Oto temizlik tineri olarak sentetik tiner kullanılırsa tinerin uygulandığı noktada bir miktar matlaşma olabilir. Fakat uygulama sonrasında arabanın ilgili bölümü sabunlu su ile temizlenmelidir. Alınacak bu basit tedbir ile tinerin zararlı etkisi kısa sürede ortadan kaldırılabilir.
Tiner kullanımı sonrasında ciltte kızarıklık, deri dökülmesi ya da kaşıntı gibi sorunlarla karşılaşılırsa tinerin zararlı etkisine maruz kalmışsınız demektir. Bu durumda elinizi bol su ve sabunla yıkamanızı tavsiye ediyoruz.
Basınçlı hava kullanmak da devre kartı ve elektronik bileşenler üzerindeki tozu çıkarmak için iyi bir yoldur. Karbonat, arıtılmış su ve ev temizleyicileri de devre kartlarını temizlemek için kullanılabilir. Ulaşılamayan alanlardaki kiri çıkarmak için ise ultrasonik temizleyiciye ihtiyaç duyulur.
TİNER (İspirto)
Alkid(sentetik reçine) içeren yağlıboyanın inceltilmesi veya temizlenmesi için kullanılan, iyi sonuçlar veren bir çözücüdür.
Aseton, yaygın olarak kullanılan bir solventtir ve özellikle tiner veya yağ temizleyici olarak kullanılır. Bu maddenin en önemli avantajı, hızlı buharlaşma özelliğidir, bu da onu hızlı bir şekilde kurutmak istediğiniz yüzeylerin temizliği için ideal bir seçim haline getirir.
İlgili 20 soru bulundu
Tiner ev içi, dış cephe, mobilya, otomotiv dış yüzeyi, yağlı boya tablo boyalarının inceltilmesinde kullanılmaktadır. Tinerin leke çıkarma etkisi sayesinde boya ve vernik lekelerinin temizlenmesi için de tercih edilmektedir.
Tiner yardımıyla fırça üzerindeki boya artıklarını kısa süre içerisinde kolayca temizleyebilirsiniz. Fırçalarınızı tiner kullanarak temizlemek için ilk olarak boyalı fırçalarınızı derin bir kabın içerisine yerleştirin. Ardından kabın içerisine bir miktar tiner döküp 5-10 dakika kadar bekleyin.
Tampon, etekler ve spoyler gibi plastik yüzeylerde, yüzeylere zarar vermeden temizleyen bir tinerdir.
Boya çözücüyü, tineri lavaboya dökmemeniz gerekiyor. Bu yüzden kavanozun ağzına bir kapak kapatın ve 24 saat boyunca boyanın dibe çökmesi için bekletin.
Montaj sonrası camın silindiği bezin son derece temiz ve tozdan arındırılmış olması gereklidir. Kasa ve cam temizliği için tiner, mazot gibi kimyasallar kesinlikle kullanılmamalıdır.
Sadece bilgisayar değil cep telefonu anakartlarını da selülozik tiner ile temizliyoruz ,oksitlenmeye kısa devre sorunlarına birebirdir.
Oksit, pas temizleme yöntemlerinde olduğu gibi tel fırçalar, zımparalar veya asitler gibi mekanik ve kimyasal yöntemler de oksitlenmiş metallerin yüzeylerini temizlemekte kullanılabilir.
1 litre - 5 litre – 15 litre
IPA izopropil alkol elektronik temizlikte üreticiler tarafından tercih edilen uluslararası onaylı temizleme maddesidir.
Ev kimyasalları arasında çamaşır suyu, amonyak ve tiner gibi maddeler bulunur. Bu maddeler aynı yükteki diğer kimyasallarla karıştığında yangına neden olabilir. Bu malzemeler, özel bir evsel tehlikeli atık toplama gününde imha edilebilir. Tüm sıvı kullanılmışsa, kap durulanabilir ve çöp kutusuna atılabilir.
Tinerin kullanımı ise kişiler üzerinde sedatif (yatıştırıcı) bir etki yaratmaktadır. Uçucu madde kullanımı, kısa vadede verdiği etkilerin yanı sıra, uzun vadede kalp ve dolaşım sisteminde ciddi tahribatlar yaratmaktadır. Solunum yollarında verdiği hasarla ani ölümlere neden olmaktadır.
Tiner: Kişide yoğun koku, el ve kolda kesikler görülebilir. Özel eşyalar arasında bitmiş tiner ve bali kutularına rastlanılır. Dudak çevresinde izler oluşabilir.
SENTETİK TİNER ile % 20 - 30 oranında inceltilebilir. KURUMA SÜRESİ : 23°C'de ve %50 bağıl nem oranında toz tutmama kurumasını 30 dakikada, dokunma kurumasını 2-3 saatte, sert kurumasını 12-24 saatte tamamlar. Tam kurumasını en az 5-7 günde tamamlar.
İçkiden daha mı etkili tiner? Evet. Nasıl kafa yapıyor? Ya tiner kafa yapmıyor.
Tinere dayanıklı bez olması lazım. Ayrıca tinere dayaıklı plastiklerde var pet şişe gibi madeni yağ bidonları gibi. Ama elektronik çihazların plastikleri ve birçok plastik çeşidi tinerde erir.
Selülozik tiner de diğer tiner çeşitlerine nazaran çok daha uçucudur. Bu nedenle kullanımı sonrasında geride yağ bırakmaz. Sentetik tiner ise yağlı olmasından kaynaklı olarak boyanın kuruma süresini de uzatır. Bahse konu tinerin temizlenmesi için de bol su ve sabuna ihtiyaç duyulur.
Astarlı ve boyalı yüzeyleri çözmez. KULLANIM ŞEKLİ: Silme işlemi öncesi yüzeydeki zımpara tozlarının hava tutularak alınması tavsiye edilir. Temiz ve kalıntı bırakmayan bir bez ile temizlenmesi istenen yüzey silinir ve kuru bir bez ile kurulanır. Yüzey temizleme tineri ürün inceltilmesinde kullanılmamalıdır.
Tiner, İngilizce thinner (inceltici) sözcüğünden gelmekte olup genellikle yağ bazlı boyaların inceltilmesinde kullanılan organik çözücüdür.
Cam yüzeyler üzerinde meydana gelen yağlı boya lekeleri fazlalıklarını kazıyıcı yardımı ile düzgün bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca terebentin, neft veya tiner yardımı ile kalan boya lekelerini temizleyebilirsiniz.
Ve hatta kullanımdan önce camların açılması önerilir. Bu sayede işlem sırasında da tiner kokusu uçup gidebilir.
Bu yöntemler arasında sıcak su ve sabunla ovma, sirke kullanma, tuz ve limon suyu karışımı uygulama, bulaşık deterjanı kullanma, alkol veya tiner kullanma gibi yöntemler bulunur. Bu yöntemler leke üzerindeki yapışkan kalıntıları çözmeye yardımcı olur ve bant izlerinin kolayca temizlenmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri