Granit rengi ve cinsi, yüzeyde oluşan bir çatlak derinliği ve boyutuna göre; tamir ve onarım için granit yapıştırıcıları (akemi) kullanılabilir. Çatlak derin değilse (çiziğin bir tık üstü), granit yapıştırıcısı veya epoksi tek başına rahatlıkla kullanılabilir.
Önce alanı nemli bir bezle temizleyin. Daha sonra, dairesel hareketlerle çizik üzerine az miktarda diş macunu sürün. Maddenin çiziği doldurmasına izin verin ve sonra tamamen kurumasını bekleyin. Bölgenin geri kalanıyla aynı olacak şekilde kuruduktan sonra diş macununu zımparalayabilirsiniz.
Çizikler çok derinse, kaba taşlamadan ince taşlamaya kadar işlenmeleri gerekir ve yerel derin çizikler de yerel taşlama ile giderilebilir. Mermer üzerindeki küçük çizikler mermer parlatma tozu ile parlatılabilir. Granit (granit) veya ana bileşeni silisli taş, granit parlatma tozu ile cilalanabilir.
Yapmanız gereken, çizik olan bölgeye biraz WD-40 püskürtmek ve yaklaşık birkaç saniye beklemektir. Daha sonra aracınızın yüzeyini temizlemek için bir parça bez kullanabilirsiniz ancak temizleme yaparken mikrofiber bir bez kullanmanızı öneririz. Bu işlemi istediğiniz sonucu elde edene kadar tekrarlayabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Sirke birebir ve dakikalar boyunca göze temas etmediği takdirde zarar vermez ve çizik giderici özelliği vardır. Özellikle de sirke detoksu uygulanan ciltlerde gözle görülür bir şekilde çizikler zamanla azalır.
Araçta bulunan kılcal çizikleri ve renk farklılıklarını ortadan kaldıran pasta cila işlemi, hem makine hem de el ile yapılabilir Etkili bir sonuç alabilmek için aracın her bölgesine ayrı ayrı özen göstermek gerekir.
Seramik kaplama çizik oluşuma karşı koruma sağlar ancak çizikleri kapatmaz. Çizikleri yok etmek için seramik uygulaması öncesinde Netfer çizik giderici pastaları kullanılmalıdır. Seramik uygulaması arabanın yüzeyini çiziklere sebep olan dış etkenlere karşı koruma altına almak için yapılır.
Önce bölgeyi nemli bir bezle temizleyin. Ardından, dairesel bir hareketle çiziğin üzerine az miktarda diş macunu sürün. Maddenin çiziği doldurmasına izin verin ve ardından tamamen kurumasını bekleyin. Alanın geri kalanına uyması için kuruduktan sonra diş macununu zımparalayabilirsiniz.
Temiz, yumuşak bir beze az miktarda pirinç parlatıcı koyun. Alternatif olarak, diş macunu veya sirke kullanabilirsiniz. Ürünü çiziklere ve tüm kenarlara sürtün. Küçük, dairesel hareketler kullanmak en iyisidir.
Granit mermer lekesini çıkarmak için bir çay bardağı sirke içerisine birkaç damla limon suyu damlatınız. Sonrasında ise mümkünse bir mikrofiber bez ile yüzeyi temizleyiniz. Lekenin çıkması halinde direkt olarak temiz bir su ile bölgeyi durulayın. Ardından da kurulama işlemi yapınız.
Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin. Limonun kendi kokusu ile mutfağınız ferah kokarken; beyaz sirkenin temizleyici özelliği ile tezgahlar artık daha temiz olabilir. Bu yöntemi granit mermerler için de kullanabilirsiniz.
Çatlak derin değilse (çiziğin bir tık üstü), mermer yapıştırıcısı veya epoksi tek başına rahatlıkla kullanılabilir. Derin bir çatlak varsa ve içinin doldurulması gerekiyorsa, derz akemi tek başına kullanılabildiği gibi, alçı karışımı (mermer tozu en idealidir) ile birlikte de kullanılabilir.
Granit yüzeylerde çizik giderme ve cilalama uygulamasında ilk aşama olan çiziklerin giderilmesi işleminde, yüzey üzerindeki hasar durumuna bağlı olarak kuru ped ile zımparalama işlemi yapılır. Hafif çizik var ise; 200 numaralı grid ped kullanılır. Eğer tam pürüzsüzlük sağlanmaz ise; 100 numarali grid ped kullanılır.
Özellikle de fayans aralarında oluşan siyah leke ve sararmalar, diş macunu ile giderilebilir. Kullanılmış, eski bir diş macununu, temizlemek istediğiniz derzlere sıkın ve 15 dakika kadar zeminde kalmasını sağlayın. 15 dakika sonra eski bir diş fırçası ile bu boşlukları fırçalayın.
Granit kaya taşı malzemesinin yapıldığı zeminlerin üzerine düşen her kir ve tozu temizleyebilirsiniz. Temizleme için ılık su ve hafif deterjan karışımı elde edilir. Kalıntılar ve lekeler bir sünger yardımıyla bu deterjan içerikli su yardımıyla temizlenir.
Evet . Seramik üzerindeki çizikleri giderir.Bölünmüş ürün alıp deneyebilirsiniz...
Mobilyalar ve günlük aktiviteler nedeniyle fayanslar zarar görebilir, çizilebilir.
Fayanslar nasıl parlatılır? Sirke en kirli fayans yüzeylerini bile temizleyecek güçtedir. Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın.
Kağıt havlu üzerine veya yumuşak, temiz bir bez üzerine bir miktar WD-40 püskürtün. Bu bezi kullanarak sıyrık izlerinin bulunduğu döşeme alanlarını ovalayın. Ovalama sırasında çok sert davranmayın, işlemi küçük, hafif dairesel hareketlerle gerçekleştirin. Şimdi alanı temiz nemli bir bezle silin ve kurumaya bırakın.
Çizik Giderme ( Polisaj) işlemi aracın boyasının sahip olduğu mat , örümcek ağı , çizikler , kılcal çizikler , hareler, hologramlar gibi boyanın görüntüsünü olumsuz etkileyen faktörlerden arındırılması işlemidir.
Güçlü su ve yağ iticiliği sayesinde aracınızın uzun süre temiz kalmasını sağlar. Boya ve vernik üzerinde oluşacak kılcal çizikleri engeller.
Pasta cila uygulaması, araçların dış yüzeyinde oluşmuş iz ve leke gibi durumları kapatmak için yapılan işlemlerden biridir. Pasta cila işlemi, tek başına uygulandığı zaman çizikleri kapatmaz.
Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir. Aracınızda oluşan çiziğin derinliği hafif ve düzeydeyse doğrudan pasta cila ile çiziği ortadan kaldırabilirsiniz. Eğer orta derece veya ağır bir çizik söz konusu ise öncelikli olarak zımpara ile çizik yüzeyinin zımparalanması gerekir.
CNN TÜRK muhabiri Kaan Temeltaş ve kameraman Sercan Sever, oto servis müdürü Mustafa Şimşek'ten öğrendi. Oto servis müdürü Mustafa Şimşek, "Bu kalemler kesinlikle işe yaramıyor. Bizi izleyen tüm vatandaşlarımıza internet üzerinden satılan bu ve benzeri ürünleri almamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri