Tamamen titanyum gövdeli bir küre olarak inşa edilen Alvin özel bir ana gemiyle taşınırken, Titan daha küçük bir gemi olan Polar Prince ile dalgalı denizlerde çekildi. Uzmanlara göre, bu çekme yöntemi ise Titan'ın derin denizin muazzam basıncı altında patlamadan önce hasar görmesine neden oldu.
Kuzey Atlantik'te kaybolan Titan denizaltısındaki beş kişinin tamamının hayatını kaybettiği açıklandı. ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, Titan'dakilerin denizaltıdaki basınç kaybından kaynaklanan patlama sonucu hayatını kaybettiklerini duyurdu.
Titanic'in batığı 4 bin metre derinlikte bulunuyor. 1912'de batan geminin enkazı 1985'te keşfedilmişti. Titan'ın ani bir basınç sorunuyla, su altında “içe doğru patladığı” ifade ediliyor. 4 bin metre derine dalarken özel yapılan bu dalış denizaltıları da büyük bir basınç ile karşı karşıya kalıyor.
Atlas Okyanusu'nun 3.800 metre derinliğindeki 111 yıllık Titanik enkazını görebilmek adına ani bir patlama sonucu 5 kişiye mezar olan Titan bugün hala tüm dünyanın gündeminde...
18 Haziran 2023 tarihinde, OceanGate tarafından işletilen bir denizaltı olan Titan, Kanada'ya ait Newfoundland topraklarından yaklaşık 400 deniz mili (≌ 740 kilometre) açıklarında Kuzey Atlantik Okyanusu'ndaki uluslararası sularda kayboldu.
İlgili 37 soru bulundu
Titan'da yaşam olup olmadığı sorusu; halen bilimsel değerlendirme ve araştırma konusu olarak ucu açık bir sorudur. Titan, Dünya'dan çok daha soğuktur ve yüzeyi sıvı sudan yoksundur, bu da bazı bilim insanlarının Titan`da yaşamı olası görmemesine neden olan etkenlerdendir.
Titanik gemisinin enkazına seferi sırasında patlayan ve 5 kişinin ölümüne sebep olan Titan denizaltısının enkazının geri kalanı Atlantik Okyanusu'ndan çıkarıldı.
ABD Sahil Güvenlik Teşkilatı, Titan denizaltısının enkazında insanlara ait olduğu düşünülen kalıntılar bulunduğunu açıkladı. Sahil Güvenlik yetkilileri, enkazda denizaltının iniş takımının ve kuyruk kısmının da bulunduğunu söyledi.
ABD'li yetkililer, Titanik enkazına 488 metre mesafede Titan'ı bulduklarını ve içindeki beş kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Suleman ve babası Shahzada Dawood'un yanı sıra denizaltı aracındaki üç kişi daha yaşamını yitirdi: Titan'ın sahibi OceanGate'in 61 yaşındaki CEO'su Stockton Rush, 58 yaşındaki İngiliz işadamı Hamish Harding ve 77 yaşındaki eski Fransız donanması dalgıcı ve ünlü kaşif Paul-Henry Nargeolet.
OceanGate CEO'su Stockton Rush tarafından tasarlanan Titan denizaltısı, beş kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trajik bir kazanın ardından tüm dünyanın gündemine oturdu.
Titan Dünya'nın yarısından daha küçüktür (3.963 mil) ancak Dünya'nın Ayı'ndan (1.079.6 mil) daha büyüktür. Satürn'ün uydusu Titan, dünyadan yaklaşık bir milyar mil (yaklaşık 1.6 milyar km) uzaktadır.
Bu 12 Tanrı Yunan mitolojisinde Titanlar olarak geçer. Genellikle baz alınan Hesiod'un theogonisine göre en başta on iki Titan vardı. Bu Titanlar değişik kavramlarla özdeşleştirilmiştir. Örnek olarak, okyanus, hafıza ve görüntü verilebilir.
Titan'da, uluslararası bilimsel keşifler düzenleyen Explorers Club üyesi Paul-Henry Nargeolet ve Hamish Harding de bulunuyor. Denizaltıda ayrıca iş insanı Şehzade Davud ve oğlu Süleyman da vardı. Denizaltıyı işleten OceanGate şirketinin sahibi ve CEO'su Stockton Rush da araçtaydı.
ABD Sahil Komutanlığı'ndan Tuğgeneral John Mauger arama-kurtarma ekiplerinin görüntülediği enkazın Titan'a ait olduğunu, aracın bir patlamayla parçalandığı ve içindeki beş kişinin de öldüğünü duyurdu. Titan'ı işleten şirket açıklamayı doğruladı.
33 KEZ TİTANİK'E DALIŞ YAPTI
Titanik enkazına 33 kez dalış yapan yönetmen, iletişimin kopması ve denizaltının nerede olduğunun tespit edilememesinin ardından "katastrofik" bir hadisenin yaşandığını anladığını söyledi. Cameron "İlk aklıma gelen patlamaydı" dedi.
Aracın bulunması için başlatılan geniş çaplı aramaların neticesinde 22 Haziran 2023 tarihinde enkazının bazı kalıntılarına ulaşıldı. ABD Sahil Güvenlik tarafından yapılan açıklamaya göre, Titan'a ait beş 'büyük parça' bulunduğu ifade ediliyor.
Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş adamı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi olan OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO'su Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu biliniyordu.
Şurada Paylaş! TİTAN DENİZALTI BULUNDU! 1514 kişinin hayatını kaybettiği Titanik gemisine turistik amaçlı düzenlenen seferde kaybolan Titan denizaltının enkazına ulaşıldı. Ciddi bir patlama yaşandığı düşünülen denizaltıdaki 5 kişinin ise yaşamını yitirdiğinin tahmin edildiği açıklandı!
TİTAN DENİZALTISI OKYANUSTA KAYBOLMUŞTU
Buz dağına çarparak batan ve 1514 kişinin ölümüne neden olan Titanic'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan OceanGate firmasına ait denizaltı araçlarından biri 18 Haziran'da Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu.
İngiliz basını, denizaltında kaybolan isimleri açıkladı. Kaybolan isimler mürettebattan bir kişi ve 4 yolcudan oluşuyor: İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, Fransız denizaltı pilotu Paul-Henry Nargeolet ve Pakistan'ın en zengin insanı Shahzada Dawood ve oğlu.
Video internettte de 3 Temmuz tarihinden itibaren viral olmuş. Söz konusu video 13 milyondan fazla görüntülenme almış. OceanGate Titan sualtı aracının patlama anının canlandırıldığı pek çok farklı animasyonlarda bulunuyor. Ancak hiçbiri gerçek görüntüleri yansıtmıyor.
Titanik gemisinin enkazını görüntülemek için keşif yolculuğuna çıktıktan sonra Atlas Okyanusu'nun derinliklerinde kaybolan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği “Titan” denizaltı aracının enkazından parçalar ile insan kalıntıları karaya çıkartıldı.
Kendisinden önce 1610'da Galileo Galilei, Galilei uyduları olarak bilinen Jüpiter'in en büyük dört uydusunu keşfetmiş ve teleskoplar için geliştirmeler yapmıştı. Huygens, Galileo'den esinlenerek kardeşi Constantijn Huygens Jr. ile beraber kendi teleskoplarını geliştirdi ve bu teleskoplardan biriyle Titan'ı keşfettiler.
Satürn'ün uydusu Titan, Güneş Sistemi'ndeki en büyük ikinci uydudur. Titan'ın yüzeyinde sıvı haldeki metan ve etandan oluşan büyük sıvı kütleleri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri