Tonik Ne İşe Yarar? Yüzünüzü yıkadıktan sonra ciltte kalan son kir ve benzeri maddeleri temizleyen tonik seçenekleri, gözenek görünümünü azaltma ve kırışıklıklarla mücadele etme konusunda yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında pek çok faydası olan tonik cildi güzelleştirme konusunda başarılır.
Tonik, yüz makyajdan arındırıldıktan sonra gözeneklerde birikmiş kir ve makyaj kalıntılarını derinlemesine temizleyen bir üründür. Yani bu ürün bir nevi gözle görülemeyen kir ve tozu yok eden etkili bir temizlik sağlar. Bundan dolayı cilt temizliği ve bakım rutininde mutlaka bulunması gerekir.
Cilt bakımının da ilk adımı, dört mevsim çevresel faktörlerden en çok etkilenen yüz temizliği adımıdır. Yüz temizliğinde ise cildin kir ve kalıntılardan yeterince arınmasını sağlayan tonik kullanımı oldukça önem taşır.
Cilt Tipine Uygun Bir Tonik Uygulamak
Kir, yağ ve ölü deriden arındırılan cilde tonik uygulandığında gözeneklerde küçülme ve ciltte sıkılaşma görülmektedir. Temiz cilde sabah ve akşam olmak üzere uygulanan tonik hem cildin sıkılaşmasını hem de nefes alarak rahatlamasını sağlar.
Tonikleri hem gündüz hem de gece kullanabilirsin ama cildin hassassa, kolayca tahriş oluyorsa günde bir kez kullanabilirsin. Eğer sivilceler, yağlı ciltler için tonik kullanıyorsan da; bu tonikler güçlü asitli içeriklere sahip olduğu için kullanım sıklığını bir uzmana danışmanı öneririz.
İlgili 31 soru bulundu
Evet, tonik kullanımı, cilt bakımı için son derece önemlidir. Tonik diğer cilt bakım ürünlerinin daha sağlıklı ve verimli şekilde işe yaramasını sağlamaktadır. Tonik kullanmadan, ciltteki kir ve yağların, gözeneklerde biriken makyaj kalıntılarının ve ölü yağ tabakasının atılması kolay değildir.
Pek çoğu su bazlı olan tonikler cilt tarafından kolayca emilerek etki göstermeye hemen başlar. Genel olarak günde iki kez kullanılması uygun görülen toniğinizi ancak cildiniz çok kuru ise günde bir defa kullanmanız önerilir.
Ancak yanlış tonik seçimi cildin hassaslaşmasına sebep olabilir. Örneğin yağlı, genç ve akne eğilimli cilt tiplerinin tercih etmesi gereken alkol içerikli tonik çeşitleri, kuru ciltlerde kullanıldığında kurutma ve soyulma etkileri gösterebilir.
Tonik makyaj temizlemenin olmazsa olmazıdır ve günü mutlaka tonikle bitirmeniz gerekir. Cildin günlük bakımında, temizlikten sonraki en önemli ikinci adım, kalan son artıkları arındıran ve gözenekleri sıkıştırmaya yarayan tonik uygulamasıdır. Tonik, özel bir solüsyondur. Genellikle su ve alkolle hazırlanır.
Sivilce, akne ve siyah nokta gibi problemlerine yatkın olanı yağlı ciltlerdir. Zamanla sivilce ve siyah noktaların oluşumuna sebebiyet veren bu kalıntıların önemli noktası gözeneklerin iyi temizlenmemesi olur. Bu yüzden tonik, seçeneklerden biridir.
Günlük cilt bakım rutininizde sıralama 'temizleme (temizleyici/tonik), nemlendirme (serum/nemlendirici) ilkesine dayalı olmalıdır. Gündüz ve gece aynı sıralamayı takip edebilirsiniz.
Tonik sürdükten sonra, yaklaşık 5 ila 10 dakika arasında beklenmelidir. Tonik kullanımının hemen ardından başka bir cilt bakım ürünü kullanmak doğru değildir. Cilt toniği tamamen emene kadar beklenmelidir. Toniğin ardından nemlendirici ve serum ürünleri kullanmak, cildin daha iyi beslenmesini sağlar.
Cilt bakımı günlük rutin olarak yapılan bir işlemdir dolayısıyla haftanın 7 günü cilt toniği kullanılabilmektedir. Cilt tonikleri hem gece hem gündüz olarak günde 2 kere kullanılabilmektedir. Ancak hassas ve kolayca tahriş olan bir cilde sahipseniz kullanım sıklığını bir uzmana danışarak belirleyebilirsiniz.
Tonikten sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duymanız normal. Bu his kısa süre sonra kaybolur.
Tonik Özelliği Görür
Gül bitkisinin suyu cildiniz için mükemmel bir toniktir. Makyaj sonrası ve gece yatmandan gül suyu ile yüz temizleme yaparak parlak ve canlı bir cilde sahip olabilirsiniz.
Uzmanlar, kimyasal etki gösteren güneş kremlerinin hiçbir ürün kullanılmamış temiz cilt üzerine uygulanmasını önermektedir. Bu nedenle kimyasal güneş koruyuculardan önce temizleyici ve tonik gibi ürünlerle cilt temizliği yapılabilir ancak herhangi bir krem veya makyaj ürünü uygulanmamalıdır.
· Tonik sürdükten sonra yüz yıkanır mı? Tonikten sonra yüz yıkanmaz. Tonik sürdükten sonra cildinizin birkaç dakika boyunca toniği emmesini beklemelisiniz. Tonik sonrası herhangi bir yıkama işlemi yapmadan, nemlendirici sürerek bakım rutininizi sonlandırabilirsiniz.
Sivilce oluşumuna yatkın cilt tipleri için, ölü cilt hücrelerini temizleyen ve tıkalı gözenekleri açmaya yardımcı olan soyucu bir bileşen olan salisilik asit içeren tonikler daha iyi olacaktır.
Cilt tipinize uygun olan serum ve nemlendiricinizi, toniğin ciltte emilimini kısa bir süre bekledikten sonra uygulayarak bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz. Makyaj öncesinde ya da makyaj yapmayacaksanız dahi, dışarı çıkmadan önce bu rutine ek olarak güneş bakım kreminizi de uygulamanız önerilir.
Sıkılarak çıkarılmış siyah noktaların yerlerinde oluşan boşlukların hızlı bir biçimde kapanması için, düzenli olarak cildinize tonik uygulaması yapmanız önemlidir. Kullanacağınız toniğin mutlaka cilt tipinize uygun olması gerekir. Yüzünüzü ılık su ve sabunla yıkadıktan sonra, tonikle mutlaka temizlemelisiniz.
Tonik cildi tamamen temizlediğinden, akne ürünleri ve nemlendiricilerden önce kullanılması, cilde derinlemesine nüfuz etmelerine olanak tanır. Toniği günde iki kez uygula. Toniği genellikle, sabah ve akşam olmak üzere birer kere uygulamalısın.
Özellikle elma sirkesi, salatalık, gül suyu, kahve telvesi, doğal kil, maden suyu gibi ürünler cilde direkt olarak tonik özelliği göstermesi ile bilinir.
Kuru ciltler için nemlendirici özellikteki tonikler, yağlı ciltler için ise matlaştırıcı özellikteki tonikler tercih edilmelidir. Ayrıca cildinizin karşı karşıya olduğu sorunlar da tonik seçiminizi etkileyebilir. Örneğin, akne yada siyah noktalar olan ciltler için salisilik asit içeren tonikler tercih edilebilir.
Genellikle cilt temizliği sonrasında tonik kullanımı ihmal edilir. Ancak gün boyu yıpranan ve nefes alamayan cildimiz için bu ürünün bakım rutinine dahil edilmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri