Matın Malzemesi ve Dokusu En sık kullanılan matlar arasında TPE yani Elastomer Termoplastik Köpükler de bulunur. PVC'ye alternatif olan TPE'den üretilen matlar, özellikle denge ve esneklik gerektiren duruşlarda kullanıcıya konfor sağlar. Çünkü TPE, kaymaz ve yumuşak bir malzemedir.
Bir yoga matın kalınlığı 4 mm – 5 mm kalınlıkta olması idealdir. Malzemesinin tok olması önemlidir. Yumuşak zemin, bir süre sonra diz, ayak bileği ve el bileği eklemlerini rahatsız etmeye başlar. 2 - Malzeme Bu, en önemli konulardan biri. Matı seçerken doğal malzemelerin kullanıldığı ürünlere yönelmenizi öneririm.
Yoga matı şart değildir. Asana hareketlerini katlanmış bir battaniye, bir halı ya da ince bir kilimin (hasırın) üzerinde yapabilirsiniz. Kilim çok ince ya da kalın olmamalıdır.
Pilates yaparken daha rahat olmalıyız ve vücudu zeminle temas ettirmeyecek kalınlıkta bir mat seçmeliyiz. 10 mm-15 mm arasında bir tercih daha doğru olacaktır. Bu şekilde omurga ve diz sağlığımızı daha iyi koruruz.
Yoga ve pilatesin arasındaki en temel fark, odaklandıkları noktadır. Yoga ruh sağlığını geliştirmeyi amaçlarken pilates öncelikli olarak vücut sağlığına odaklanır. Her iki branş da ruh ve beden sağlığını olumlu anlamda etkiler, farklı öncelikler üzerinden hareket eder.
İlgili 29 soru bulundu
Sağlam bir pilates matı en az 1,5 cm'lik bir dolgu malzemesi içerir. Taban kısmı pürüzsüz bir yüzeye sahip olan pilates matları, hareketlerinizi kayma riskiniz olmadan hızlı ve kolay bir şekilde yapmanızı sağlar. Temizlikleri yine yoga matlarında olduğu gibi kolaydır.
Her Gün Yoga Yaparsak Ne Olur? Her gün yoga yapmak, beden ve zihin sağlığı üzerinde birçok olumlu etkiye sahiptir. Düzenli yoga pratiği kaslarının esnekliğini ve gücünü artırır, duruşunu düzeltir, denge ve koordinasyonunu geliştirir. Ayrıca stresi azaltır, uyku kalitesini artırır ve zihninizi sakinleştirir.
Pratikte ilerledikleri zaman yoga her gün yapılmalı. Her gün beş veya 10 dakika yoga yapmak haftada bir veya iki saat yoga yapmaktan daha faydalıdır.
Aslında herkes yoga yapabilir. Her yaş grubundan insan bu derslere katılabilir. Ama bedeninizin farkında olmanız ve size uygun sınıfları seçmeniz koşuluyla. Kronik rahatsızlıkları olanlar, kalp hastalığı, yüksek tansiyon riski taşıyanlar hekimlerine danışmalılar derse gelmeden önce.
Düzenli Olarak Nasıl Temizlenir? Aslında bu çok kolay! Matınızın her iki tarafını da bir yoga mat temizleyicisi (bazı mat üreticileri bu temizleyicileri de satarlar) veya bir sprey şişesinde birkaç damla hafif bulaşık deterjanı ve iki bardak ılık su karışımı ile temizleyin.
Başlangıç Seviyesi Yoga Matlarının Ölçüleri
172 cm ve 180 cm uzunluğundaki matlar 61 cm genişliktedir. 5 mm kalınlığı hem ideal yastıklama sunar hem de kolay taşınabilirlik sağlar.
“Her yerde yoga yapmalıyım” diye düşünenler, “seyahat yoga matı” olarak adlandırılan 5 mm. gibi orta kalınlıktaki matları tercih edebilirler. Bu matları kolayca katlayıp seyahat çantanıza ya da sırt çantanıza yerleştirebilirsiniz. Hatha, Yin gibi hafif yoga çeşitleri için 5-8 mm kalınlığındaki matlar idealdir.
Yoga matlarının standart uzunluğu 183-185 cm. olanlardır. Genişlikte ise genellikle 60-68 cm. ölçülerinde bulabilirsiniz. Ancak fiziksel özelliklerinize göre 200-220 cm. ölçülerinde ve 72-80cm genişliklerinde yoga matlarını da araştırabilirsiniz.
Pilates,yoga,kamp ve tüm spor aktivitelerinde konforlu ve güvenli şekilde kullanım olanağı sağlar.
Aslında binlerce yıldır çim ve toprak üzerinde yapılan yogayı yaparken mata bile ihtiyaç olmasa da, evde ya da stüdyoda, sert bir zemin üzerinde yoga yaparken mat kullanmak hem konforunuzu artırabilir hem de sizi sakatlıklardan koruyabilir. İşte yoga yaparken ihtiyaçlarınıza uygun bir yoga matı seçmenin püf noktaları…
Yoga yapmak için en uygun zaman nedir? Genel olarak sabah veya akşam erken saatlerde yoga pratiği önerilir.Yoga yapmak için en iyi zaman, kahvaltıdan önce sabah ilk iş olarak başlamaktır. Uyandıktan sonra, bağırsaklarınızı boşaltın, isterseniz duş alın, sonra güne yoga uygulamaları programınızla başlayın.
Esneklik, kas güçlendirmesi, kilo kontrolü ve cilt sağlığı üzerindeki etkileri ile vücudu güzelleştiren önemli bir etkinliktir. Düzenli bir yoga pratiği ile fiziksel ve zihinsel olarak daha dengeli, daha sağlıklı ve daha güzel bir bedene sahip olmak mümkündür.
Yogadan sonra duş almak için en az bir saat bekleyin. Enerjinizi bedeniniz, kaslarınız, hücreleriniz emsin… Bekleyin!
Su – Yoga dersleri sonrası vücudunuzun su ihtiyacını karşılamak önemlidir. Bol miktarda su içilmelidir. İsteğe göre C vitamini almak açısından suyun içine birkaç limon damlatılabilinir. Taze Meyve Suyu – Ders sonrasında taze sıkılmış meyve suları vücudunuzun daha da canlanmasını sağlayacaktır.
Evde yoga yaparken tek başına olmanıza gerek yok, grup halinde de yoga yapmak mümkün. Sadece sessiz bir ortam, temiz hava (kapalı alanlarda pencereleri açarak bol oksijen sağlamalısınız) ve tüm uygulamaları yapabileceğiniz mat veya halı ile kaplı, uygun ölçüde bir alana ihtiyacınız var.
Yoganın sağlık üzerindeki etkilerini tam anlamıyla hissetmeniz için düzenli olarak dersleri takip etmeniz ve disiplinli olmanız önemli. En az 3 ay, haftada 3-4 kez yoga derslerini düzenli olarak takip ettiğinizde hem ruhsal hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendinizi daha farklı hissetmeye başlarsınız.
İdeali haftada 3 defa yapmak. Yapamıyorsanız, minimum 2 gün Pilates yapın. Bu sayede etkilerini görebilir ve forma girebilirsiniz. Eğer haftada 3 gün yapabiliyorsanız harika bir şey yapmış olursunuz.
Ne Sıklıkta Pilates Yapmalıyım? Spor yapmak serotonin hormonu (mutluluk hormonu) salgıladığı için devamlı ve düzenli spor yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedersiniz. Mat pilates ya da reformer pilates haftada en az iki en fazla üç gün yapılabilir. Grup derslerinde genelde tercih edilen haftada üç gündür.
Pilates, bedenin dengesine ve sağlıklı duruşuna yardımcı olan, omurgayı desteklemekte belirgin işlevi olan merkez kas grupları üzerine yoğunlaşan, aynı zamanda nefes teknikleri ve zihinsel konsantrasyon da içeren, güçlendirici, sıkılaştırıcı ve dengeleyici bir egzersiz programıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri