Toz lavabo açıcıyı kullanmadan önce suyu iyice kaynatın. Nalburdan veya marketten aldığınız lavabo açıcının paketini makas yardımıyla kesin, ardından gider borusuna tozu dökün. Kaynattığınız suyu dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökün bol su göndererek pompayla takviye edin ve tıkanıklığınız açılmış olacaktır.
Sirke, karbonat, kabartma tozu ve tuz gibi her evde bulunan malzemeler ile kırmadan tıkalı boru açma işlemi uygulanabilir.
1 su bardağı sirke ve 1 su bardağı karbonat tıkalı lavabo giderine dökülür. 1 litre kaynar su 5 dakika sonra tıkanmış lavabo giderini açma amaçlı gidere dökülür. 15-20 dakika sonra musluktan soğuk su açılır ve boruların açılıp açılmadığı kontrol edilir.
Sirke Ve Karbonat İle Tıkalı Mutfak Gideri Açma
Önce yarın su bardağı karbonat tıkalı mutfak lavabo gideri içine dökülür. Sonra 1 su bardağı sirke dökülür. Birkaç dakika sonra 1 litre kadar kaynar su dökülür ve beklenir. En sonda soğuk su açılır ve gider borularının durulanması sağlanır.
İlgili 23 soru bulundu
Bir bardak daha kabartma tozu ekleyin ve hemen ardından 1 bardak sirke eklemelisiniz. Kabartma tozu ve sirkenin 5 dakika reaksiyona girmesine izin verdikten sonra gidere 2 bardak sıcak su dökmelisiniz. Tıkanıklığı manuel olarak da temizleyebilirsiniz.
Toz lavabo açıcıyı kullanmadan önce suyu iyice kaynatın. Nalburdan veya marketten aldığınız lavabo açıcının paketini makas yardımıyla kesin, ardından gider borusuna tozu dökün. Kaynattığınız suyu dikkatli ve yavaş bir şekilde gidere dökün bol su göndererek pompayla takviye edin ve tıkanıklığınız açılmış olacaktır.
Su tesisatı temizliği hizmeti su deposundan hidrofor vasıtasıyla uygulanmaktadır. Su deposu temizliği sonrası depoya Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan ürünler ilave edilir. Dezenfektan haline getirilen su, hidroforlar vasıtasıyla tüm su tesisatına basılır ve çeşmelerden tahliye edilir.
Gider açıcı asit uygulaması ile tıkanıklık sorunu kısa sürede ortadan kalkar. Fakat söz konusu uygulama, küçük tıkanıklık sorunlarında etkilidir. Küçük tıkanıklık sorunlarının giderilmesinde de gider hattındaki borulara zarar verdiği için tercih edilen bir uygulama değildir.
Atık su borusu temizliği su jeti kullanılarak yapılmaktadır. Yapının hiçbir bölgesine dokunulmadan ve kırma işlemi gerçekleştirilmeden yapılan bu temizlik işleminde pis su gideri borularının içlerinde daralma varsa da çözüm bu şekilde bulunmuş olur.
Soda ve Sirke Karışımı: Yarım su bardağı soda ile yarım su bardağı sirkeyi bir araya getirin ve lavabo giderine dökün. Kimyasal bir reaksiyon oluşacak ve bu reaksiyon tıkanıklığı çözebilir. Ardından bol miktarda sıcak su ile durulayın.
Gider Borusu Neden Tıkanır ? Gider boruları tıkanmalarına sebep, özellikle tıkanan boru mutfak gideri ise, atılan yemek kalıntıları ve yağ atıkları, tesisatın kurulumu sırasında usta hatasından kaynaklanan yanlış eğim gibi bazı hataları sıralayabiliriz.
Bir fincan kabartma tozunu lavaboya dökün, ardından yavaşça bir fincan sirke ekleyin.Mutfak Lavabo Tıkandı Su Gitmiyor Karışım köpürmeye başlayacak ve tıkanıklığı çözecektir. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra bol miktarda sıcak suyla durulayın.
Lavabo aç kimyasallar reaksiyona girdiği zaman ısınır ve borulara zarar verir, daha sonrasında boruları deler. Lavabo tıkanıklığı açma için önermiyoruz. 3. Sürekli kullanılan lavabo tıkanıklığı açıcı ürünler boruları delince kötü kokular gelir.
Lavabo açma telini gerdirerek uzattıktan sonra bir kişi lastik eldiven takarak telin ucunu lavabo, tuvalet veya banyo deliğine tutturur. Diğer ikinci kişi ise kontrollü bir şekilde telin başındaki sapı döndürmeye başlayacak. Sap döndürdükçe açma teli de tıkalı borunun içine girecek.
Tıkanan balkon gideri pompa kullanılarak açılmaktadır. Bu işleme başlamadan önce ise ilk olarak balkon giderinin kapağını açmanız gerekmektedir. Balkon gideri kapağını çıkarmanızın ardından pompayı giderin tamamını kapatarak yerleştirmeniz gerekir. Sonrasında da pompalama işlemine başlayabilirsiniz.
Tuz ruhu, lavabo açma yöntemi olarak bilinir. Ancak tuz ruhunun içindeki ağır kimyasallar, boruların doğrudan delinmesine yol açar. Ayrıca tuz ruhunun solunması, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Söz konusu maddenin temas ettiği yüzeyi parçama ve eritme özelliği, pimaş ve diğer borulara zarar verir.
Normal lavabo açıcılardan farklı olarak, tuz ruhu pimaş borularının doğrudan delinmesine sebep olur. Lavabo açıcı kullanıldığında, plastik olan pimaş boruları ısınarak önce büzüşürdü. Sık kullanım sonucu büzüşen borular erimeye başlardı. Tuz ruhu kullanımında ise pimaş boruları büzüşmeden delinir.
En pratik yöntemlerden birisi olan yarım fincan karbonat, bir fiske kaya tuzu karışımı lavabo giderine dökünüz. Bunun üzerine 100 derecede ısıttığınız bir bardak sirkeyi üzerine dökerek bir süre bekleyin. Daha sonra kaynar su dökerek işlemi tamamlayın.
Kimyasal Kullanarak Tıkanıklık Açma
Su borularında kireç birikmesi gibi nedenlerle meydana gelen tıkanıklıkları kimyasal madde kullanarak açmak mümkündür. Yalnız bunun için kullanılan kimyasal madde kesinlikle lavabo açıcı gibi asidik bir madde değildir.
Karbonat ve sirke karışımı ciddi anlamda etkilidir. Bir gün kadar bekletildikten sonra karışım lavaboya dökülebilir. Sonrasında ise üstüne kaynar su döküldüğü takdirde lavabo tıkanıklığı hızlı bir şekilde giderilecektir.
Plastik Borudaki Kireç Temizliğinde Kireç Sökücü Kullanımı
Borulardaki kirecin çözülmesini sağlar. Boruda birkaç saat boyunca bırakılır. Sonra su ile durulanarak kirecin tamamen sökülmesi sağlanır. Borulardaki kireç tabakasını temizleyerek borulardaki su akışının hızlandırılmasına yardımcı olur.
İlaçlı ve basınçlı pompa yöntemiyle tıkalı olan temiz su borularını açıyoruz. Demir tesisatlar plastik tesisatlara göre daha çok çabuk tıkanabilir çünkü tesisat içerisinde zamanla paslanma meydana gelerek borunun tıkanmasına sebep olur.
Lavabo açıcı ürünlerin son derece tehlikeli ve zararlı olduğunu bilmeniz gerekir. Cildinize, gözünüze ve solum yolunda tahribata sebep olacağı gibi atık su borularını da büzüştürerek tesisat sorunları meydana getirmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen kullanmak isterseniz, lavabo açıcıyı banyo giderinden içeri dökünüz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri