BALLI SÜT YAPILIŞI. Sütü ocağa alın ve taşma riskine karşı kaynayıncaya dek başında bekleyin. Süt kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın ve içerisine yıldız anason ile çubuk tarçını ekleyin. Karışımı ağzı kapalı şekilde hafif ılık hale gelinceye kadar, ara sıra açıp karıştırarak bekletin.
Genellikle sıcak tüketilmesi gereken tarçınlı süt, soğuk kış aylarında içildiğinde soğuk algınlığına yakalanma riskini düşürür ve ayrıca boğaz ağrısına iyi gelir.
Önce sütü ısıtın. Süt ısındıktan sonra bir bardağa alın ve üzerine tarçını ekleyerek iyice karıştırın. İkindide ara öğün olarak ve gece yatmadan önce bu karışımdan birer bardak için. Gece yatmadan önce içmeniz uyurken bile yağ yakmanızı sağlayabilir.
Karışımın içerisinde bulunan tarçın ise kandaki glikoz değerini düşürerek zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Metabolizmaya da olumlu yönde etki ederek normalleştiren karışım ise oldukça düşük kalorilidir. Nitekim 1 su bardağı tarçınlı sütte yaklaşık olarak 150 kalori bulunmaktadır.
Sütteki protein, baldaki karbonhidrat metabolizmayı harekete geçirmek için gerekli olan iki temel maddedir. Özellikle sabahları güne ballı sütle başlamak, vücut direncini artırarak gününüz enerjik geçmesine yardımcı olabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Araştırmalar, balın tümü kalp hastalığı için risk faktörleri olan trigliserit, toplam kolesterol ve LDL (kötü) kolesterol seviyelerini azaltabildiğini gösteriyor. Bir bardak ılık ballı süt içmek, boğaz tahrişini ve boğaz ağrılarını hafifletebilir. Ayrıca öksürük ve balgam söktürücü olarak da etkilidir.
Solunum rahatsızlıklarına balı süt iyi geliyor. Sinir ve stres seviyesinin düşürülmesinde önemli rol oynuyor. Midede meydana gelen enfeksiyonları antioksidan ve anti-bakteriyel özelliği sayesinde engelliyor.
1 bardak süt ile yarım çay kaşığı toz tarçını iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan ikindi vakitlerinde ara öğün olarak tokluk hissi vermesi açısından ve akşam yatmadan 2-3 saat önce olmak üzere günde 2 defa içebilirsiniz. 👉 Gün içinde 2 bardağa kadar tarçınlı süt karışımdan içebilirsiniz.
Bu sebeple kilo alımını engeller. Gece süt içmenin kilo aldırıp aldırmadığını da pek çok kişi merak etmektedir. Gece süt içmek, vücut için yararlıdır. Sebebi ise gece içilen süt sabah tok uyanmanızı sağlamaktadır.
Mide içerisinde daha uzun süreli durmanızı sağlayacak olan sıcak süt, çabuk acıkmamanızı sağlayacaktır. Göbek ve basen yağlarını tamamen ortadan kaldırmak için gece uykusuna yatmadan 4 saat önce sıcak süt tüketilmelidir. Ayrıca kilo vermek için yemekten 10-15 dakika önce 1 çay bardağı süt içmeye devam etmelisiniz.
Süt düzenli olarak tüketilen az yağlı süt şeker hastalığı riskini azaltır. Süt yine az yağlı olarak tüketilirse kilo vermeye yardımcı olur. Akşam yemeklerinden sonra veya sabah aç karnına içilen süt bağırsakların hareketlerindir ve yağ yakımın hızlandırır. Çoğu diyet listesinin ara öğünlerinde süte yer verilir.
Boğaz ağrılarına oldukça iyi gelen ballı süt, boğazı yumuşatarak öksürüğün kesilmesine de katkı sağlamaktadır. Çok fazla sıcak tüketilmesi tavsiye edilmez. Ancak grip ve nezle gibi rahatsızlıklarda sütün içerisindeki laktik asit sebebiyle önerilmez.
Tarçınlı su 10 gün boyunca günde bir su bardağı olacak şekilde tüketilmelidir. Tarçınlı su kürü en fazla 15 gün boyunca uygulanmalı, daha sonra mutlaka ara verilmelidir. Aksi takdirde vücutta yarardan çok zararları ortaya çıkacaktır.
Sıcak bitki çayları içmek de boğazı yatıştırır. Bal, boğaz bölgesini kaplayarak tahrişi azaltır ve öksürüğün yatışmasına yardımcı olur. Sıcak bir duş, burundaki sekresyonları incelterek öksürüğün hafiflemesine katkı sağlar. Sıcak duş hem soğuk algınlığı hem de alerjilerden kaynaklanan öksürükte etkili olabilir.
Ballı süt, solum yolu hastalıklarının kısa sürede iyileşmesi için başvurulan en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. Özellikle de şiddetli öksürüğü hafifleterek boğazları yumuşatmaktadır.
Kilo aldırmaz, aksine şeker ve tatlı isteğini bastırır.
Kilo vermek için içtiğiniz sütün sıcak mı yoksa soğuk mu olduğu çok önemli değildir. Mesele vücudunuza giren kalorinin miktarıdır. Soğuk süt de sıcak süt de aşağı yukarı aynı kalori değerlerine sahip olurlar ve sıcaklığın direkt olarak yarattığı bir fark olduğunu söylemek mümkün değildir.
Konuyla ilgili Diş Hekimi Arzu Yalnız bilgi ve tavsiyelerini paylaştı. Çocuk, gece süt içtikten sonra mutlaka su tüketmeli ya da ağzını çalkalamalı.
Bir bardak süte ne kadar tarçın konur? 1 bardak az yağlı sıcak süt ile 1 tatlı kaşığı tarçını karıştırıp, ikindi zamanında ara öğün olarak ve gece uyumadan önce bu karışımı tüketirseniz metabolizma hızınız artacaktır.
Mideyi korur: Tarçın sinnamaldehit adlı bir uçucu yağ içerir. Bu yağ mide bağırsak hareketlerinin hızlanmasında yararlıdır, ülser oluşumunu engeller. Sadece sabah aç karnına değil yemeklerden sonra içilen bir su bardağı tarçınlı su karın ağrılarını hafifletir.
Bağırsak hareketlerinde yaşanan sorunlar için tarçın iyi bir kurtarıcıdır. Özellikle de bağırsaklarda meydana gelen mantar ve bakterilerle savaşan tarçın, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerine de iyi gelir.
Özellikle siyah bal içeriğinde bulunan yüksek miktarda antioksidanlar sayesinde astım ve koah hastaları için alternatif bir tedavi yöntemidir.
Balgamı söktürmesi sebebiyle öksürüğe iyi gelmektedir. Bal, mideye kuvvet verir bu sebeple ballı süt de iyi bir mide koruyucudur.
Hava yolları genişleten ilaçlar ve serum ile hava yolları yıkanır ki buna akciğer lavajı diyoruz. Anestezi aygıtı yardımı ile hava yolları içine pozitif oksijenli hava vererek hava yolları ve kapalı hava kesecekleri açılır ve daha fazla oksijenin kan dolaşımına katkısı sağlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri