Uçuş sırasında bizzat üzerinizde bulundurmanız halinde birçok rotada yanınızda elektronik sigara ve ek batarya getirmenize izin verilir. Ne yazık ki elektronik sigaranızı el bagajınızda tutamazsınız.
Elektronik sigaralar sadece kabin bagajınızda bulunabilir, check-in bagajınıza konmamalıdır.
TSA düzenlemeleri, yolcuların el bagajlarında elektronik sigara getirmelerine izin verirken, izin verilen tek kullanımlık elektronik sigara sayısı konusunda bir sınır belirtmez.
E-sigara Meraklısı
Uçakta yanınızda bulundurmanız şartıyla taşıyabilirsiniz. Eğer harici bataryaya sahipse pilleri dedektörlerden geçmeden önce çıkarın ve taşıma kabına koyun. Bataryaya sahip ürünlerin ve pillerin bagajda taşınması yasak.
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız.
İlgili 33 soru bulundu
Elektronik sigaralar
Uçuş sırasında bizzat üzerinizde bulundurmanız halinde birçok rotada yanınızda elektronik sigara ve ek batarya getirmenize izin verilir. Ne yazık ki elektronik sigaranızı el bagajınızda tutamazsınız.
Elektronik sigaramızı darbelere karşı koruyarak uzun yıllar boyunca sorunsuzca kullanabiliriz. Kalem tip elektronik sigara modelleri kimi zaman kendi özel çantasıyla gönderilebilmektedir. Ancak daha büyük elektronik sigara modellerinde veya pod mod cihazlarda çanta veya özel kap bulunmamaktadır.
Maksimum batarya ömrü 100 Wh kadar cihazlara izin verilmektedir. 100 ile 160 Wh arası bataryaların havayolu şirketi tarafından onaylanması gerekir ve 160 Wh üzeri bataryaların uçak ile taşınması kesinlikle yasaktır. Güvenlik kontrollerinden geçerken elektronik cihazlarınızı ayrı kutulara koymayı unutmayın.
Elektronik sigaralar artık Türkiye'ye gönderilmiyor ya da gümrükten geçmiyor.
E-Sigara Acemi
Ancak kullanımıyla ilgili herhangi bir düzenleme yoktur. Yurtiçinde kullanım yasağı, ateşli gibi kamuya açık, kapalı alanları kapsamaktadır. Kişi günlük yaşantısında dilediği gibi kullanabilir. Emniyetin elinizdeki ürüne kesinlikle el koyma ve ceza yazma yetkisi yoktur.
Not: Pegasus Havayolları uçuşlarında Elektronik sigara kullanımı yasaktır. taşınabilir. kapatılmalı ve hasara karşı korunmalıdır.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
E-sigaraların satışı Türkiye'de yasak olsa da hala kolaylıkla satılabiliyor.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
E-Sigara Kullanıcısı
Sıvı hiç bir şey uçak içi yolcu beraberi taşınamaz. (Doktor raporu ile verilmiş evraklı cihazlar harici) Likitinizi yanınıza almak sizin için bir risk yaratacaktır. Pil ise zaten uçağın kargo bölümünde taşınması yasak olduğundan pilinizi yolcu beraberi taşımanız tavsiye olunur.
Özetle, elektronik sigara tütün ürünü(sigara, nargile, puro) sayıldığı için, e-sigara tütün ürünleri(sigara, nargile, puro) reklam yasağı kapsamında olup, 4207 Sayılı Kanun gereği internet gibi elektronik ortamlarda satılıp, kargo ile taşınamıyor.
Kısaca elektronik sigara likiti saklamak için uygun ortam oda ısısı ve güneş görmeyen bir yerde saklanmalıdır.
Bu karara dayalı olarak çıkarılan bir Ticaret Bakanlığı genelgesi, “… Yurt dışından gelen yolcuların üzerinde bulunan 30 ml'yi aşmamak üzere kartuş veya solüsyon veya 10 adede kadar tek kullanımlık elektronik sigara ile sınırlı” bir giriş izni tanımlamıştır.
Şu an dünyanın neresine uçarsanız uçun elektronik sigaraların uçakta kullanılması yasak. Hatta havalimanlarında sigara ve tütün mamullerinin yasak olduğu yerlerde de bunlara müsaade edilmiyor.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
Fakat şimdi yeni gelişen ceza kanunlarına göre uçakta sigara içmenin cezası da artırılmıştır. Elektronik ya da normal sigara içmenin cezası 1.500 TL olarak belirlenmiştir.
Kabin bagajınızda çakmak, kibrit gibi yanıcı maddeler taşıyamazsınız. Sadece üstünüzde bir adet emniyetli kibrit ya da silah şeklinde olmayan bir çakmak taşıyabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri