Yapılan araştırmalara göre batarya ömürleri yaklaşık 160.000 kilometreye kadar uzayabiliyor.
Eğer Togg sahibi iseniz, aracın pil ömrü 8 yıl kullanım sunacak. Daha sonra ise tıpkı diğer pil teknolojilerinde olduğu gibi yüzde 80'in altına düştüğünde değişim yapmak gerekecek.
Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı cihazlarında kapasiteler menzile oranla değişiklik gösteriyor. Kısa menzilli Togg 52,4 kWh bataryasıyla 314 kilometre yol alabilirken uzun menzilli Togg 88,5 kWh bataryasıyla 523 kilometre yol gidebiliyor.
Aracın iş yerinden şarj edilmesi halinde ticarethane kademesindeki kilovat birim değeri 4,45 liraya çıkacak. Batarya 426 TL'ye dolacak.
Her bataryanın bir kullanım ömrü yani aslında performansını koruduğu bir zaman aralığı vardır. Bu süre ortalama olarak genelde 2 yıl belirlenmiştir. Toplamda ise 5 yıl boyunca ortalama üstü bir verim sunabileceğini söyleyebiliriz.
İlgili 17 soru bulundu
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Android'de pil sağlığı nasıl kontrol edilir? Ne yazık ki, Android'de pilinizin ne kadar tükendiğini gösteren belirli bir pil sağlığı menüsü yok. Her şeyin normal olduğundan emin olmak ve pil/telefon sıcaklığını kontrol etmek için Ayarlar > Pil > Pil bölümüne gidebilirsiniz.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 1 Nisan 2023 itibarıyla belirlediği yeni fiyatlara göre, 240 kWh'ın üzerinde enerji tüketen konutlar için vergiler dahil kWh başına 2.21 TL ücretlendirme uygulanıyor. İşyerleri için ise tarife 1 kWh/3.78 TL olarak belirlenmiş durumda.
Mevcut tahmin, ortalama bir elektrikli araba bataryasının değişim gerekmeksizin 10 ila 20 yıl dayanacağı yönündedir. Kia, elektrikli araç portföyü için 5 yıl veya 150.000 km (hangisi önce dolarsa) batarya kapasitesi garantisi sunar. Tam rakamlar yaşadığınız ülkeye göre değişim gösterebilir.
Togg T10X Türkiye'nin ilk tamamen elektrikli yerli otomobili olarak Mart 2023'te satışa sunuldu. Tek ve çift motorlu versiyonları olan T10X'in aynı zamanda 52,4 kWh ve 88,5 kWh olmak üzere iki batarya seçeneği bulunuyor.
Genel garanti süresi: 3 yıl ya da 100 bin kilometre. Boya garantisi: 3 yıl. Batarya garantisi: 8 yıl.
En baz paket 953 bin TL başlayan fiyat ile satışa sunulurken, aynı menzil değerine sahip, yani 314 kilometre menzil değeri sunan versiyonun dolu paketi 1 milyon 55 bin TL fiyat etiketine sahip.
314 km menzil olan ve 52,4 KWH bataryası bulunan Togg evden doldurulursa 115,8 TL'ye doluyor. Togg Trugo şarj istasyonundan hızlı şarj olarak dolma maliyeti ise 418,6 TL'ye doldurulabiliyor.
Togg akıllı cihazları için Farasis Energy'nin en son teknolojisine dayalı yüksek nikel içerikli Li-Ion NMC batarya modül ve paketleri üreten Siro, 2023 yılında Togg'un üreteceği 28 bin akıllı cihazın batarya paketlerinin teslimatlarını Togg üretim planları doğrultusunda yapacak.
Straubel'e göre söz konusu bataryaların ömrü normal kullanımda yaklaşık 15 yıl.
Yerli otomobil TOGG, evde şarj edilebilecek.
Otomobil Haberleri. Türkiye'de elektrikli otomobillerin batarya değişim ücretleri 150 bin TL ile 300 bin TL arasında değişiyor. Uzun menzilli modellerde bu ücret 10 bin TL'yi aşabiliyor.
Togg akıllı cihazlarının bataryalarını üretmek üzere kurulan SIRO hücre teknolojisinin ülkemizde geliştirilmesini ve üretimini gerçekleştirecektir.
Comments191. Biz TOGG'u evden şarj ediyoruz. Full şarj 160-170 TL'ye geliyor ve yaklaşık 420 km gidebiliyoruz.
İlk şarj yöntemi olan evde şarj ile model, 24 saat şarj ile 300 km menzile ulaşacak. Fakat bu süre size uzun geliyorsa ve istasyona da gitmek istemiyorsanız evinize bir AC tipi duvar şarj istasyonu kurdurmanız gerekecek. Bu sayede ise 3 ila 6 saat arasında aracınızın şarj dolumunu yapabilirsiniz.
Togg kaç lira? Togg fiyatı ne kadar? diye merak eden yurttaşlar için 310 kilometre menzil ve 160 kilowatt motor gücüne sahip olan başlangıç paketinin fiyatı 953.000 lira olarak ilan edildi. Aynı modelin uzun menzil imkanı sunan en pahalı opsiyonu ise 1.215.000 lira olarak alıcılarının beğenisine sunuldu.
Aslında bataryaların kullanım ömründen kasıt, performanslarını koruyabildikleri dönemdir. Her markanın ürettiği bataryaların kullanım süresi değişebilir. Ancak genel olarak bu sürenin yaklaşık 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bataryanın ne zaman değiştirilmesi gerektiği sorusunun yanıtı performansını kaybettiği zamandır.
Ancak kullanılmamış pil bir şeye bağlı değilse, tamamen boşalması ve depolamadan sonra yeniden şarj edilmesi durumunda dört yıl iyi durumunu koruyacaktır. Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri