Toplama ve çıkarma işlemleri, 1. sınıftan itibaren başlamaktadır.
1. sınıf matematik öğretim programı, sayılar ve işlemler, geometri, ölçme ve veri işleme öğrenme alanlarından oluşmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
1. sınıf hangi ders var? sorusu da bu sen ilkokula yeni başlayacak olan öğrencilerin velileri tarafından araştırılan konuların başında geliyor. 1. sınıfta Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Müzik, Görsel Sanatlar dersleri var.
Sıfırdan başlamak üzere dokuza kadar giden tüm rakamlar ya da sayılar doğal sayı olarak bilinir.
2022-2023 eğitim öğretim yılında 5. sınıf matematik müfredatında 6 ünite ve 12 konu bulunmaktadır.
Konu Anlatımları
5. Sınıf Matematik dersi "Üçgen ve Dörtgenlerin İç Açılarının Ölçüleri Toplamını Belirleme ve Verilmeyen Açıyı Bulma" konusunun Konu Anlatımı.
4. Sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 temel ders bulunmaktadır. İlköğretimin son basamağı olan 4. sınıfta işlenen dersleri ve derslerin konularını aşağıdaki listeye tıklayarak öğrenebilirsiniz.
İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 69 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ayrıca 66, 67 ve 68 aylık çocuklardan velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.
Herhangi bir cismin içerisinde kalan tüm bölge alan olarak bilinir. Örneğin bir kare şeklini ele alalım. Karenin içinde kalan tüm bölge alan olarak ifade edilir. Alanı bulmak için ise kare geometrik şeklin iki kenar kısmını çarparak sonuca ulaşırız.
Anasınıfında olduğu gibi 1. sınıfta da normal gelişim oldukça geniş bir dağılım gösterir. Fakat çocukların çoğunluğu 1. sınıfa okumaya hazır olarak başlarlar. Çocuğunuzun hangi seviyede olduğu değil, ne kadar ilerlediği önemlidir. Okumaya öğrenme çok kişisel bir gelişim sürecidir.
Doğal sayılar sıfırdan başlayarak sonsuza kadar devam eden sayılar kümesidir. Sayma sayılarına 0 (sıfır) sayısını katarsak doğal sayılar oluşur. Negatif değer almazlar.
Matematik müfredatının her döneminde işlenen doğal sayılar konusu 5. Sınıf müfredatı içerisinde 3 başlık altında incelenir.
Doğal sayılar: 0'dan 9'a kadar olan her bir sayıya doğal sayı denmektedir. Bu sayıları yan yana bir araya gelerek iki basamaklı ya da üç basamaklı ve dört basamaklı gibi sayıları oluştururuz.
Öğrenmeye İsteklidirler: Yeni bir şey öğrendikleri zaman çok heyecanlanırlar. Her şeyle ilgilidirler,meraklıdırlar,enerjik ve sürprizlerle doludurlar.Daha önceki deneyimlerinden öğrendikleri bilgi parçalarını birleştirerek problemlerini çözmeyi öğrenirler ve kendi fikirlerini geliştirirler.
Ortaokulun zorunlu dersleri ise, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım ve rehberlik ve kariyer planlama olacak.
İlkokul 2. sınıfta hangi dersler var ve kaç saat? 2. sınıfta Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Yabancı Dil, Görsel Sanatlar, Müzik, Oyun ve Fiziki Etkinlikler olmak üzere 6 farklı farklı ana dalda ve bir de serbest etkinlik saatleri olmak üzere 7 farklı ders işlenmektedir.
Bu düzenlemelere göre; Din Bilgisi Öğretimi'ne İlkokul programlarında “Kur'an-ı Kerim ve Din Dersleri” adı ile 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda ikişer saat; Lise programlarının birinci devresinin 1. ve 2. senelerinde (yani bu günkü 6. ve 7. sınıflar) “Din Bilgisi” adıyla birer saat yer verilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri