Toksik yük, çevre, yenilen yiyecekler, içilen su, kullanılan kişisel bakım ve ev ürünleri gibi çeşitli kaynaklardan alınan toksinlerin ve kimyasalların vücutta birikmesini ifade eder.
En basit ve en temel yöntem gün içerisinde bolca su tüketmek olarak söylenebilir. Su, ter ve idrar olarak vücutta biriken toksik maddelerin atılmasını kolay hale getirir. Günlük tüketilen suyun içerisine eklenecek limon, nane gibi sebzeler ise suya lezzet verirken toksinlerin atılmasına da katkı sağlar.
Toksinler, kimyasal olarak vücuda zararlı maddeler şeklinde tanımlanabilir. Bedenimizde üretilen, üretilemeyen ve birikerek kümülatif etkiler yaratan farklı toksin grupları bulunur. Toksin: Canlı organizmalar (Bakteri, bitki hayvan..) tarafından üretilen toksik maddeler.
Toksinler genellikle kaslarda birikir. Kaslarda biriken toksinler ağrı ve krampa neden olur. Eğer toksinlerin vücuttan atıldığını anlamak istiyorsanız ağrı ve kramp sıklığını takip edebilirsiniz. Son günlerde hiç ağrı hissetmediyseniz toksinlerden arınmış olduğunuza işarettir.
Toksin, canlı organizmaların metabolik aktivitelerinin sonucunda oluşan ya da dışarıdan vücuda alınan zehirli maddelere denir. Toksinler dışarıdan, solunum yoluyla, fiziksel temasla ya da beslenme yoluyla alınabilir. Çevresel faktörler ve yaşam tarzı dışarıdan alınan toksin oranını oldukça etkiler.
İlgili 43 soru bulundu
Orijinal hali ''toxic'' şeklinde yazılan kelime, dilimize İngilizceden geçmiştir. Sözlük anlamı zehirli ve zararlı olan sözcük, farklı anlamlarda da kullanılmaktadır. Kimyasal atıklar, nükleer oluşumlar ve canlıların DNA'sına zarar veren bakteriler toksik olarak nitelendirilir.
Toksik ilişki, iki kişiden birinin diğerine zarar verecek düzeyde, sağlıklı bir iletişim ve ilişki dinamiği yürütemediği durumda ortaya çıkan ilişki türüdür. Bu ilişki sırasında karşıdaki kişi psikolojik manipülasyona, fiziksel şiddete ya da duygusal istimara uğrayabilir.
Avokado, enginar, kırmızı pancar, karnabahar, sarımsak, soğan, yeşil soğan, kabak, rezene, domates, yeşil biber, kereviz sapı, pırasa, lahana, brüksel lahanası, maydanoz, dereotu, yeşil salata, roka, kuşkonmaz, brokoli, hindiba, yeşil fasulye, siyah turp, kereviz, pazı, kara lahana, pırasa, taze bezelye, kuzu kulağı, ...
Fazla kilolu ve obez olmayan kişilerin bile bağırsaklarında en az 3 kilo kadar toksin bulunduğu söyleniyor. Ancak alternatif tıp uzmanları sağlıklı beslenmenin yanında birazdan vereceğimiz karışımla toksinleri vücuttan 72 saatte atılacağını belirtiyor.
Toksik insanlar, insanların hayatını olumsuz etkileyebilecek kötü davranışlar sergileyen kişilerdir. Örnek vermek gerekirse; toksik insanlar sürekli eleştiriler yapar, suçlar, yalanlar veya kontrol etmeye çalışırlar. Ayrıca, toksik insanlar diğerlerinin duygusal veya fiziksel sağlıklarını tehlikeye atabilirler.
Bir bardak deniz tuzu ve karbonatı su dolu bir leğenin içerisinde iyice eritin. Suyun ayağınızı sokabileceğiniz sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Karbonat ve deniz tuzunu suda erittikten sonra ayaklarınızı bu suyun içerisinde 45 dk bekletin. Her gün bu karışım ile ayak detoksu yapabilirsiniz.
Toksinler karaciğere suda veya yağda çözünür halde gelebilirler. Suda çözünenler kolaylıkla detosifiye edilir ve idrarla atılır. Yağda çözünen toksinler ise yağ hücresinde depolanır ve böylece vūcudun detoksifikasyon sisteminden korunmuş olurlar.
Uykudan uyanır uyanmaz yaşanan halsizlik vücudun gece toksinleri atmadığını gösterir. Gün içerisinde yorgunluğu gidermek için kahve, çay ve çikolata gibi besinlere başvurulur. Ancak bu besinlerin aşırı tüketilmesi toksini artırır. Bu da bağışıklık sisteminde ciddi sorunlarına neden olur.
Kimyasal bir göbek ve önlemeyen kilo artışı, toksinlerin vücudumuzda neden olduğu önemli sorunlardandır.
Rafine yağlar, kızartılmış, işlenmiş, paketlenmiş besinler vücutta toksinlerin birikmesine neden olmaktadır. Bu besinlerin sık tüketimi ile birlikte karaciğer toksinleri uzaklaştıramadan yenilerine maruz kalmaktadır. İşlem görmüş besinlerden uzak durmak gerekmektedir.
Detoks; özel ürünler kullanarak, oruç tutarak, saunaya girerek veya belirli bir diyet izleyerek vücudu toksinlerden arındırmayı veya kilo vermeyi amaçlayan uygulamadır. İnsan vücudu karaciğer, böbrekler ve bağırsaklar ile detoks yapma kabiliyetine sahiptir ve bunu düzenli olarak yapar.
Vücut için zararlı olan bazı maddeler, vücudun doğal çalışma prensibiyle belirli sürelerde atılırlar ancak spor yaparak terlediğinizde toksinler ve üre vücuttan daha hızlı atılır.
Bakteriler, toksin adı verilen zararlı bir madde üretirler. Bu toksin, boğazın ve solunum yolunun üzerinde gri veya beyaz renkte kalın bir tabaka oluşturur. Bu tabaka, boğazı tıkayarak solunum problemlerine neden olabilir.
Terleme, vücudunuz için bir dezenfektan görevi görür. Ter içerisinde yer alan bazı maddeler, vücudunuza tutunmuş olan mikropları ve bakterileri temizler. Böylece vücudunuzun içinde bulunan zararlı maddelerin yanı sıra derinizde yer alan maddeler de terle birlikte vücuttan atılır.
Yoğurt üretilirken mayalanma sonucu ortaya çıkan faydalı bakteriler, bağırsak hareketliliğini artırarak bağırsakların çalışmasını hızlandırır ve kalın bağırsakta oluşan toksik maddeleri emerek dışarı atılmasını sağlar.
Partnerini kısıtlayan davranışlar, manipüle etme, yok sayma, aşağılama, tutarsız davranma, söylemlerinin hep doğru olduğunu düşünme, sevgisini belli etmeme, sürekli suçlama, sizi beğenmeme, her konuda haklı çıkmaya çalışma ve aşırı derece kıskançlık toksik erkeklerin tutumları arasında yer alır.
Toksik ilişki, yaşamımızdaki farklı ilişki boyutlarında karşılaşabileceğimiz sağlıksız bir bağlantı türüdür. Hayatınızdaki bir ilişkinin kendinizi daha iyi hissettirmesi gerekirken mevcut ilişki içinde daha kötü hissediyorsanız bu toksik ilişkinin en temel göstergesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri