Yerli otomobil girişimi Togg'dan yeni bir teknoloji hamlesi geldi. Şirket yeni yazılım Trumore'u tanıttı. Uygulamada bir aracın ihtiyaç duyabileceği tüm bilgiler yer alıyor. Kullanıcılar uygulamayı cep telefonlarına indirerek araçlarını yaşam alanına dönüştürebiliyor.
TOGG, İtalyan tasarım bürosu Pininfarina tarafından tasarlanan konseptte özgün değişiklikler yapıldı. Prototip araçlar İtalya'da üretilmiştir. Aracın tasarımında 121 mühendis yer almıştır Aracın bataryası platforma entegredir.
Togg'da kullanılan işlemci Qualcomm'un Snapdragon 8155P işlemcisi, 8 çekirdekli yapıda. Qualcomm'un otomobiller için geliştirdiği platform, 3 tane 4K 60 Hz ekranı destekleyebilecek güce sahip.
DEV EKRANLAR STANDART
Togg'un multimedya sistemlerinin ekranı Vestel tarafından üretiliyor.
İlgili 45 soru bulundu
Sonuç olarak, TOGG'un yerli bir otomobil olduğu açıktır. Yerli otomobil tanımına uygun olarak, otomobilin tasarımı ve mühendislik çalışmaları Türkiye'deki ekipler tarafından gerçekleştirilmiştir. Yurt dışından bazı parçaların tedarik edilmesi ise, yerli otomobil tanımında bir sorun oluşturmamaktadır.
Bu kapsamda TOGG, Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRKPATENT) kendi üretimlerinin patent, tasarım ve marka başvurularını tescilletmek için başvurular yapıyor. Patent alanında TOGG'un TÜRKPATENT'e yapmış olduğu 30'u 2023 yılına ait olmak üzere toplam 72 adet patent başvurusu bulunmaktadır.
TOGG'un motoru Bosch Alman, bataryası Çinli Siro oradan gelecek. Araç entegrasyonunu Alman Edag tarafından yapılacak. Şasi sistemini İngiliz Mira'dan alıyor, tasarımını da İtalyan Prinfarina yaptı."
Togg'ın açılımı Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu şeklinde... Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirketi olan Togg, fikrî mülkiyet haklarına sahip olduğu ilk otomobilini 29 Ekim 2022 seri üretime hazır hâle geldi.
Türkiye'nin yerli otomobili TOGG daha iç piyasaya sürülmeden Çinli bir firma HONGQI HS5 ismiyle birebir kopyasını üreterek satışa başladı. LDP eski Genel Başkanı Cem Toker'in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "TOGG'u daha iç piyasaya sürmeden, Çin'e HONGQI HS5 markası altında ihraç etmeye başlamışız bile...
TÜRKİYE'nin yerli otomobili Togg, Elazığ'daki ilk sahibi öğretmen Turgay Akgün'e teslim edildi. Togg'un, Elazığ'daki ilk sahibi matematik öğretmeni Turgay Akgün oldu. Kula rengi Togg'unu, eşi Ayça Akgün ve diğer aile üyeleri ile teslim alan Turgay Akgün, daha sonra şehir turu attı.
Ortaklıktan çekilmesinin sebebinin sağlık sorunları olduğunu ifade eden Kıraç, projeye Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile girdiklerini vurgulamış.
Üretim. Araç, 2020'de Gemlik, Bursa'da bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir arazide inşasına başlanması ve 2021'de tamamlanması planlanan bir fabrikada üretilecektir. İlk aracın 2022'de banttan çıkması ve satışa başlanması planlanmaktadır.
Gemlik'teki Togg fabrikasında 14 bin 500 ton çelik montajı yapılan boya tesisinde, 33 bin metrekare çatı panel montajı ve 16 bin 734 metrekare abs kör kalıp montajı yapıldı. Tesisteki üretim hattı boya tanklarının yerleştirilmesi tamamlandı.
YERLİLİK ORANLARI
Hyundai'nin yerlilik oranı yüzde 66, Fiat yüzde 58'e ulaşmış. Toyota'nın yerlilik oranı yüzde 55, TOGG ise yerlilikte yüzde 45-50 civarında. 1977'den beri ülkemizde üretim yapan Honda geçtiğimiz yıl ayrıldı. Volkswagen yatırım yapmaktan vazgeçti, sahip çıkmadınız” dedi.
Elektrikli yerli otomobil Togg'un yurtdışında üretildikten sonra Türkiye'ye yabancı plakalı tırlarla getirildiği iddiası gerçeği yansıtmıyor.
YAPILAN BİR DEZENFORMASYON. TOGG'un bir yerli otomobil projesi olmadığını, Bursa'daki fabrikanın kurulmasıyla ilgili 1945 sayılı Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nde “yerli” ya da “milli” kelimelerinin geçmediğine dikkat çeken CHP'li Beko, "Esasında bu proje 'elektrikli araba üretim tesisi' olarak geçiyordu.
Projenin hemen başında iki ayrı özgün patenti kayda geçirerek iddiasının altını çizen TOGG, Üretime başlayacağı 2022 itibarıyla da “Avrupa'nın klasik olmayan doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi” olarak endüstride yerini alacak. Türkiye'nin Otomobili'nin fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait.
Muhittin Şahin tarafından kurulan TOGG markası, Fransa'da 3, 18 ve 25 numaralı ticari marka sınıfları üzerinden 2019 yılında tescillendi. Bu tescil 3. madde tekstil ürünleri, 18. madde deri ürünleri ve 25. madde de çanta ve aksesuar üretimini kapsıyor.
Volkswagen Golf, Passat ve Tiguan, Ford Focus, BMW 3 Serisi ve Mercedes C Serisi Almanya'da üretilirken Volkswagen Polo, T-Roc, Skoda Octavia ve Opel Corsa, diğer Avrupa ülkelerinden ithal ediliyor. Bu kadar yerli üretime rağmen 6 ayda Alman pazarında satılan araçların %37'si bu ülkede üretilmiş.
Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve eşi Esra Varank'ın yanı sıra Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Togg ortakları Tuncay Özilhan, Bülent Aksu, Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu ile Togg ve Siro çalışanları katıldı.
Togg'un Türkiye'nin otomobili olması nedeniyle, aracın üretimi Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Şirket, bu hamlesiyle hem Türkiye'nin otomobil üretim kapasitesini artırmayı hem de otomotiv sektöründe yerli bir markanın varlığını sürdürmeyi hedefliyor.
Yerli otomobil Togg'da teslimat tarihi bu sefer de ay sonuna ertelendi. Senelik üretim planları uzun süredir hazır olan Togg projesinde erteleme nedeninin 'talep fazlalığı' olduğu bildirildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri