Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
Eğer toneri kuru ve nemsiz bir ortamda muhafaza ederseniz 24 aylık kullanım ömrüne sahip olursunuz. Rutubetsiz ve güneş almayan ortamlarda muhafaza ettiğiniz toneri daha uzun süre kullanabilirsiniz. Tonerlerin son kullanma tarihi, tavsiye edilen kullanma tarihidir.
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
Lazer yazıcı toneri çipli ise baskı adedi azaldığını “toner az” uyarısı verir. Çipsiz tonerle de ise mürekkep bir an da bitebilir. Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Toner haznesine bir huni yardımıyla toner tozunu boşaltın. Ortalama olarak 120 gram toner tozu bir dolum işlemi için yeterlidir. Bu noktada almış olduğunuz toner tozunun yazıcınıza uyumlu olmasına dikkat edin.
Toner tozunun kuru ve nemsiz oda sıcaklığında 24 ay raf ömrü oldugunu biliyormusunuz?
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Bir tonerin dolum kapasitesi yaklaşık olarak 50 gram olarak belirlenir. Dolayısı ile 1 kg toner tozu ile 20 adet dolum yapabilmeniz mümkündür.
Kısacası şöyle denilebilir; bazı markaların tonerlerini yeniden doldurup kullanabiliyorken bazılarının ise, bittikten sonra çöpe atıp yenisini almak gerekiyor. Çünkü, bu tür yazıcılarda, çipli bir sistem ile dolum veya muadil gibi kendi ürünleri olmayan tonerleri kullanamamaktasınız.
Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.
Atık toner kutusunu yeniden kullanmayın. Atık toner kutusunu ateşe atmayın. Patlayabilir. Toneri dökmemeye dikkat edin.
Kartuşun özelliklerine göre muadil tonerlerin doldurulması mümkündür. Bazı yazıcılar, toner dolumu yapılmasına izin vermez. Eğer toneri dolum formunda kullanmak gibi bir fikriniz varsa lazer yazıcı almadan önce doluma uygun olan marka ve modelleri tercih etmelisiniz.
en fazla 120 gr toz koymalısın bir dolumda.
Muadil tonerler marka adı taşımadığı için ucuzlardır. 10 firmadan 8'i Muadil Toneri tercih eder. Sıfır bir şekilde üretildiği için toz akıtma vs. gibi durumlarla karşılaşmassınız. Tekrar dolum yapılabilir.
Bu toz da içinde yaklaşık 30 farklı kimyasal maddenin birleşmesinden oluşmuştur. Ana maddesi karbon elementi olan tonerin içindeki toz sürekli solunduğunda solunumla ilgili ciddi rahatsızlıklara yol açar. Baskıda parlaklık sağlamak için içeriğine balmumu katılırken kağıda yapışması için eklenen madde reçinedir.
Dolum yapılan tonerlerde zamanla ömürlerini tamamlamaktadır. Kurumsal firmalar olası baskı bozukluklarını riske atmayıp orjinal toner tercihlerini sürdürmektedir. Boşalan tonerlerde geri dönüşüme bizlere ulaşmaktadır. Sizde topladığınız boş toneri bizlere satabilirsiniz.
Toner partikülleri, yazıcı içerisinde bulunan fırında 180-200 derece arasında ısıtılarak kâğıt üzerine yapıştırılmaktadır. Standart bir tonerden sayfanın %5 doluluk oranında 2000 sayfa baskı elde edilebilmektedir.
Ortalama olarak, düşük kapasiteli bir toner kartuşu yaklaşık 500 – 600; yüksek kapasiteli bir toner kartuşu ise yaklaşık 2.000 ila 3.000 sayfa dayanır, ancak bu süre yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Orijinal kartuş kullandığınızda 100 TL'ye alınan orijinal kartuşlarla ortalama 100 sayfa çıktı alabilirsiniz. Şu anda üretilen orijinal kartuşlar dolum yapılmaması için özel olarak üretilir. Bu nedenle bu orijinal kartuşları atıp yine orijinal kartuş almak zorunda kalırsınız.
Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır.
Yüksek hacimlerde baskı alıyorsanız lazer yazıcı gibi yüksek verimliliğe sahip bir yazıcı en iyi seçim olabilir. Lazer yazıcılarda kullanılan toner kartuşları, mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan mürekkep kartuşlarına göre çok daha yüksek sayfa verimine sahiptir.
Muadil Toner Yazıcıya Zarar Verir Mi? Muadil tonerler genel olarak yazıcınıza zarar vermezler.
Çöp / atık haznesi dolduğu için , yeni aldığınız baskılardaki "atık tozu" çöp haznesine atamayan toner , atık tozu dışarı akıtacak ve bu da kağıda leke , yada yazıcı içine toz akıtma olarak yansıyacaktır.
Tozun kalitesinin anlaşılması için tanelerinin büyüklüğüne bakılması yeterlidir. Toner tozu içerisinde bulunan tanelerin çaplarının birbirine yakın olması ile ne kadar kaliteli olduğu anlaşılır. Büyük parçalara sahip taneler bulunduğunda geniş yolu engellendiği için baskı sırasında istenilen verim alınamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri