Senelik yağış miktarı 730 mm ile 1680 mm arasında değişir. Merkez ilçede senede ortalama 3 gün kar yağar ve 7 günü karla örtülü kalır. Senenin 140 günü yağışlı geçer. Şimdiye kadar en soğuk -7,4°C(9 Şubat 1929) ve en sıcak 38,2°C (20 Ağustos 1941) tespit edilmiştir.
Trabzon iklimi yazın sıcak kışın ise normal soğukluktadır. Yaz aylarının ortalama sıcaklığı +32 derece dolaylarındadır. Kışın en soğuk günlerinde sıcaklık -6 dereceye kadar düşmektedir.
Trabzon'da yıl genelinde yağışlı bir hava hüküm sürer. Kışlar çok soğuk geçmese de genelde yağışlıdır. Kış sıcaklık ortalaması 5-10 derece civarındadır. Yazın ise 27 derece sıcaklık ortalaması görülür.
Trabzon'da kış ayları genellikle yağışlı ve ılıman geçer. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ortalama sıcaklık 5-10 derece arasında değişir. Kar yağışı görülebilir, ancak genellikle hemen erir. Yaz aylarında ise Trabzon'da hava sıcaklıkları daha serin olur.
Trabzon'da en son en yüksek hava sıcaklığı 29 Ağustos 1947 yılında 38.2 derece ile ölçülürken en düşük hava sıcaklığı ise eksi 7.4 derece ile 14 Ocak 1950 tarihinde gerçekleşti. son 74 yılda en yüksek hava sıcaklığı 38.2 derece ile 1947 yılında yaşandı.
İlgili 24 soru bulundu
- Karadeniz ikliminin görüldüğü alanlarda kar yağışlı günlerin ortalaması 18 gündür. - Yıllık ortalama sıcaklık 13-15°C'dir. - Ocak ayı ortalama sıcaklığı 6 – 7°C'dir. - Temmuz ayı ortalama sıcaklığı 21 – 23°C'dir.
Rize'de yazları serin, kışları ılıman ve her mevsimi yağışlı bir iklim görülür.
Kış aylarında da Trabzon gezisi tercih edebilirsiniz ancak baz zamanlarda sis bastırdığını ve havanın daha da soğuk olduğunu belirtmekte fayda var. Hemen istediğiniz tarihe en ucuz Trabzon uçak biletini web sayfamızdan alın Trabzon'un güzelliklerini kaçırmayın.
Trabzon plajları arasında, Doğu Karadeniz sahil şeridinde yer alan, Akçaabat'a bağlı Daracık Plajı'da yaz sezonunun çokça tercih edilen mekanları arasında yer alıyor. Trabzon'da suyu temiz, denize girilebilir onayıyla hizmet veren Daracık Plajı'nda günlük gereksinimlerinizi karşılayabileceğiniz imkanlar bulunmakta.
Özellikler. Doğu Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı ortalama 1590 mm iken, 831 mm 2244 mm arasında değişir.
Trabzon'da yaşam pahalılığı, Türkiye'nin diğer şehirlerine göre göreceli olarak düşüktür. Ancak, son yıllardaki ekonomik büyüme ve turizmdeki artış, yaşam maliyetlerinde bir miktar artışa neden olmuştur. Hayatın pahalı ya da ucuz olması, birçok faktöre bağlıdır.
Temiz Hava Hakkı Platformu'nun ortaya koyduğu rapora göre Trabzon 2016 yılında daha kirli bir havaya sahipken 2017 ve 2018 yıllarında değerler daha temiz çıktı. 2016 yılında 49 olan ug/m3 olan değer 2017 yılında 41'e 2018 yılında ise 35'e düştü. Trabzon böylece Türkiye'nin 'havası en temiz' 11 ili arasına girdi.
Karadeniz İklimi:
Yaz ile kış arasındaki sıcaklık farkı fazla değildir. Yazlar nispeten serin, kışlar ise kıyı kesiminde ılık, yüksek kesimlerde karlı ve soğuk geçer.
Kesinlikle evet. Karadeniz'in kenarındaki konumu, yemyeşil doğası ve muhteşem iklimi sayesinde, Trabzon yerleşmek için popüler bir konum. Bu yazımızda Trabzon'da yaşanacak en iyi yerlerin yanı sıra Trabzon'da yaşam giderlerini ve bilmeniz gereken her şeyi listeleyeceğiz.
Buna göre Bolu Batı Karadeniz Orman Araştırma merkezinde ölçülen 0,8 derece sıcaklık, Türkiye'nin en soğuk noktası olarak kayıtlara geçti.
Erkek giysilerde siyah, lacivert renk kullanılmakla birlikte yöredeki el tezgahlarında dokunan koyu kahverengi şaldan giysiler yapıldığı da bilinmektedir. Erkek giysileri genel olarak; kabalak, yelek, aba, zıvka, mintan, çizme (sabuk), çarık, çapula, kuşak ve takılardan (kama, kemer, yağdanlık, kavlık, köstek) oluşur.
Halk plajlarından özel plajlara, beachlerden clublara pek çok mekanın yer aldığı Of ilçesi, ekonomik olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. Of'ta yer alan başlıca plajlar; Kıyıcık Aile Plajı, Of Sahil Plajı, Çamburnu Plajı, Voha Plajı, Soğukpınar Plajı ve İyidere Plajı olarak sıralanmaktadır.
Trabzon'un Sürmene ilçesi Aşağı Çavuşlu mahallesinde Karadeniz Sahil yolu kenarındaki kadınlar plajı havaların ısınmasıyla birlikte yoğun ilgi görüyor.
Trabzon ilinde iki farklı iklim tipi görülmektedir. Kıyı kısmında ılık ve yağışlı bir iklim tipi yaygınken, iç kesimlerde karasal iklim özelliği hakimdir.
Ülkemizin önemli yerleşimlerinden biri olan Trabzon'a öğrenci olarak geldiyseniz eşsiz bir doğaya sahip olan bu ilde yapacak şey bulacaksınız. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi Türkiye'de ki önemli üniversitelerdendir. Trabzon'a ilk kez gelen öğrenciler kara ve hava yolu ile ulaşım sağlayabilirler.
İlde Karadeniz iklimi hüküm sürer. Yazları serin ve kışları ılık, her mevsim yağışlı geçer. Güneye dağlık bölgeye varıldıkça iklim sertleşir. Kıyıda yağmur olarak görülen yağış yüksek yerlerde kar şekline dönüşür.
İç kesimler buradaki dağların etkisinden dolayı kışlar soğuk, yağmur ve kar yağışlı, yazlar ise serin geçer.
Antik Çağ yazılı kaynaklarında Rhizus (Ριζοῦς) olarak anılan Rize adının Yunanca "ριζα" (riza) isminden geldiği sanılmakta olup anlamı "Dağ Eteği"dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri