sunulur.
Kas ağrısı, enfeksiyon, yaralanma ya da bir hastalık nedeniyle eklemlerde ortaya çıkan ve boyun, sırt ve bacaklar başta olmak üzere vücudun her yerini etkileyebilen sağlık sorunu belirtisidir. Ağrı hafif olabileceği gibi keskin bir şekilde de hissedilebilir.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. romatizma) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları (örn.
MUSCOFLEX esas olarak kas gevşetici etkinliğe sahiptir. MUSCOFLEX, yetişkinlerde ve 16 yaştan itibaren ergenlerde ani ortaya çıkan omurilik kaynaklı ağrılı kas kasılmalarının ek tedavisinde kullanılır.
Arveles, ağrı kesicidir. Arveles, doktorlar tarafından reçete edilen bir ilaçtır. Doktor yazmadan kullanılması sakıncalı olabilmektedir. Arveles, kas-iskelet sistemi ağrıları, adet ağrısı, diş ağrısı gibi kısa süreli ağrıların tedavisinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri