Süblimasyon baskının en önemli avantajı, baskının oldukça kalıcı olmasıdır. Renk haslıkları oldukça yüksektir. Süblimasyon baskıda, mürekkep yüzeyde kalmayıp kumaşa işlediği için, boya yüzeyde hissedilmez. Dolayısıyla boyada çatlama, kırılma, solma ya da deformasyon olmaz.
Transfer preslerinde ürün üzerine basılır. Baskı dayanıklılığı yüksek baskı hissi düşüktür.
Transfer baskı, özel kağıt üzerine tatbik edilen boyanın diğer materyaller üstüne ısı ve basınç ile görsel veya boyanın transfer edilmesi yöntemidir. Üç ayrı transfer baskı tekniği ve bunlarında kendi aralarında farklı baskı yöntemleri vardır.
DTF baskı işlemi uygulanan ürünler yıkamaya karşı dayanıklıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Genel olarak transfer baskı kağıtları yazıcıdan aldığınız çıktının başka bir obje üzerine aktarılmasını sağlayan kağıtlara denir. Tekstil transfer kağıtları ise kullanılan yazıcıya göre farklı kategorilere ayrılır.
Bu toz yardımıyla baskımız tekstil ürününe tam anlamıyla yapışacaktır. 4) Hafif nemli olan mürekkep ve transfer tozunu, transfer baskı makinesine 1 ila 1 buçuk santimetre yaklaştırarak 180 derece 120 saniye boyunca kürlüyoruz.
Bizim basmış olduğumuz ürünlerin yıkanınca çıkma gibi bir olasılığı yoktur! Önerdiğimiz yıkama sıcaklığı 30 derecedir çünkü 60 derecenin üzerinde yıkanan ürünlerde kumaş deformasyonları dahi oluşabilir ve bu da baskıya etki eder.
Serigrafi baskı: Dayanıklılığı çok yüksek, her türlü kumaşa uygulanabilen bir baskı çeşididir. En çok tercih edilen ve müşteri memnuniyeti çok yüksek olan bir baskı tekniğidir.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
Serigrafi baskı ve emprime baskı uzun zamandır tekstil sektöründeki imalatlarda en çok kullanılan, tercih edilen baskı tekniğidir. Tişört baskı yöntemleri içerisinde özellikle yüksek adetli imalatlarda hem kalite hemde tshirt baskı maliyeti açısından en iyi çözümü sunmaktadır.
Özellikle seramik, porselen ve plastik sektörlerinde kullanılan transfer baskı ev ürünleri ve dekoratif baskılarda da kullanılmaktadır.
Tekstil sektörünün ürünlerini modern ve dekoratif şekillerle zenginleştirmek, marka farkındalığı yada sosyal sorumluluk oluşturmak amaçlı kumaşlarına uyguladığı baskı türüne Transfer baskı denilmektedir.
Hem DTF hem de DTG baskı tekniği ile renkli ve pamuklu kumaşlara oldukça kaliteli baskı işlemi uygulanabilmektedir.
DTF Baskı sistemleri ile hemen hemen her türlü tekstil ürünü üzerine baskı yapmak mümkündür. DTF Baskı Makinası tarafından bir PET film üzerine yapılan baskı, Sıcak pres makinası ile istenilen yüzeye uygulanır. Canlı baskısı yıkamaya ve esnemeye dayanıklıdır.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
Kaliteli ve net baskılı ürünler sunması sayesinde mükemmel bir sonuç oluşturan dijital baskı, bu özelliği sayesinde de günümüzde en çok tercih edilen baskı çeşidi olmaktadır. Dijital baskı dezavantajları ise maliyetinin standart baskı çeşitlerine göre daha yüksek olmasıdır.
Baskılar sudan etkilenmez ve diğer baskı tekniklerinden çok daha fazla dayanıklıdır. Genelde solvent bazlı dijital baskı makinelerinde renk solma süreleri iki sene kadarken UV Baskı bu süreyi iki katına kadar çıkarmaktadır. Renkleri diğer baskı çeşitlerine göre daha canlı ve sorunsuz bir şekilde oluşturur.
Makinenizi baskılı tişörtünüzün etiketinde yazan yıkama talimatına uygun sıcaklığa getirin. Etiket üzerinde yıkama talimatı bulunmuyorsa 30 derecede ya da soğuk yıkama programında tişörtünüzü yıkayabilirsiniz. Deterjan tercihinizde beyazlar için ve renkliler için kullanılan ayrı deterjanları tercih edin.
TRANSFER BASKI Nasıl Olur? Transfer baskı işleminde baskı kağıdına aktarılmış olan ve ısı ile buharlaşma özelliğine sahip süblime boyar madde, ısı ve basınç kullanılarak kumaşa veya diğer nesnelere aktarılır.
Transfer kağıdı pigment ve balmumu ile kaplı çok ince bir kağıttır. Yazıcıdan transfer kağıdına aktarılan görsel, transfer kağıdından da baskı yapılacak ürüne ortalama 200 derece ısıda gaz haline gelerek aktarılır.
Termal transfer nedir? Direkt termal yönteminden farklı olarak termal transfer yazdırma yöntemi bir şerit kullanır ve geniş çapta medya üzerine uygulanabilir. Bu yöntemde termal baskı kafaları şeride ısı uygular ve bu da mürekkebi medya üzerine erir ve baskı oluşur.
Ofset Transfer Baskı – Özel transfer kağıdının çok renkli fotoğraf (CMYK) özelliğindeki desenlerin ofset makinesinde basılması sonrasında serigraf tekniği ile genellikle su bazlı boyalarla transfer presleri ile ısı ve basınç yöntemi ile uygulanan baskı tekniğidir.
DTF kelime anlamıyla İngilizce “Direct to Film” kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Tercümesi ise “doğrudan film üzerine” demektir. Özel DTF yazıcı ve mürekkebi kullanılarak, yine özel bir DTF filmi üzerine baskı yapılır. Transfer tozu eklenir, toz eritilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri