Topkapı Sarayı; Marmara denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasındaki Tarihi Yarımada'nın ucunda bulunan Doğu Roma Akropolü üzerindeki 700.000 metrekarelik bir alana kurulmuştur. Cumhuriyet'in kuruluşunun ardından müzeye dönüştürülen yapı, Fatih semtinin Cankurtaran Mahallesi'nde bulunuyor.
Anadolu Yakasından Topkapı Sarayı'na gitmenin bir diğer yolu ise Marmaray hattı kullanarak, Sirkeci durağında inip İstanbul Valiliği önüne gelip buradan sola doğru kıvrılan yolu takip ederek Gülhane Parkı girişinden tabelaları takip ederek Topkapı Sarayı'na ulaşabilirsiniz.
Topkapı Sarayı (Osmanlı Türkçesi: طوپقپو سرايى), İstanbul Sarayburnu'nda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı saraydır.
Topkapı İstanbul'un en tanınan semtlerinden biri. Fatih İlçesi sınırları içerisindedir. İstanbul Otobüs Terminali 1994 yılında Bayrampaşa'ya taşınmadan önce bu semtteydi.
İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Topkapı Sarayı Müzesi; Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi arasında kalan tarihi İstanbul yarımadasında olan Sarayburnu'nda bulunmaktadır. Topkapı Sarayı Müzesi'ne Bağcılar – Kabataş tramvay hattını kullanarak en hızlı şekilde ulaşım sağlanabilir.
İlgili 44 soru bulundu
Yerli/yabancı 0-6 yaş arası bütün ziyaretçiler için saray, köşk, kasır, müze ve tarihi fabrikalar ücretsizdir.
Topkapı Sarayı giriş ücreti yetişkin = 150 TL. Harem bölümü giriş ücreti yetişkin = 80 TL. Aya İrini Müzesi giriş ücreti yetişkin = 60 TL. Aya İrini Müzesi giriş ücreti öğrenci = 25 TL.
Topkapı Sarayı'na Marmaray İle Nasıl Gidilir? Topkapı Sarayı'na Üsküdar bölgesinden ulaşmanın en kısa yolu ise Marmaray'la Sirkeci durağında T1 tramvay aktarmasıyla Sultanahmet durağında inmek olacaktır.
Dini bayramların ilk günü, müzeler öğleye kadar ziyarete kapalı tutulur. Pazartesi günleri, genel temizlik için teşhir salonları ziyarete kapatılır (Topkapı Sarayı Müzesi Salı günü).
Topkapı Sarayı Müzesi Giriş Ücreti 2023
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir müze olduğu için müzekart geçerlidir. Bilet fiyatlarına ilişkin bilgiler en son 6 Ağustos 2023 tarihinde güncellenmiştir. Topkapı Sarayı için alacağınız 150 Lira değerindeki bilet, 4 avludan oluşan saray ve Aya İrini Müzesi için geçerlidir.
Gitmediyseniz kesinlikle gidin, gittiyseniz bir daha gidin. Tüm sarayı gezmek istiyorsanız biraz erken gidin ve acele etmeyin, geziniz 3_4 saati bulabilir.
Topkapı Sarayı, Osmanlı Sultanlarının ikametgâhı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. İstanbul fatihi Sultan II. Mehmed tarafından 1460-1478 tarihleri arasında yaptırılmış olan ve zaman içerisinde bazı ilavelerin yapıldığı sarayda, Osmanlı padişahları ve Saray halkı 19'uncu yüzyıl ortalarına kadar ikamet etmiştir.
Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Topkapı Mezarlığı, İstanbul'un Avrupa yakasında Fatih ilçesi sınırları içerisinde Topkapı semtinde yer alan (Topkapı Çamlık), (Topkapı Kozlu) ve (Topkapı-Bayrampaşa Maltepe) olmak üzere 3 bölümden oluşan oldukça geniş büyük bir alanı kaplayan mezarlıktır.
Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasındadır. İstanbul ilinin ortalarına, Boğaz'ın Marmara ağzının doğusuna düşer.
Dolmabahçe Sarayı, İstanbul, Beşiktaş'ta, Kabataş'tan Beşiktaş'a uzanan Dolmabahçe Caddesi'yle İstanbul Boğazı arasında, 250.000 m²'lik bir alan üzerinde bulunan Osmanlı sarayı.
Topkapı Sarayı'na giriş ücreti için 110 TL ödemeniz gerekiyor. Bu biletle sarayın 4 avlusunu gezebiliyorsunuz. Harem bölümü için 60 TL'lik bir ek ödeme daha yapmanız gerekiyor.
Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
Harem, bizim için Topkapı Sarayı'nın en gizemli, mimari detayları ile en büyüleyici olan bölümü. İç içe geçmiş yaklaşık 400 odası bulunan Harem Bölümü'nde gezinmek her zaman başımızı döndürüyor. Topkapı Sarayı'nın inşasına Fatih Sultan Mehmet'in emri ile İstanbul'un fethinden (1453) 12 yıl sonra, 1465 başlanmış.
Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı ile köşk, kasır ve müzeler 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı ile köşk, kasır ve müze gişelerinden 09:00 – 17:30 saatleri arasında bilet alınabilir.
Divan Meydanı, Alay Meydanı, Enderun avlusu, Bab-ı Hümayün ve Sofa-ı Hümayün ve harem bölümlerinden oluşan Topkapı'ya ilk giriş Fatih döneminde kuleleriyle simge haline gelen Bab-ı Hümayün'den yapılıyor.
Satın aldığınız ilk günden itibaren bir yıl boyunca geçerli olan MüzeKart'ın fiyatı Türk vatandaşları için 60 TL'dir.
Topkapı Sarayına İşbankası kredi kartınızda müze özelliği olması sebebiyle ücretsiz giriliyor. Bilet satış noktalarını geçip ilerleyin; girişe gelince son güvenlikten geçerken soldaki turnikeye yaklaşın fotoğraflı kimliğinizle birlikte İşbankası kredi kartınızı verince ücretsiz geçebiliyorsunuz.
Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "MüzeKart'a 2023 yılında da zam yapmadık. Türk vatandaşlarımıza MüzeKart sadece 60 lira." açıklamasında bulundu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri