Bilgisayarlı Tomografi için uzman doktorlar tarafından hazırlanan rapor 3(üç) iş günü sonrasında sisteme gönderilecektir. Arzu edildiği takdirde hastalarımız e-nabız şifresiyle evdeki bilgisayarlardan ya da cep telefonlarından kendi sonuçlarına ulaşabilecek ve kendi cihazlarına görüntü ile raporlarını indirebilecektir.
İlgili bölümler tarafından bu raporlar değerlendirilir. Ortalama olarak on gün içerisinde hastalar sonuçlara ulaşabilir. Sonuçlar çıktıktan sonra hemen E-Nabız uygulamasına düşmeyebilir. Böyle durumlarda hastaların birkaç gün beklemesi gerekebilir.
Tomografi sonuçları genellikle 24 saat içerisinde çıkar. Bilgisayarlı tomografi taraması ve diğer radyolojik görüntüleri okuma ve yorumlama konusunda uzmanlaşmış bir doktor olan radyolog, taramayı inceleyecek ve bunları açıklayan bir rapor hazırlayacaktır. Doktor, bir kontrol randevusunda sonuçları hastayla paylaşır.
Kişisel E-nabız hesabınıza giriş yaptıktan sonra Görüntülerim bölümünden tüm hastanelerde çektirdiğiniz radyoloji görüntülerine ulaşabilirsiniz.
https://enabiz.gov.tr/ resmi internet sitesi üzerinden açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı ve e-Nabız şifrenizi girerek giriş yapın. Eğer e-Nabız şifreniz yoksa bir kayıt oluşturarak ya da e-Devlet üzerinden giriş yaparak sisteme giriş yapabilirsiniz. Daha sonra sonuçlar bölümünden pataloji sonucuna öğrenebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Kardiyoloji tahlilleri anlık çekimlerle yapılması nedeniyle aynı gün içinde sonuçlanır. Radyoloji tahlilleri için en az 3 gün bekleme süresi vardır.
Tam olarak vücuttan tomografi ile alınmış radyoaktif maddeler normal koşullarda 12 ya da 13 günde tamamen vücuttan uzaklaştırılır.
Çekim işlemi gerçekleştirirken bazı durumlar hastanın 5-10 saniye arasında nefes tutması gerekebilir. Bu işlem görüntülemenin düzgün bir şekilde yapılması için gereklidir. İlaçlı tomografi sonrası kontrast maddenin vücuttan atılmasına yardımcı olmak adına bol miktarda su tüketilmesi önerilmektedir.
Radyodiagnostik uzmanı Dr. Tahsin Güneysu da anjiyo yapan tomografiler için yılda en fazla 50 mSv doz uyarısının yapıldığını belirterek, “Bu da 25 kez koroner tomografi çektirmek demek. Tabii bu sayı düşük doz kullanılan 256 kesitli tomografi için geçerli. Normal bir tomografide hasta yılda 5 kez yaptırabilir” dedi.
Bilgisayarlı tomografi; kemik kırıklarında, kemik tümörlerinin teşhisinde, iç organlardaki yaralanmalar ve iç kanamaların teşhisinde, kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıkların teşhisinde, kanser evresinin belirlenmesinde, böbrek ve mesane taşlarında ve kanser tedavi etkinliğinin belirlenmesinde kullanılan bir ...
E Nabız internet sitesi ya da uygulaması üzerinden tahlil ve radyolojik görüntülerinize ulaşabilirsiniz. Bunun için TC kimlik numaranız ve E Nabız şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Eğer E Nabız şifreniz yok ise sisteme E devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz.
Kanserin tam tanımı olan bu anarşik çoğalma, kanser hücrelerinin bir enerji kaynağı olarak çok fazla glikoz (şeker) tüketmelerine yol açan güçlü bir metabolik aktivite gerektirir. İşlem genellikle 20 ila 30 dakika sürer. Ağrılı değildir, gürültülü değildir ve anestezi gerektirmez.
Türkiye'de bin 200 hastane arasında sadece 17 hastanede bulunan HIMS 6 Dijital Hastane Belgesi'yle artık MR, Tomografi ve Patoloji sonuçları hastalara SMS yoluyla bildiriliyor. Cep telefonlarına indirilecek uygulama ile bütün laboratuar sonuçları, radyoloji sonuçları raporlarıyla birlikte alınabilinecek.
Pek çok hastalığın tanısında kullanılan radyolojik incelemeler, radyolog diğer bir deyiş ile radyoloji uzmanı tarafından yapılır. BT olarak kısaltılan, bilgisayarlı tomografi de radyoloji ana bilim dalı tarafından sıklıkla kullanılan bir görüntüleme yöntemidir.
Bilgisayarlı Tomografi Sonuçları
Radyoloji uzmanı bu görüntüleri yorumlar ve rapor gönderir. Radyoloji uzmanı görüntülerde herhangi bir tümör, kan pıhtısı, kırık veya diğer anormallikler görmediyse Bilgisayarlı Tomografi sonuçları normal olarak kabul edilir.
Vücudun diğer bölgeleri için herhangi bir kısıtlama yoktur. Uzun süreli tedavilerde özellikle sona doğru bazı cilt reaksiyonları izlenebilir ve bu durumda bir süre için banyo yapılması doktor tarafından yasaklanabilir.
Tomografi sonrası radyasyon dışkı ve idrar ile vücudun dışına atılır. Tomografiyi günde 10 kez yapmadığınız sürece korkmanıza gerek yok. Vücudunuz dışkı ve idrarla dışarı atacaktır.
Batın bilgisayarlı tomografisi bilinen diğer adıyla Abdomen BT, karın bölgesindeki iç organların detaylı görüntülenmesine olanak veren bir testtir. İnce bağırsak, kolon, mesane, pankreas, safra kesesi gibi organlarda var olan ağrı yada rahatsızlıkların tespitinde doktor tarafından bu testin uygulanması istenebilir.
Hastalarda genellikle döküntü, mide bulantısı, kaşıntı, kızarıklık gibi yan etkileri görülür. Ayrıca düşük olasılık olsa da hastalarda yan etki olarak boğazda ya da vücudun başka bölgelerinde şişkinlik, böbrek sorunları ve nefes darlığı görülebilir.
Özellikle sarımsak ve soğan vücuttaki radyasyonun atılması için en etkili yiyecekler arasında yer almaktadır. Bunun yanında yeşil çay tüketiminin de vücuttaki radyasyonu atmak için bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
Genellikle intravenöz enjeksiyonla verilen teknesyum'un tamamı pratik olarak 24 saatte vücuttan atılır. Eğer iyot-131 kullanılıyorsa vücuttan tamamen temizlenmesi için pratik olarak 1 ay geçmelidir. Galyum-67, Talyum-201 gibi radyoaktif maddeler de pratik olarak 12-13 günde vücuttan atılırlar.
Sadece devlet hastaneleri değil üniversite ve özel olarak hizmet sağlayan bütün sağlık tesisleri hastalarına vermiş oldukları bütün hizmetlere e-nabız portalına kaydetmelidirler.
Ultrason çekilirken ya da ultrason çekildikten 5-10 dakika sonra görüntüler doktorun bilgi sistemine düşer. Ultrason sonuçları doktor sistemine düştükten ve muayene bittikten yaklaşık 2-3 saat sonrasında ultrason sonuçları e-Nabız sistemine düşer.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri