hayır birşey olmaz tonerde toz bulunduğundan donma olmaz. uzun süre yazdırmayacaksan toneri çıkartıp ışık görmeyen nemsiz bir yerde saklamanı öneririm, bazı makinalarda toner uzun süre kullanılmadığında problem yaratabiliyor oda çok nadir oluyor.
Evet bozulur. Eğer tonerinizi rutubetli ortamlarda muhafaza ederseniz toner bozulur.
Eğer toneri kuru ve nemsiz bir ortamda muhafaza ederseniz 24 aylık kullanım ömrüne sahip olursunuz. Rutubetsiz ve güneş almayan ortamlarda muhafaza ettiğiniz toneri daha uzun süre kullanabilirsiniz. Tonerlerin son kullanma tarihi, tavsiye edilen kullanma tarihidir.
Atık toner kutusunu yeniden kullanmayın. Atık toner kutusunu ateşe atmayın. Patlayabilir. Toneri dökmemeye dikkat edin.
Toner tozları yazılara özgü olarak üretilir. Bu nedenle sahip olduğunuz cihazın markası ile uyumlu olabilecek ürünlerden satın almak gerekir. Farklı markalar tarafından üretilen bu ürünlerin içeriğinde farklı kimyevi ürünlere yer verilir.
İlgili 44 soru bulundu
Bir kilogram toner tozu ile yaklaşık 10 ya da 12 kez dolum yapılır. Toner tozları sayesinde görüntü ve metin kağıt üzerine aktarılır.
Toner haznesine bir huni yardımıyla toner tozunu boşaltın. Ortalama olarak 120 gram toner tozu bir dolum işlemi için yeterlidir. Bu noktada almış olduğunuz toner tozunun yazıcınıza uyumlu olmasına dikkat edin.
Bir kartuş veya tonerin raf ömrü, hem saklama koşullarına hem de üreticiye bağlı olarak değişiklik gösterir. Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer.
Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayın.
Tozun kalitesinin anlaşılması için tanelerinin büyüklüğüne bakılması yeterlidir. Toner tozu içerisinde bulunan tanelerin çaplarının birbirine yakın olması ile ne kadar kaliteli olduğu anlaşılır. Büyük parçalara sahip taneler bulunduğunda geniş yolu engellendiği için baskı sırasında istenilen verim alınamaz.
Lazer yazıcı toneri çipli ise baskı adedi azaldığını “toner az” uyarısı verir. Çipsiz tonerle de ise mürekkep bir an da bitebilir. Baskı adedi fazlaysa ve tonerin doluluk oranı %40'ın altındaysa baskı sırasında bitme ihtimali yüksektir. Baskıların silik çıkması, tonerin bittiği anlamına gelir.
Her Toner Doldurulur Mu? Toner dolumu, toneri üreten yazıcı markalarının inisiyatifine kalmıştır. Lisanslı tonerler olan orijinal tonerler farklı yöntemlerle tekrar doldurulabilir. Bazı markalar, toner bittikten sonra kartuşun tekrar kullanılmasını istemezler.
(şek. 9). Tüm orijinal HP toner kartuşlarının hem kutusunda hem de kartuşunda, ilk beş karakterin eşleştiği bir kod bulunur (şek. 10).
Toner Tozunun yaklaşık 30 farklı kimyasal karışımdan oluşturulmuştur. Toner tozunun içerisinde en çok karbon elementi vardır. Karbon tozu uzun süreli solunduğunda, ileriki zamanlarda (15-20 yıl) solunum yolu hastalıklarına yol açar bu yüzden evde yapılması sağlıklı değildir.
Kaliteli ham maddelerden üretilen muadil tonerler yazıcıları bozmaz. Bunun için güvenilir firmalardan destek alabilirsiniz. Özellikle yurt dışından ithal edilen de muadil toner seçenekleri oldukça avantajlıdır.
Tam Dolu Toner ise adından da anlaşılacağı üzere tonerin tam dolu halidir. Tam Dolu Toner bulunan yazıcılar ile 1000 sayfa baskı yapmak mümkün. Demo tonerler ise 250 sayfalık bir baskı sağlar.
Muadil tonerler marka adı taşımadığı için ucuzlardır. 10 firmadan 8'i Muadil Toneri tercih eder. Sıfır bir şekilde üretildiği için toz akıtma vs. gibi durumlarla karşılaşmassınız. Tekrar dolum yapılabilir.
Delik açıcıyı dikkatlice kartuşa yerleştirerek delikler açmalısınız. Daha sonra, toner tozunu dolum hunisi aracılığıyla kartuşa doldurabilirsiniz. Toner tozunu yavaşça ve eşit bir şekilde dağıtmak için dolum çubuğunu kullanabilirsiniz. Toner kartuşunu doldururken aşırı dolumdan kaçınmak önemlidir.
Boş kartuş ve tonerler, geri dönüşüm şirketleri tarafından toplanır ve yeniden doldurulabilir veya yeniden üretilebilirler.
Kartuşu, orijinal ambalajdaki koruyucu torba içinde saklayın. Makineye takıldığında yukarıya bakması gereken yüzü üstte olacak şekilde, düz vaziyette (bir ucunun üzerine dikmeden) saklayın.
Toner ile kartuş arasındaki en büyük fark, kullanılan mürekkep ve çalışma şeklidir. Tonerlerde mürekkep toz halde bulunurken toner kartuş içerisinde likit yani sıvı mürekkep vardır.
Baskı Kapasitesi: Sayfanın %5 yoğunluk oranına göre 3.000 sayfa yazdırır. Marka: Brother. Depolama Isısı:-20 ile -40 derece arasındadır.
Bu toz da içinde yaklaşık 30 farklı kimyasal maddenin birleşmesinden oluşmuştur. Ana maddesi karbon elementi olan tonerin içindeki toz sürekli solunduğunda solunumla ilgili ciddi rahatsızlıklara yol açar. Baskıda parlaklık sağlamak için içeriğine balmumu katılırken kağıda yapışması için eklenen madde reçinedir.
Toner tozundaki bir taneciğin boyutu 8 ile 10 mikrometre arasında değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri