Hükmüne istinaden; Taşıma İşleri Organizatörlüğü (TİO) faaliyetinde bulunan veya bu kapsamda faaliyet gösterecek işletmelerin alması gereken TİO Yetki Belgesi fiyatı 14.07.2023 tarihine kadar 273.244 TL yerine % 40 indirimli tutar olan 163.946 TL olarak belirlenmiştir.
- Yetki belgesi ücretleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi hesabına yatırılmalıdır.
b) DD yetki belgesinin TİO yetki belgesiyle değiştirilmesi sonucunda düzenlenen TİO yetki belgesi süresi 5 yıldır. MADDE 13- (1) Bu Yönetmeliğe göre düzenlenen yetki belgesinin sahibi olan gerçek kişinin ölümü halinde, yetki belgesinin faaliyeti durdurulur.
TİO Belgesi Kim Tarafından Verilir? TİO belgesi, taşıma faaliyeti sunacak tüzel veya gerçek kişilere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilir. Başvuruları bakanlık yaklaşık otuz gün içinde tamamlayarak onaylar.
Bu çerçevede; Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği'nin Geçici 5 inci maddesinde de belirtildiği üzere; indirimli olarak TİO yetki belgesi alabilme imkânı 14 Temmuz 2023 tarihinde sona erecektir.
İlgili 16 soru bulundu
Hükmüne istinaden; Taşıma İşleri Organizatörlüğü (TİO) faaliyetinde bulunan veya bu kapsamda faaliyet gösterecek işletmelerin alması gereken TİO Yetki Belgesi fiyatı 14.07.2023 tarihine kadar 273.244 TL yerine % 40 indirimli tutar olan 163.946 TL olarak belirlenmiştir.
Yönetmeliğe aykırılıklar nedeniyle 585 ila 5 bin 850 lira arasında değişen idari para cezaları verilebilecek. TİO yetki belgesi ücreti 273 bin 244 lira, 1 yıl süreli belgenin ücreti ise 70 bin lira olarak belirlendi.
Taşıma işleri organizatörü belgesi almak için T.C Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı'na başvuru yapılması gereklidir.
Farklı alanlarda taşımacılık faaliyeti yürütmek isteyen veya hâlihazırdaki belgesini yenilemesi gereken tüm şirketler, bakanlık tarafından talep edilen şartları yerine getirdikleri takdirde TİO belgesi alabilir.
Bölge Müdürlüklerinden bilgi alınabilir.
Tüzel kişilerde (şirket) şirket birleşimi veya sahip değişikliği dışında belge devri mümkün değildir. Gerçek kişilerde (şahıs) ise anne, baba, çocuk, eş, kardeşlere ve ortağı olduğu şirkete yetki belgesi devri mümkündür.
1) Yetki belgeleri, adlarına düzenlenen gerçek veya tüzel kişiler dışında başkaları tarafından kullanılamaz ve hiçbir şekilde devredilemez.
Taşıma İşleri Organizatörü (TİO) belgesi, kara yolu, demiry olu, deniz yolu veya hava yolu taşımacılık hizmetleri ve kombine taşımacılık alanlarında faaliyet gösterecek olan organizatörlerin hizmet esaslarını ve koşullarını belirlemeyi amaçlar.
Geleneksel anlamda taşıma işleri organizatörü (freight forwarder) tanımı yapmak gerekirse; organizatör (forwarder) yük ilgilileri ve taşıyıcı arasında uzman aracı konumunda olan, malların bir yerden başka bir yere taşınmasını, kural olarak bizzat taşımayı üstlenmeden, organize eden kişidir.
L Türü Yetki Belgeleri, ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetlerin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: - L1 Yetki Belgesi: Yurt içi lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir. - L2 Yetki Belgesi: Uluslararası ve yurt içi lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir.
2019'da devreye girecek TİO Yönetmeliği'ne göre artık bu alanda yeni yetki belgesi alabilmek için en az 300 bin TL sermayeye sahip olmak ve 150 bin TL yetki belgesi ücretini gözden çıkarmak gerekiyor.
1) E-devlet şifresiyle giriş yapın. 2) Kurumlar arasından “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını” bulup-tıklayın, 3) “Yetki Belgesi İşlemleri” bölümünden “Yetki Belgesi İlk Başvuru/Yenileme” kısmına giriş yaptıktan sonra açılan sayfanın sağ üstündeki “Yeni başvuru” butonuna basın ve almak istediğiniz yetki belgesini seçin.
K1 belgesi almak isteyen kişi ya da firmaların direkt olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvuru yapması gereklidir. Başvurular direkt olarak bakanlığın ilgili birimlerine yapılabildiği gibi aynı zamanda e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.
R1 YETKİ BELGESİ NEDİR? R1 yetki belgesi ticari amaçla yurt içi taşıma işleri organizatörlüğü yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir. Hiç aracı olmadan nakliye sektöründe organizatörlük yaparak faaliyette bulunan firmalar bu belge ile her türlü nakliye işinin organizatörlüğünü yapabilirler.
2020 ÜDY TİO Ulusal ve Uluslararası Taşımacılık Alanında Taşıma İşleri Organizatörü (Forvarder) Olarak Faaliyet Gösteren Gerçek ve Tüzel Kişilerin Üst Düzey Yöneticisi Mesleki Yeterlilik Belgesi.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri