Helal oteller yalnızca helal yiyecek ve içecek sunumuyla sınırlı değil, aynı zamanda otel içerisindeki diğer hizmetlerin de İslami kurallara uygun bir şekilde müşteriye sunulduğu işletmelerdir.
Helal konseptli oteller, sadece helal yiyecek- içecek hizmetleriyle sınırlı olmayıp otelin bütün operasyonunun İslam dininin esaslarına uygun olarak yönetilmesini de ifade etmektedir (Zulkifli, Ab Rahman, Awang, Che Man, 2011, s. 299).
Sertifikasyon kuruluşu, üretim süreci, içerikler ve belirli standartlar gibi konularda detaylı incelemeler yaparak helal belgesi verir. Başvuru: Sertifikasyon kuruluşu seçildikten sonra, üretici veya tedarikçi, helal belgesi almak için sertifikasyon kuruluşuna başvuruda bulunur.
Helal belgesi helal üretim şartlarına (hijyen, kesim, üretim, sunum, depolama, nakliye, satış, satış sonrası) uyarak üretim veya satış yapan tüm gıda, kozmetik, temizlik, kimya ve İslami hizmet sunan firmalara verilmekte olan gıda ve hizmet belgesidır.
Helal Belgesi, üretici ve tüketici arasında bir güven bağı oluşmasını sağlar. Uluslararası kamuoyunda geçerliliği kanıtlanmış olan ISO 22000 Standardını baz alarak üreticilerin daha kaliteli ve güvenli üretim yapmalarını sağlar. Üretici için, ürünlerini küresel “helal gıda” pazarına arz etme fırsatı sunar.
İlgili 24 soru bulundu
Alkolsüz Her Şey Dahil Oteller Ne Demek? Alkolsüz her şey dahil oteller, misafirlerin tüm yiyecek, içecek ve aktivitelerden konaklama ücreti dahilinde faydalandığı ve alkollü içeceklerin servis edilmediği içkisiz otellerdir. Bu otellerde seyahat severler alkolsüz restoranlarda leziz yemeklerin tadını çıkarabilirler.
Ultra Her Şey Tatil Neleri Kapsar? Ultra her şey dahil konseptinde alkollü ve alkolsüz içecekler ücretsiz verilir. Otelde hem alkollü hem de alkolsüz içeceklerden ücret talep edilmez.
Yetişkin otelleri ya da diğer adıyla çiftlere özel çocuksuz tesisleri diğer otellerden farklı kılan özellik ise bu otellere çocuk misafirlerin dahil edilmemesi oluyor. Çiftler tarafından tercih edilen bu özellik, balayı çiftlerinden romantik bir tatil düşleyen çiftlerin talepleri arasında yer alıyor.
Her şey dahil konseptte hizmet veren otellerde 3 ana öğünü ücretsiz bir şekilde yiyebilirsiniz. Aynı zamanda otellerin sunduğu geç kahvaltı ya da 5 çayı gibi ara öğünler, alkolsüz içecekler ve yerli alkollü içecekler de her şey dahil konseptinde ücretsiz sunuluyor.
Tek kişilik oda kavramı, odanın sadece bir kişi tarafından kullanıldığını belirtmek içindir. Yazışmalarda ve önbüro sisteminde 'SNG' kısaltmasıyla ifade edilmektedir. İki Kişilik Oda (Double Room): Odada çift kişilik büyük yatak (french bed) olabileceği gibi iki ayrı yatak da (twin bed) olabilir.
Herşey dahil otellerde genel olarak yerli alkollü içecekler ve alkolsüz tüm içecekleri kapsar. Aynı şekilde yemeklerde de durum otelin o gün yaptığı yemekler içerisinde sınırsız olarak tüketebilmenizi kapsamaktadır. Herşey dahil konsepti içerisinde "Aktivite" olayını dahil etmemek gerekir.
Kısaca alkollü içecek bulundurmayan, sunmayan ve servis ettiği yiyeceklerin hazırlık, pişirme aşamalarında alkol kullanmayan otellere alkolsüz otel denir.
Otel odalarına yiyecek içecek sokmak oteller tarafından belirlenen kurallara göre farklılık gösterir. Çoğunlukla hem hijyen açısından hem de tesislerin bu hizmeti zaten müşterilerine sunmaları sebebiyle pek çok otelde dışarıdan yiyecek içecek getirilmesine izin verilmez.
Oda olarak kiralarsan sıkıntı olmaz,kişi olarak kiralarsan belki ondanda ücret istiyebilirler ama her halukarda kız arkadaşınla kalabilirsin. Oda olarak kiralarsan sıkıntı olmaz,kişi olarak kiralarsan belki ondanda ücret istiyebilirler ama her halukarda kız arkadaşınla kalabilirsin.
Dünya standartlarına göre, otellerin giriş (check-in) saati 14.00, çıkış (check-out) saati 12.00'dır. Erken giriş ya da geç çıkış seçeneklerinden yararlanmak isterseniz rezervasyon sonrasında otelinizle iletişime geçebilirsiniz.
Otellere çeşitli yollarla yaptırılan rezervasyonlarda KVKK hükümleri tamamen yerine getirilirken otele giriş esnasında resepsiyondaki görevli tarafından nüfus cüzdanı fotokopisi alınır.
Muhafazakâr Otel Kavramı Nedir? Birçok kişi muhafazakar otelleri ve neler içerdiğini merak ediyor. Esasen muhafazakâr otel, daha geleneksel ve klasik tarzda dekor ve olanakları tercih eden konuklara hitap eden bir otel biçimidir. Bu oteller, inançlı konuklarının hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak çalışırlar.
İslami Otel - Muhafazakar Otel Nedir? İslami otel, muhafazakar ailelerimizin hassasiyetlerini gözeterek hizmet veren ve fiziki otel yapısını, mutfağını bu hassasiyetler doğrultusunda tasarlayan, tatil otelleridir. Daha detaylı bilgi vermek gerekirse, bir İslami Otel'de erkek ve kadınların havuzları ayrıdır.
Otel ile hotel arasında teknik olarak hiçbir fark yoktur. Hatta Hotel kelimesi Otel'in İngilizce halidir. Ancak nispeten daha yüksek sayıda yabancı müşteriye hizmet veren oteller genellikle isimlerinde “Hotel” kelimesini kullanmayı tercih ederler.
Her şey dahil oteller ile ultra her şey dahil oteller arasındaki fark içecekler oluyor. Her şey dahil otellerde sınırsız yerli içki veriliyor. Ultra her şey dahil otellerde ise sınırsız yerli ve ithal içki imkanı bulabiliyorsunuz.
otele girdiğin anda hangi kategoride olduğunu göstermek için koluna takılan herhangi bir renk bilekliktir. aynı zamanda; diğer otel misafirlerinin bileğinde farklı renklerini de görünce "ulan acaba bunlar hangi kategoride" diye düşüne düşüne kendimi yiyip bitirmeme sebep olan bilekliktir.
Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "5 yıldızlı bir otelde alkol servis edilmesi caiz mi?" sorusuna "Otele yerli-yabancı turist gelecek. Aralarında alkollü içki içmek isteyen olursa servisi edilmesi normaldir. Alkollü içki kullanmak o müşterinin kendi tercihidir" yanıtını verdi.
Otel odasına dışarıdan bir misafir gelmesi durumunda bu kişinin kimlik bilgilerinin de otel ile paylaşılması gerekir. Bunun yanı sıra bazı durumlarda tesisler misafirler için ek ücret ödenmesini talep edilebilir. Dolayısıyla otel odasına misafir davet edilmeden önce bu bilgi otel ile paylaşılmalıdır.
Twin Room – Twin Bed Ne Demek?: Otel odasında iki kişinin kalabileceği, iki ayrı yatağın bulunduğu oda anlamına gelir.
standart olarak iki kişilikyataklardan daha buyuk yataklara verilen isim. hatta bazı otellerde tek kişilik, iki kişilik ve french bed diye de ayırırlar. otel odasında tek başına kalıyorsan yayıla yayıla yatabileceğin tombik yumuşak keyif kaynağı. double bed olarak da bilinen yatak türü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri