Çekici hizmeti, standart trafik sigortası teminatları içerisinde bulunmadığı için trafik sigortası yaptırdığın sigorta şirketi çekici hizmeti sağlamaz. Fakat artı ya da ekstra trafik sigortaları gibi bazı ürünlerde ek teminat olarak yol yardım hizmeti yer alır.
Trafik Sigortası Neleri Kapsar? Çekilmekte olan römork, yarı römork ya da bir aracın neden olabileceği zararlar çekicinin sigorta kapsamına girer. Ancak, insan taşımakta olan römorklar -poliçede ek bir sorumluluk sigortası sağlanmış ise- sigorta teminatına dâhil olur.
Firma, Yetkili Araç Servisi'nin olay yerine maksimum 50 Km/ye kadar tek yön ulaşım ücretini ve 1 saate kadar servis işçilik bedelini karşılar. Araç yol kenarında tamir edilemediği takdirde de aracın çekilmesi hizmeti verilecektir.
Birçok kasko sigortası poliçesinin avantajları içerisinde aracın yolda kalması durumunda acil yardım sağlamak amacıyla yol yardımı hizmeti de yer alır. Bazı poliçelerde yol yardımı hizmeti standart olarak sunulurken bazılarında ek bir prim ödemek ya da ayrıca bir yol yardım hizmet paketi satın almak gerekebilir.
Trafikte seyir halinde olan araçlar sigorta şirketleri tarafından oluşabilecek tüm şartlara karşı koruma altına alınır. Aylık kasko sigorta prim ödemelerinde çekici masrafları araç sahibinden temin edilir. Trafik ve zorunlu sigorta poliçelerinde ödenen miktara göre çekici masrafları da firmalara ait hale getirilir.
İlgili 38 soru bulundu
Çekici teminatı aracın üretim maliyetini, servis ücretlerini karşılamaz. Aracın çekilme maliyeti ise sigorta kapsamındadır, sigortalı kişi aracın çekilmesi için ekstra herhangi bir ücret ödemez. Çekici ek teminatı aylık kasko sigortası primlerine eklenerek, rutin olarak ödenir.
Çekici hizmeti, genellikle belirtilen bir kilometre sınırlaması içinde sunulur. Bu sınırlama, bazen 50 km olabileceği gibi bazen de 150 km ya da daha fazla olabilir. Bazı sigorta şirketleri, kasko poliçesi kapsamında 100 km'ye kadar çekici hizmetini ek ücret talep etmeden sağlar.
Yol, gündelik, refakatçi giderlerinin ödenebilmesi için; sevk edilen şehirde bulunan hastanenin sevk edilen branşına 5 iş günü içerisinde başvurulması gerekmektedir.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Çekme işlemi yapılırken oluşabilecek maddi zararlara karşı çekici sorumluluk sigortası koruyucu bir rol üstlenmektedir. Çekilen aracının zararlarının yanında, çeken araçta oluşabilecek zararlarda bu sayede önlenebilmektedir.
Trafik sigortası hatalı olduğunuz bir trafik kazası sonucunda üçüncü şahıslara verdiğiniz zararı karşılar; sigortalının aracında oluşan zararı karşılamaz. Bu nedenle çalınma riski sadece kasko sigortası ile güvence altına alınabilir. Trafik sigortası, çalınan araç için ödeme yapmaz.
Trafikten men cezası: Bir aracın trafikte ya da park halindeyken Zorunlu Trafik Sigortası'nın olmadığı yetkili birimler tarafından tespit edilirse araç, trafikten men edilir. Gecikme cezası: Trafik sigortasının vade tarihinde yaptırılması gerekir, bir gün bile gecikirse %5 sürprim cezası vardır.
7. Basamak: Poliçenin üçüncü yılında da hasarsızlık olması halinde %40 indirim uygulanır. 8.Basamak: En az 5 sigorta süresi boyunca 7.basamakta bulunanlara sözleşme süresi içinde herhangi bir tazminat ödemesi yapılmaması durumunda uygulanır.
Sevkinize ilişkin yol masrafınız sevk evrakınızı aldıktan sonra 3 iş günü içerisinde Ptt'ye aktarılmaktadır. Herhangi bir Ptt şubesine yapacağınız başvuruda; kimlik belgeniz ile "Asal Ödemeleri" olduğunu beyan ederek yol masrafınızı alabilirsiniz. ASKERLİK YOL PARASI NASIL HESAPLANIR?
Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankası kimlik numaraları üzerinden yapılacak. Toplu taşıma ile gitmek isteyenler: Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabilecek. Valilik veya Kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlarla afet bölgesine ulaşım sağlanacaktır.
Yemek ve yol yardımı ödemeleri yükseltildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesinin dilimlerinde artış yapıldığını da açıklamıştı. İstisna tutarlarının artırılmasıyla 51 lira olan yemek parası, 110 liraya, 25,5 lira olan yol parası da 56 liraya çıkarıldı.
Kaza ya da arıza durumunda, çekici hizmetinin yanı sıra aracınızın kaza sonrası onarımda olduğu günlerde kullanabileceğiniz yedek araç hizmeti sağlanır. Hasarsızlığınızı bozmadan mini onarım hizmeti sağlanır.
Çekicinin sorumluluk sigortası, çekiciyi işletenin, römorkun sebep olduğu zararlardan dolayı sorumluluğunu kapsar.
Yani SRC belgenizin olması gerekir. Yapılacak olan iş bir nevi yük taşımacılığı olduğu için bu SRC (mesleki yeterlilik) belgesine sahip olmalısınız. Ehliyet sınıfı olarak bakacak olursak, eğer çekiciniz kamyonet ise B, kamyon ise C sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekiyor. Ek olarak K belgesine sahip olmalısınız.
Ekstra Trafik Sigortası ve Trafik Yol Yardım Sigortası ürünlerimiz kapsamında herhangi bir kaza veya arıza durumunda 7/24 ve nerede olursanız olun, 0850 724 0850 Anadolu Sigorta Müşteri İletişim Merkezimizi arayarak Anadolu Hizmet Trafik kapsamındaki tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri