Toplama işlemi: Toplama işlemi toplanan ve toplayan sayıların bir araya gelmesi ile yapılır. Böylece sayılar birbiri üzerine eklenir ve toplam sayı bulunur. Gördüğümüz gibi toplayan ile toplanan bir araya geldi ve toplam sayı ortaya çıktı.
Not: Toplama işlemi yaparken mutlaka birler basamağından başlamamız gerektiğini unutmamalıyız. O bizim için en önemli kuraldır. Önce birler basamağından başlayarak toplama işlemini yapacağız. Daha sonra onlar basamağındaki işlemi yapacağız ve yine aşağı kısma yazacağız.
Eldeli işlemlerde onluk basamağı bir üst basamağa ekliyorsunuz. Toplama işlemine birler basamağından, yani en sağ taraftan başlanır.
İlk olarak parantez işlemleri yapılır. Eğer soruda üslü ya da köklü bir sayı varsa ikinci adımı bu işlemlerin çözülmesi oluşturmaktadır. Sonrasında matematik işlemlerinden olan çarpma ve bölme yapılmalıdır. Dördüncü sırada toplama ve çıkartma işleminin yapılması gelmektedir.
Toplama Kuralı
Aynı anda gerçekleşmeyen(olasılıkları kesişmeyen/ayrık)(mutually exclusive) olayların toplam gerçekleşme olasılığı, her olayın gerçekleşme olasılıklarının toplamına eşittir.
İlgili 21 soru bulundu
1- Toplama işleminde sağlama:Toplananların sayı değerleri toplamının 9 ile bölümünden kalan ile toplamın sayı değerleri toplamının 9 ile bölümünden kalan birbirine eşitse toplama işlemi doğru yapılmıştır,eşit değilse toplama işleminde hata yapılmıştır.
İşlem sırası, matematiksel bir ifadenin değerini bulmak için işlemleri hangi sıra ile yapmamız gerektiğini belirleyen kuraldır. Kuralı, parantezler, üslü sayılar, çarpma, bölme (soldan sağa) ve Toplama, Çıkarma (soldan sağa) olarak özetleyebiliriz.
İşlemlerde çarpma ve bölme işlemleri de önceliklidir. Sonrasında ise toplama ve çıkarma işlemlerini yapmak gerekmektedir. İşlem önceliği ile ilgili sorularda aynı kategoride bulunan işlemler için soldan başlayarak çözmek kolaylık sağlar.
3 + 2 × 4 işleminin sonucu 11 dir. Çünkü çarpma toplamadan önce yapılır. Amaç önce toplamayı yapmaksa parantez kullanılarak işlem sırası değiştirilir. (3 + 2) × 4 = 20.
Standart kurallar çarpma ve bölmenin eşit önceliğe sahip olduğunu gösteriyor. Soldan sağa kuralına göre hangisi önce geliyorsa önce oradan başlanmalıdır; burada önce bölme yapılır ve ardından da çarpma. Sonuç olarak doğru cevap 16'dır.
Toplama: İki küçük kümeyi daha büyük bir küme oluşturmak için bir araya getirme ve toplam sayıyı belirleme sürecidir. Toplanan: Bir toplama işleminde küçük kümelerden her biridir. Toplam: İki küçük kümenin bir araya getirilmesi sonucunda oluşan büyük kümedir. Toplama İşareti: Toplama işlemini gösteren işarettir.
Toplama/Çıkarma işlemleri de çarpma ve bölme işlemleri gibi eşit önceliğe sahip olarak kabul edildiği için bu işlemler soldan sağa doğru yapılmalıdır.
Toplama, çıkarma, bölme ve çarpma, problemleri çözerken kullandığımız dört işlemdir. Bunlara ''aritmetik işlem'' da denir.
Tam Sayılarda Toplama İşlemi Özellikleri
İki ya da ikiden fazla sayının birbirine eklenmesiyle elde edilen sonuca dayanan tam sayılarda toplama işleminin temelde birleşme özelliği, ters eleman özelliği, etkisiz eleman özelliği ve değişme özelliği olarak 4 ana özelliği olduğundan bahsedilmesi gerekmektedir.
Tam sayılarda toplama işlemi yapılırken sayıların aynı işaretli ve farklı işaretli olmasına göre toplama işlemi yapılır. Bilgi: Aynı işaretli iki tam sayı toplanırken, sayıların işareti yokmuş gibi toplanır, sonuçta bulunan sayının soluna toplanan sayıların ortak işareti yazılır.
İşlem sırasındaki öncelik ilk olarak; kuvvet alma daha sonra çarpma ve bölme ve son olarak toplama ve çıkarma olmasının sebebi; kuvvet alma işleminin çarpmanın bir fonksiyonu, çarpmanın da toplamanın bir fonksiyonu olmasıdır.
Doğrulanmış Cevap
Cevap: Toplama işleminin kısa yoldan yapılmasına ÇARPMA denir. Temel aritmetik işlemlerden biri de " çarpma " işlemidir.Sayılarda çaprma ise çapılan sayının çarpan sayı kadar adedinin toplamının alınması yerine kısa yoldan bulma yöntemidir.
Çarpım: Çarpma işleminin sonucu elde edilen sayıya çarpım denir.
- Ve işlem sırası diyor ki; "Çarpma/Bölme işlemini önce yap!" yani toplama ve çıkarma işleminden önce yap. İşlem sırasına göre çarpma ve bölme işlemini önce yapmalıyız Burada bölme olmadığına göre, önce çarpma yapacağız.
Çarpma, temel aritmetik işlemlerden biridir. Sayılarda çarpma, çarpılan sayının çarpan sayı kadar adedinin toplamının alınması işlemidir.
Yaklaşık yirmi yıl kadar sonra, 1642 yılında Fransız filozof Blaise Pascal dört işlemi yapabilen bir hesap makinesi tasarladı. Gottfried Wilhelm Leibniz 1671 yılında kare kökünü alabilen dört işlemi yapabilen mekanik bir aygıt tasarladı.
Cevap. İki tarafı eşitlemek için yapılır. sayıların birbirini sadeleştirmediği tüm işlemlerde eşitlemek için yapılabilir.
Cevabımız 19 olacaktır.
(8 * 6 + 9) / 3 işleminin sonucu isteniliyor.
Doğrulanmış Cevap
Cevap: 18 sayısıdır. Önce 3 ile 3 sayısını çarpıyoruz. 9 çıkıyor. Devamında yine 3 ile 3 sayısını çarpıyoruz, 9 çıkıyor. 3 sayısından 3 çıkartınca,0 kalıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri