Araç gücünü lityum iyon pillerden almaktadır. Tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulacaktır. Aracın bataryalarının 30 dakikadan kısa sürede %80 şarj edilebilmesi planlanmaktadır.
Yerli ve Milli gururumuz Togg T10X akıllı cihazı düz bir yolda 100 kilometrede ortalama 16,7 kWh, uzun menzilli batarya ise 16,9 kWh değerinde elektrik tüketir, muadil bir SUV ise 100 kilometrede ortalama 7 litre dizel yakıt tüketir.
Togg, "doğuştan elektrikli", "doğuştan sürdürülebilir", "doğuştan dijital" ve "doğuştan yeşil" kavramlarının altını çizdiği ilk akıllı cihazı C-SUV'u, 'T10X' adıyla kullanıcılarla buluşturacak.
Türkiye'de üretilecek. Bizim Gemlik'teki tesisin içinde olacak. Bataryayı, batarya peketini, batarya kontrol ünitesini, hepsini kendimiz üreteceğiz. Bu kadarını söyleyeyim.
Tamamen elektrikli yerli otomobil geniş iç hacmi, holografik asistan, 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonları ile geleceğe göz kırpıyor.
İlgili 22 soru bulundu
Batarya kapasitesi 52,4 kWh olan 314 kilometre kısa menzilli Togg'un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.
TOGG OTOMATİK VİTES Mİ MANUEL VİTES Mİ? TOGG prototipi otomatik olarak üretilmiştir. Bu araçların otomatik üretileceği öngörülüyor. Ama ilerleyen zamanda seri üretim ve diğer aşamalar tamamlandıktan sonra ekonomik araç için üretilebilir.
Tasarımı İtalyan, bataryası Çin, motoru Alman olan #TOGG yerli ve mill... TikTok.
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca Togg, Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirkettir.
TOGG'un ortakları ise; Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell (%19), Zorlu Holding (%19) ve TOBB (%5) olarak açıklandı. Şirket 25 Haziran 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak kuruldu.
Bahsi geçen listede Togg Suv modelinin 310 kilometre benzinli versiyonunun fiyatı 1 milyon 90 bin TL, en uzun menzilli modelinde ise fiyat 1 milyon 290 bin TL olarak gösteriliyor.
100 kilometre 133 TL ila 135 TL arası
Yani 100 kilometrede ortalama 133 TL ila 135 TL arasında bir maliyeti olacak. Ortalama 45 litre yakıt alabilen bir bineğin deposu 959 TL'ye tamamen doluyor. Yakıt deposu 65 litreyi bulan bir aracın deposunun tamamen doldurmanın maliyeti ise 1.400 TL'yi buluyor.
Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek." Buna göre TOGG'un evde şarj edilebilir olduğu, TOGG ile evlerdeki elektriğin dönüşümlü olarak uyumlu olabileceği düşünülmektedir.
Bu açıklama TOGG ne kadar yakıyor sorunun cevabı da ortaya çıkmış oluyor. Yerli otomobil kilometrede 72 kuruş yakıyor. Ayrıca şehir içi kullanımlarda hızlı şarj istasyonları yerine evlerdeki AC şarj istasyonunu veya standart prizleri kullanılırsa bu fiyat kilometrede 35-50 kuruş civarı olması mümkün.
Batarya kapasitesi 52,4 kWh olan kısa menzilli 314 kilometre menzile sahip Togg'un Şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.
Kullanım şartlarına bağlı değişmekle birlikte Togg 1 full depo ile 500 km yol gidebiliyor. Batarya kapasitesi 52,4 kWh olan 314 kilometre kısa menzilli Togg'un şarj maliyeti Trugo istasyonlarında 418.6 lira olurken kilometre başına harcadığı enerji de 1,33 lira olacak.
İlk yerli otomobilimiz TOGG'un motoru Almanya'dan, Bataryası Çin'den, şasi sistemleri İngiltere'den alınacak. Aracın tasarımını ise İtalyan mühendisler yapacak.
Başka bir yere yatırsaydım daha büyük fayda elde eder miydim? diye bakmak lazım. TOGG'un motoru Bosch Alman, bataryası Çinli Siro oradan gelecek.
Togg'un CEO'SU Mehmet Gürcan Karakaş, geçtiğimiz dönemlerde yaptığı açıklamalarda, Togg'un motorunun Almanya'dan getirtileceğini bildirmişti. TOGG YERLİLİK ORANI KAÇ? TOGG minimum yüzde 51 yerlilik oranıyla piyasaya çıkacak. 2025'te de minimum yüzde 65 yerliliğin yakalanması hedefleniyor.
Araç, İtalyan tasarım bürosu Pininfarina tarafından tasarlanan konseptte özgün değişiklikler yapıldı. Prototip araçlar İtalya'da üretilmiştir.
Motoru Alman Bosch firmasından tedarik ediliyor. Elektrikli araçlar için motor kadar önemli olan bir diğer parça olan batarya ise yine yabancı bir firma olan Çinli Farasis ile üretiliyor. Sanayi Bakanı Mustafa Varank'ın TOGG'un yerlilik oranının yüzde 51 olduğunu açık açık söylemişti.
Aracın elektrik motoru da dünyadaki tüm elektrikli otomobil üreticilerinde olduğu gibi Bosch'dan temin ediliyor. Togg CEO'su Karakaş bu haliyle aracın yüzde 51'inin yerli olduğunu söylüyor.
Peki Togg ne kadar yakıyor? Togg kontrol panelinde paylaşılan verilere göre şehir içi kullanımda otomobil ortalama 16.9 kWh/100 km yakıt tüketimine sahip. Sakin kullanımda ise bu değeri 11.3 kWh/100 km seviyesine kadar indirmek mümkün.
Yerli otomobil TOGG, evde şarj edilebilecek.
Togg, tek şarjda kaç kilometre yapıyor? Bakan Varank'tan cevabı merakla beklenen soruya yanıt: Bizim kullandığımız 530 km gidiyor - Son Dakika.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri