Eğer mutfakta yer alan bir kombi için dolap bakıyorsanız önerimiz, MDF'den üretilen dolaplar olabilir. Söz konusu açık balkonda yer alan kombiler ise de tercihinizi plastik malzemeden üretilen dolaplardan yana kullanabilirsiniz. Bu sayede dolap, yağmur ve kar gibi etkenlerden daha az etkilenebilir.
Hermetik kombiler muhafaza dolabı içinde olmak şartı ile açık balkona konulabilir.Bacalı kombiler açık balkona konulamaz.
Kombi dolabı açık balkonda kombi montajı yapıldığında gereklidir. Kombinin bacası dahil altta bulunan tesisatlarla birlikte içine alacak şekilde bir dolap montajı yapılır. Aksi taktirde Aksagaz dağıtım firması gaz arzını sağlamaz.
Özellikle kapalı olmayan balkonlarda ısı kaybı fazla olacaktır. Kombi dış havayla sürekli temas ettiğinden verimi düşecektir. Eğer kombi boruları da balkon içerisinde dolaşıyor ve yalıtımsız ise verim daha da düşecek ısı kaybı artacaktır.
Elbette kombi dolabı kullanımı şart koşulmuyor ve bununla ilgili bir gereklilik de bulunmuyor. Ancak kombi dolabı kullanımı ile alandan faydalanmak mümkün hale geliyor. Aynı zamanda kombiyi korumak da mümkün oluyor. Kombiyi olası dış etkilerden korumak için dolap içerisinde kullanımını tercih edenler de oluyor.
İlgili 24 soru bulundu
Özellikle soğuk havalarda balkonda olan kombiler donma tehlikesi ile karşı karşıya kalır.
Kombiler, binaların merdiven boşluklarına, yapıların genel kullanıma açık olan koridorlarına, baca duvarlarının üzerine, yatak odalarına ve yanıcı maddelerin depolandığı alanlara monte edilmemelidir.
Kombi balkona konduğunda, hermetik kombi temiz havayı dışarıdan alarak yakacak, karbon monoksiti yine dışarıya verecek; tüm bu işlemler kombimiz balkona konduğundan olumsuz gelişmeler yaşanmayacaktır.
Kombilerin kış günlerinde donma ihtimaline karşı uyaran uzmanlar, bu cihazların balkon yerine mutfağa alınmasının daha güvenli olduğunu belirtiyor.
Kombinin içerideki havayı tüketmesi, oksijen yetersizliğine bağlı olarak kombi zehirlenmesi belirtilerinin başlamasına neden olur. Böyle bir durumu önlemek için ortamı pencereleri açarak havalandırmakla yetinmemelisiniz.
Ancak genellikle kombi dolabının yüksekliği 100 ile 120 cm, genişliği 60 ile 80 cm ve derinliği 30 ile 50 cm arasında olmalıdır. Bu boyutlar, çoğu kombi modeli için uygun olur.
Ekiplerimiz gaz açımına geldiğinde doğalgaz ile ilgili kullanacağınız bütün cihazların kullanıma hazır halde bulunması gerekmektedir. Ayrıca; Ocağın bulunduğu yerde iki adet menfez (havalandırma) bulunmalıdır. Kombi dışarıda ise; kombi dolabı olmalıdır.
Kombilerinizi dış etken ve soğuk havalarda koruma amaçlı çeşitli dolap modelleri ile kombinizin bozulma, soğuktan zarar görme gibi sorunları çözümleyici biçimindedir. Kombi dolabı iki tür malzemeden üretilir plastik ve mdf üzerinden üretimi yapılır.
camekanlı veya plastik camla kapatılmış balkona kombi monte etmek mümkündür. Ancak gaz kuruluğu tarafından yeterli havalandırma şartları yine de aranmaktadır.
15.097 kez okundu. Havaların ısınmasıyla birlikte güneş enerjisi olan evlerde kombiler kullanılmamakta, güneş enerjisi olmayan evlerde ise sadece sıcak su konumunda kullanılmaktadır.
Ancak stüdyo dairede ya da görece küçük 2+1 dairede yaşıyorsanız hermetik kombiler işinizi görecektir. 160 metrekarenin üstünde bir dubleks daireye sahipseniz de hermetik kombiler yerine yoğuşmalı kombileri tercih edebilir, böylece konutunuzun büyüklüğüne uyum sağlayacak en doğru modeli seçebilirsiniz.
Öncelikle kombilerin, konutların merdiven boşluklarına, ortak kullanıma açık alanlara ve eğer koruyucu bir kabin yoksa açık balkonlara konulmaması önerilir. Özellikle banyo gibi nemli ortamlarda cihazın konumlandırılması kombinin ömrünü kısaltacağı için tercih edilmez.
En iyi kombi markası olarak ülkemizde satışı yapılan yabancı markalar Vaillant Kombi, Viessmann , Bosch Kombi, Buderus diyebiliriz. Kombi içinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve performansı diğer yerli markalara göre iyidir denilebilir. Genelde kombi ömrü daha uzun ömürlüdür.
Uyarıda karbon monoksit zehirlenmeleri ve doğalgaz kombisi kullananların dikkatli olması gerektiği, vatandaşların kombinin bulunduğu odada uyumaması gerektiği vurgulandı.
Bu durumda kombinin tamiri ev sahibi tarafından yaptırılmalıdır. Kullanım ömrünü tamamlamış, tamiri yapılamayan veya kullanımı tehlike oluşturacak kombilerin ise değiştirilmesi gerekmektedir. Yeni kombi taktırmak ve kombinin değiştirilmesinden kaynaklanan masrafları karşılamak ev sahibinin görevidir.
ve havalandırma şartı aranmaz. Hermetik kombi, hiçbir şekilde normal baca kanalına bağlanamaz.Cihaz dış ortama açık bir balkona ancak kapalı bir dolap içine konulması şartı ile monte edilebilir.
Kombi askı kancasının döşemeden yüksekliği 1.9 -2.1 metre arasında olmalıdır (http://imsanyapi.com.tr.tr). Kombi, set veya tezgah üstüne monte ediliyorsa, kombinin alt tarafında en az 30 cm mesafe bırakılmalıdır.
Kombi montajı Ustalık bedeli 1250 ₺ + KDV şeklinde belirlenmiştir. Kombi montaj malzeme grubu ve yoğuşma gideri malzemeleri(5 metreye kadar) 750 ₺ +KDV olarak belirlenmiştir. Kombi değişim Formu Mühendislik Hizmeti 1000 ₺+KDV şeklinde belirlenmiştir.
Doğalgaz dağıtım firmasına gönderilen Kombi Değişim Formu onaylandığı takdirde, yetkili bayiniz garanti süresini başlatarak kombinizi kullanıma açar. Eğer evinizde bacalı kombi kullanıyorsanız, bacalı kombinizi yoğuşmalı kombi ile değiştirme işlemlerinde yeni doğalgaz tesisatı döşeneceği için proje çizimi gereklidir.
İstanbul, 22 Şubat (DHA) - Nisan ayında yürürlüğe girecek ErP yönetmeliği ile eski tip hermetik kombi ve kazanlara ithalat ve üretim yasağı geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri