Trafik Sigortası Yaptırmadan Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar? Trafiğe çıkmadan önce oluşması muhtemel riskleri güvenceye almak için zorunlu trafik sigortası yaptırılması gerekir. Zorunlu trafik sigortası yaptırmayan birey, 436 TL cezaya tabi tutulur. Aynı zamanda araç trafikten men edilir.
Zorunlu Trafik Sigortası olmayan araçlar trafiğe çıkamaz.
Sigortasızlık cezası olarak 436 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Sigortasız aracın cezası yalnızca 436 TL ile sınırlı kalmamakta aynı zamanda otopark ve çekici masrafları da araç sahipleri tarafından karşılanmaktadır.
Trafik sigortasını hiç yaptırmamış ya da zamanında yenilememiş bir araç, trafik ekiplerince belirlendiğinde, araç çekici yardımıyla otoparka götürülerek trafikten men ediliyor. Araç sahibi aracını almak isterse öncelikle trafik sigortası poliçesini yaptırmak zorunda.
Gecikme cezası: Trafik sigortasının vade tarihinde yaptırılması gerekir, bir gün bile gecikirse %5 sürprim cezası vardır. Yani gecikme olduktan sonraki 1. ayın içerisinde %5 prim artışı ile trafik sigortası yaptırılabilir. 2.ay sürpim cezası %10 olur ve her ay ceza oranı artar.
İlgili 31 soru bulundu
Ancak, eski araç sahibinin sigortası varsa 15 gün süresince bu sigorta devam eder. Bu süre içinde yenilenmeyen sigorta için 2. el araç sahibine ceza kesilir ve araç trafikten men edilir. Sigortası yapılmayan ya da belirtilen süre sonunda yenilenmeyen araçların trafiğe çıkması kanunen yasaktır.
Eğer yeni araç sahibi 15 günün sonunda trafik sigortasını yaptırmazsa aracı trafikten men edilir ve park alanına çekilir. Sonrasında araç sahibinin arabasına kavuşması için bu cezaları ödemesi ve Zorunlu Trafik Sigortası yaptırması gerekir.
Yeni araç alımlarında aynı gün içerisinde başlatılması gereken araç sigortaları, ikinci el araç alımlarında 15 günlük bir süre zarfında tamamlanmalıdır. Bu süre zarfında sigorta işlemlerini başlatmayan kullanıcılar yasal yaptırımlara maruz kalmaktadır.
Trafik sigortanızın bitiş tarihinden sonraki 15 gün boyunca geçerli olmasına rağmen, bir kaza durumunda sigorta şirketi hasarınızı karşılamayabilir. Bu nedenle, trafik sigortanızın bitiş tarihinden önce yenilenmesi önemlidir.
Aracın taşıma sınırını aşacak şekilde araca yükleme yapmak. Tehlikeli ve zararlı maddeleri gerekli izin ve tedbirleri almadan taşımak. Özel izin gerektiren eşyaları izin almadan yüklemek, taşımak ve taşıttırmak. Yük nakli yapılan araçlara, azami toplam ağırlıklarının üzerinde yükleme yaptırmak.
Sigortam Yokken Kazada Kusurlu Bulunursam
Yani, kazada kasko sigortası olan aracın sahibi sigorta şirketleri tarafından korunur ve herhangi bir maddi kayba uğramaz. Ancak, trafik sigortası olmayan araç sürücüsü ise sigorta şirketinin karşı araç için yaptığı ödemeyi karşılamak durumunda kalabilir.
Satmış olduğum aracın trafik sigortasını yeni aracımda kullanabilir miyim? Araç değişikliği durumunda mevcut trafik sigortası poliçenizi iptal ettirip yeni aracınız için yeni bir poliçe düzenlemeniz gerekiyor. Trafik sigortası kapsamında kazandığınız hasarsızlık indirimi yeni poliçenize aktarılabilir.
Trafik sigortası, zorunlu bir sigortadır. Bu nedenle tüm araç sahiplerinin yaptırması gerekmektedir. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçların trafiğe çıkmaları yasaktır. Sigortasız olduğu tespit edilen araçların sahiplerine 436 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
Elbette, zorunlu trafik sigortanızı bitiş tarihinden önce de yenileyebilirsiniz. Yenileme tarihinden önce trafik sigortası yaptırmak her zaman avantajlı.
Taşıt kullanma süreleri. Ceza Fiili Adı: Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, araç sahibine de 206 TL (% 25 İndirimli 154,5 TL.), ayrıca işleten veya teşebbüs sahibine de 427 TL. (% 25 İndirimli 320,25 TL.) ceza uygulanır.
Bilindiği üzere kısa vadeli trafik sigortası da trafik seyri boyunca yolculuğunuzu güvene alan bir sigorta türüdür. Bir yıl boyunca devam eder ve poliçenizde yer alan maddelere göre kaza durumunda zararlarınızı karşılar.
Trafik Sigortası Yaptırmadan Trafiğe Çıkmanın Cezası Ne Kadar? Trafiğe çıkmadan önce oluşması muhtemel riskleri güvenceye almak için zorunlu trafik sigortası yaptırılması gerekir. Zorunlu trafik sigortası yaptırmayan birey, 436 TL cezaya tabi tutulur. Aynı zamanda araç trafikten men edilir.
Aylık kasko, daha çok aracını sık kullanmayan ve ekonomik durumu kötü olan sigortalılar tarafından kullanılan avantajlı bir uygulamadır. Aylık kasko avantajları şu şekilde sıralanabilir. Kredi kartına bloke koymaz. Yıl içinde istediği zaman aylık kasko yaptırabilir, kasko poliçeni bir yıl beklemeden iptal edebilirsin.
Sıfır bir araç satın aldığınızda direkt olarak sigortayı yaptırmanız gerekirken ikinci el araç satın alımında bu durum 15 gün olarak belirlenmiştir.
SGK, 2022'de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primini aylık 150,12 lira, emzirme ödeneğini 316 lira, cenaze ödeneğini 1.250 lira, geçici iş göremezlik ödeneğini ise günlük 166,80 lira olarak duyurdu.
Evet, plaka değişikliği sigorta poliçesini etkileyebilir. Plaka değişikliği işlemi, aracın plaka numarasının değiştirilmesi anlamına gelirken, bu değişiklik sigorta poliçesini etkileyebilir çünkü sigorta poliçesi aracın ve plakanın tanımlandığı bir belgedir.
Trafik sigortası basamakları her poliçe dönemindeki hasar durumuna göre değişir ve indirim/sürprim uygulaması ile sonuçlanır. İlk kez trafiğe çıkanlar 4.basamaktan başlatılır.
Tamamlayıcı trafik sigortası mevcut trafik poliçenin bitiş tarihiyle aynı olacak şekilde 1 yıllık veya kısa süreli olarak düzenlenebilir.
Araç zorunlu trafik sigortası yaptırmak için hafta sonu işlemleri, pazartesi günü tamamlanır. Yani cumartesi veya pazarı takip eden ilk pazartesi yenileme işlemi yapılabilir. Bu süre zarfı boyunca araç sahipleri herhangi bir ceza ile karşılaşmazlar. Çünkü pazar günü trafik sigortası şirketleri kapalı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri