Söz konusu tiner, etkili bir ürün olduğu için hassas yüzeylerde kullanılması tavsiye edilmez. Bu nedenle oto temizlik tineri olarak söz konusu tinerin kullanılması uygun değildir. Selüloz bazlı tiner, plastik, araç boyası, kumaş, lastik, pvc gibi yüzeylerde erime, büzüşme, solma ya da boya kalkması ortaya çıkarır.
Boyama esnasında boyayı inceltmek için boyama esnasında ve boya bitiminde de temizlik yapmak için sentetik tiner kullanılmaktadır. Sentetik tinerin boyayı kolayca çıkarabilmesi için boyanın yüzeyde kurumamış olması gerekmektedir.
Kurumuş yağlı boyaları çıkarmak için çoğunlukla terebentin, gazyağı, aseton ve çeşitli tinerleri içeren kimyasalların kullanılması gerekir. Bu kimyasallar yağlı boyayı çıkarmak için çok etkili olurken, aynı zamanda orijinal renginin diğer yüzeyini, özellikle parke zemini ve halı lekelerini de çıkarabilir.
TİNER (İspirto)
Alkid(sentetik reçine) içeren yağlıboyanın inceltilmesi veya temizlenmesi için kullanılan, iyi sonuçlar veren bir çözücüdür.
Daha sonra lekenin türüne bağlı olarak uygun bir temizleme yöntemi tercih edin. Eğer kıyafetinize bulaşan leke su bazlı bir boya ise ılık su ve hafif bir deterjan kullanabilirsiniz fakat yağ bazlı boya bulaştıysa tiner veya alkol içerek leke çıkarıcıları tercih etmelisiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Kurumuş olan boya lekesini elden çıkarmak için ilk yöntem tinerdir. Tiner güçlü bir çözelti yapısına sahip olduğundan dolayı, elden çıkması çok zor olan boya lekelerini kolayca ortadan kaldırır. Henüz kurumamış olan boya lekesi ise ıslak bir bez ile hızlı şekilde ovalamak suretiyle çıkarılabilir.
Bir bardakta eşit ölçüde su ve bulaşık deterjanını karıştırıp, karışımla boyayı arkadan, yani, lekenin damladığı kumaşı tersinden ıslatırsak leke bu şekilde daha kolay çıkacaktır. Son olarak bir fırça ile lekeyi yavaşça ovarak temizleyebiliriz.
3 ) Tiner ile Boya Lekesi Çıkarma
Kuruyan boya ıslanmalıdır. Ardından bu bir kıyafetse, lekenin olduğu bölgenin tam arkasına tiner dökülmeli ve bir süre bekletilmelidir. Lekeli bölgeye tiner ya da benzeri ürünler uygulamadan önce lekenin geleceği kısma temiz bezler serin. Tiner uyguladıktan sonra boya akacaktır.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
yarım çay bardağı saf tuzruhu boyayı söker. Yıllarca boyayı pürmüzle söktüm ve de metale zarar vermez al sana link pürmüz için.
2.Tiner. Duvarınızdaki sprey boyayı çıkarmak için en iyi yöntemlerden biri tinerdir. Ancak tiner duvarınıza çok uzun süre temas ederse tüm boyanızın silinmesine sebebiyet verebilir. Bu sebeple tiner kullanırken olabildiğinde hızlı hareket etmeniz en iyisidir.
Yağlı boya yalnızca sentetik tiner kullanılarak inceltilir.
- Ciltten boyayı çıkaran ve en çok bilinen yöntemlerden biri diş macunudur. Cildinizdeki boyayı çıkarmak için teninize macundan bir miktar sürün ve kuruması için bekleyin. Daha sonra teninizden macunu çıkarın, boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. - Bir başka işe yarar yöntem ise vazelin sürmek.
Ahşaptan boya sökmek için genelde jel sökücüler kullanılır. Demir boya sökücüler ise bir metal üzerinden boya sökmek için kullanılır. Demir üzerindeki boya çok katmanlı değilse ahşapta olduğu gibi jel boya çıkarıcı ürünler kullanılabilir. Çok katmanlı olduğu taktirde daldırma yöntemine de başvurabilirsiniz.
Boya sökme işlemlerini kolayca yapabilmek için boya sökücü ürünlerin satın alınması gerekiyor. Boya sökücü ürünler, boya olan bölgelere sürülerek bir süre bekletilir. Ürünler boyaların etkisini kaybettirerek, boyaların kolayca soyunabilir olmasına yardımcı olur. Yapılacak olan kazıma işlemleriyle boyalar sökülebilir.
SENTETİK TİNER ile % 20 - 30 oranında inceltilebilir. KURUMA SÜRESİ : 23°C'de ve %50 bağıl nem oranında toz tutmama kurumasını 30 dakikada, dokunma kurumasını 2-3 saatte, sert kurumasını 12-24 saatte tamamlar. Tam kurumasını en az 5-7 günde tamamlar.
Sevdiğin bulaşık deterjanını ya da yumuşak ve doğal bir bulaşık deterjanını seç. Normal şampuanınla yapacağın gibi, bulaşık deterjanını ıslak saçına masaj yaparak sür. Sonra da sıcak suyla durula. Sıcak su, saçındaki boyanın gevşemesine yardım edecektir.
Kurumuş akrilik boya lekesini çıkarmak için alkol veya ince tiner kullanabilirsiniz. Pamuklu bir bez veya pamuklu tülbent üzerine az miktarda alkol veya tiner damlatın. Lekenin üzerini nazikçe silin, yüzeyi çizmemeye dikkat edin.
Yeni Üye. canım saç kusturma dedikleri şey seni lavaboya alıyorlar ve saç yıkar gibi şampuan ile açıcıyı birbirine karıştırarak saçları çitiler gibi yıkıyorlar ve böylece saçtaki boya çözülüp lavaboya akıyor.. boyanın lavaboya akmasını da kusmaya benzettikleri için bu işleme kusturma deniyor...
Tiner Nasıl Kullanılır? Tiner çeşitleri, boyanın inceltilmesi ya da tekstil sektöründe temizlik malzemesi olarak kullanılır. Söz konusu ürün, aynı zamanda boyanın etrafta leke yapması ya da malzemelerin temizlenmesi maksadıyla da kullanılabilir.
Çünkü aktif maddesi su olmayan bu boyaları çıkarmak için tiner ve ya aseton gibi yardımcı bir katkı maddesine ihtiyacımız olmaktadır. Eğer elinizde tinel varsa plastik bazlı boyaları çıkarmak için en etkili yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Eğer evinizde tiner yoksa inşaat boyasını çıkarmak için Asetonda kullanılabilir.
Boya çeşitlerinde tiner kullanımının nedeni boyanın inceltilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda 1 lt yağlı boya için de tiner kullanmak gerekir. Tiner uygulamasını müteakip derhal boya incelir ve kullanım için uygun hale gelir. Tinerin az ya da çok kullanımı durumunda boyadan istenen etki elde edilemez.
Parke boya lekesi kurumuş ise bir miktar tiner dökerek temizleyebilirsin. Plastik bazlı parke boya lekesini silmek için boya henüz taze iken kolayca silebilirsin. Boya kuruduğunda amonyak ve ardından, pudra dökmeli; en sonunda ıslak bir bez ile silmelisin.
Tiner Kullanarak Lekelerden Kurtulun
Tiner yardımı ile laminat parke üzerinde bulunan boya lekeleri kolaylıkla silinebilir.
Sıcak su ve bez ile yaş boya kalıntıları pratik şekilde temizlenebilir. Boya kurudu ise kuru boyanın parkeden çıkarılması için silikonlu boya çıkarıcı kimyasal uygulamasına ihtiyaç duyabilirsiniz. Yapacağınız kimyasal uygulaması ile dakikalar içinde parke üzerindeki boya kalıntıları çözünecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri