İlgili 15 soru bulundu
Trabzon'un baştacı yemeklerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağ ve peynir ile yapılan, hem ana öğün, hem ara öğün; hem kahvaltı, hem de öğle ve akşam yemeği olabilen oldukça lezzetli bir yemek türüdür. Bu yöresel yemek, “Muhlama” veya “Mıhlama” isimleri ile de bilinmektedir.
Yılın her günü ziyarete açık olduğu belirtilen Uzungöl'ün herhangi bir giriş kısıtlaması bulunmuyor. Aile ziyaretleri açısından da tercih edilen doğal yapı, araç girişine uygun bir bölgede yer almaktadır. Uzungöl'ün giriş ücreti yoktur.
Kuymak, turşu kavurması, yumurtalı minzi, kaygana… Trabzon'da hepsi aynı kahvaltı sofrasında bir araya geliyor. Bir de Sürmene pidesi var.
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında bulunan Peynirli Trabzon Pidesi, lezzetli ve çıtır olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Trabzon'un özgü peyniriyle hazırlanan pide, doyurucu olmasıyla da bilinmektedir. Yumurta, un ve maya ile kısa sürede yapılan Trabzon pidesi, mutlaka denemeniz gereken yemekler arasındadır.
Trabzon'da yaşayanların yüzde 88'1 Trabzon nüfusuna kayıtlı Trabzon'da en çok Gümüşhaneli ve Giresunlular yaşıyor Trabzon dışındaki Trabzonlular en fazla İstanbul, Kocaeli ve Ankara'da ikamet ediyor.
Lahanadan Lahana Çorbası, Etli Lahana Sarması, Kara Lahana Yemeği, Ezme Lahana; hamsiden Hamsili Pilav, Hamsi Kuşu, Hamsili Kaygana, Sebzeli Hamsi, Hamsi Çitlemesi, Pazılı Hamsi Tava, Hamsili Bulgur Pilavı üreten Trabzon mutfağında akla gelen ilk lezzetler şöyle: Haluşka, Trabzon Hurmalı Tart, Muhlama, Gongoş Sarması, ...
Başlıca tarım ürünleri çay, patates, mısır, fındık, tütün, buğday ve fasulye (kuru) dir. Sebzecilik ve meyvecilik de önemli yer tutar. 40 milyon civârında fındık ağacı vardır. Fındıktan sonra armut, kiraz, ve turunçgiller oldukça fazla yetişir.
Türkiye'de Trabzon veya Hatay hurması olarak bilinen meyve, Abanozgiller ailesindendir. Bu mübarek ağaç, Asya'da Cava elması, Japon hurması, bizde ise cennet hurması veya Allah'ın meyvesi gibi isimlerle de bilinir.
Erkek giysilerde siyah, lacivert renk kullanılmakla birlikte yöredeki el tezgahlarında dokunan koyu kahverengi şaldan giysiler yapıldığı da bilinmektedir. Erkek giysileri genel olarak; kabalak, yelek, aba, zıvka, mintan, çizme (sabuk), çarık, çapula, kuşak ve takılardan (kama, kemer, yağdanlık, kavlık, köstek) oluşur.
Trabzon'da yaşam pahalı değildir. Şehirde ev ve yaşam maliyeti diğer şehirlerden daha ucuzdur. Ortalama kira, ulaşım, beslenme ve günlük harcama maliyetleri makul seviyelerdedir. Trabzon'da yaşam maliyeti Türkiye'nin diğer bölgelerinden ve şehirlerinde olduğu gibi orta düzeydedir.
Trabzon denince hemen akla gelen ve şehrin en sembol yeri belki de Sümela Manastırı. Trabzon Maçka'da yer alan ve Türkiye sınırları içerisindeki en eski yapılardan biri olma özelliğini taşıyan Sümela Manastırı'nın inşa tarihi 365-395 yıllarına kadar uzanıyor.
Uzungöl'ün ve Trabzon'un meşhur lezzetlerini bulacağınız yol üzeri kahvaltı mekanlarında kişi başı 100-150 tl ücret ödeyerek kahvaltı yapabilirsiniz. Uzungöl kahvaltı yerleri yerine otelleri tercih ederseniz kişi başı konaklama ücretlerine dahil olarak herhangi bir kahvaltı ücreti ödemeniz gerekmez.
Uzungöl (Romeika: Σαράχος, Saráhos), Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı turistik mahalle.
Uzungöl yıl boyu ziyaretçi almaktadır. Yaz aylarında başka bir güzel kış aylarında başka bir güzelliğe sahiptir fakat en çok ziyaretçiyi yaz aylarında almaktadır. Kış aylarında genelde az sayıda ziyaretçi uzungölü ziyaret etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri