Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Yatay siyah çizgiler veya lekeler varsa: Toner kartuşu yanlış takılmış olabilir. Kartuşu çıkartın ve tekrar takın. Toner kartuşu arızalı olabilir.
Yazdırma örneğini drum ünitesinin önüne koyun ve yazdırmadaki bozukluğun kesin yerini bulun. OPC drum (1) yüzeyine bakarak elle drum ünitesi dişlisini döndürün. Drum üzerinde yazdırma örneğiyle örtüşen çizgiyi bulunca, OPC drum yüzeyini toz veya yapışkandan arındırana kadar kuru bir pamuklu bezle silin.
Lazer yazıcı olarak da adlandırılan tonerli yazıcı içerisinde bulunan toner ve bileşenleriyle kâğıda baskı yapar. Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Makinenizin Toner durumunu gösterge panelinden manuel olaraktan kontrol edinilebilmektedir. Makinenizin model ve markasına göre menülerden toner damla yada yazma kontrolleriyle yapılabilmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Gösterge çubuğu değerleri tahmini toner seviyeleri olup, gerçek toner seviyesinden biraz farklı olabilir. Göstergenin alt çubuğu sabit bir şekilde yandığında ve toner seviyesi göstergesi sarı ışıkla sürekli yanıp söndüğünde, yazdırma işlemi daha fazla toner eklenene kadar durur.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Yazdırılan sayfalarda eksik çizgiler veya noktalar varsa veya mürekkep lekeleri bulunuyorsa, yazıcı kartuşlarının mürekkebi az olabilir veya bu kartuşların temizlenmesi gerekebilir.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Tonerli yazıcılar için kullanılan toner tozu yeterli seviyede kalmamış olabilir. Ayrıca toner tozu hatalıysa da yazıcının silik çıkartmasına neden olabilir. Böyle bir durumda toneri yerinden çıkarıp sallamak bir çözüm değildir. Tonerin yeni bir tonerle değiştirilmesi daha uygundur.
Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Nedeni: 1.Kartuş üzerindeki bant hala çıkartılmamış olabilir. 2.Kartuş takılmadan önce yazıcının bir kere kapatılması gerekebilir. 3.Kartuş ve kartuş yuvasındaki kontaklar kirli olabilir.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Bir yazıcı kartuşu ne kadar dayanır? sorusunun yanıtı kartuşların markasına ve kapasitesine göre değişkenlik gösterir. Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür.
Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır. Bu nedenle toner bozulur mu? ve yazıcı toneri ne zaman değiştirmeli diye soranların ürünün kutusunu açtıktan sonra, yani ürün hava ile temas ettikten sonra iki yıl içerisinde tüketmesi gereklidir.
Drum ünitesini özel olarak üretilmiş temizleme çubuğu ile temizleyin. Temizleme çubuğunu drum ünitesinin üzerinde yavaşça gezdirin. Bu işlem, drum ünitesindeki tüm kirleri temizlemeye yardımcı olacaktır. Drum ünitesini tekrar yazıcının içine yerleştirin.
Toner tanelerinin büyüklüğü aynı statik şarjda küçük taneli bir sisteme büyük taneli bir toz kullanılırsa, haliyle yeteri kadar toner çekilemeyeceği için baskı açık olur. Tersi durumda bıçak drum üzerindeki toneri temizleyemeceği için de gölge yapar.
Fotokopi makinenizde yeterince toner bulunmadığının da çizgilere neden olduğu bilinmektedir. Çizgilerden etkilenen fotokopiler, fotokopi makinenizin bir toner değişimine ihtiyacı olduğunu gösteren en iyi göstergelerden biridir. Çizgili kopyalarla karşılaşırsanız, fotokopi makinenizin toner seviyelerini kontrol edin.
Yazıcı Araç Kutusu açılır. Aygıt Hizmetleri sekmesine tıklayın ve Baskı Kafalarını Temizle'ye tıklayın. Temizleme işlemini başlatmak için Temizle öğesine tıklayın ve ardından işlemi tamamlamak için ekranda görüntülenen talimatları uygulayın. Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra bir sınama sayfası yazdırılır.
Yazıcı resetleme, yazıcınızda doldurma kartuş kullanılabilmesi için yazıcınızın ürün yazılımının yeniden programlanmasıdır.
[Gelişmiş Ayarlar]
[Toner Tasarrufu]'na tıklayın ve ekranın en altındaki açılır listeden [Açık] seçeneğini belirleyin. Her bir belge türü için toner tasarrufu ayarının etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğini belirtebilirsiniz. [Hedef] içinde listelenen her bir belge türü için toner tasarrufu ayarını belirtin.
Her Toner Doldurulur Mu? Toner dolumu, toneri üreten yazıcı markalarının inisiyatifine kalmıştır. Lisanslı tonerler olan orijinal tonerler farklı yöntemlerle tekrar doldurulabilir. Bazı markalar, toner bittikten sonra kartuşun tekrar kullanılmasını istemezler.
Windows için Kafa Temizleme yardımcı programını kullanma
Taskbar (görev çubuğu) öğesindeki yazıcı simgesini sağ tıklatın, ardından Head Cleaning (Kafa Temizleme) seçeneğini seçin. Yazıcı simgesi belirmiyorsa, simgeyi eklemek için aşağıdaki bölüme başvurun. Ekrandaki talimatları izleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri